Здравейте! От вчера имаме 6 замразени човечета!
Ембриолага, който ми се обади да ме информира, каза, че всичките били в добра форма, развивали се с нормални темпове и за това решили да ги замразят.
Утре биопсия и след това ще видим какво ще правим.
Doci, правих изследване за вродени тромбофилии в Майчин дом на 14 етаж през м. октомври 2011год. Цената беше 110 лева. Всичко е наред. Генетичките бяха много любезни, и при даването на кръв и при получаване на резултатите подробно разгледаха документите от направените ми изследвания и ми разясниха възможните причини за неуспехите. По тяхна преценка се касае за психически блокаж или имунологичен проблем. Д-р Стаменов и лекаря, при когото ходя за назначаване на текущите изследвания преди Инвитро процедура, също считат, че проблема е имунологичен. Д-р Стаменов ми обясни, че независимо от добрите имунологични изследвания, е възможно положението с лигавицата да е различно и да се окаже имунологичен проблем. За това и иска да направим въпросната биопсия преди да пристъпим към трансфер.
Mukimi, определено сме със сходни съдби - аз също имам три неуспешни инсеминации и два опита ИКСИ. Не зная обаче защо не изследват по - обстойно мъжете ни, защото впоследствие се оказва, че тези инсеминации са безпредметни при мъжки фактор и завишен SDI. Едва след третата инсеминация се сетиха за това изследване!?! Освен това в клиниката, в която се лекувам, нямали техническа възможност да направят добър подбор на сперматозоидите. Но защо не ми го казаха преди двата опита ИКСИ. А времето минава и паричките вървят...
Що се отнася до успеха, вярвам, че всички ще успеем, защото сме достатъчно упорити и мотивирани и няма как щастието да ни отмине! Тези бебчета са толкова желани и чакани, за това ще бъдат много щастливи и успешни в живота! Успех на всички!