0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nadi-77благодаря.По колко Клостилбегит на ден пиеше.На мен ми каза доки    3 по 1.А лигавицата как беше.
Браво nadi-77.
Disi 22 явно имаме сходни съдби.Аз за първи път ще съм по естествен цикъл имам зад гърба си вече 3 инсеминации и 2 опита инвитро.Аз съм по мъжки фактор но се оказа че не реагирам добре на стимулацията и за това предложението е да е на ЕЦ и да вадим и да видим качеството и да замразяваме.Дано да успеем -знам че ще успеем ,но не знам кога дано да е скоро че претарпях една хистерия след втория опит колкото и да се успокоявах.ПоЖелавам успех на всички.Утре съм на преглед на 8 ден от цикъла след като пих фемостон както са ми казали.УСПЕХ.
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 19:15:16 pm от mukimi »
*
имам предишни спонтанни бремености, които завършваха с аборт в 6 г.с.      
Disi 22, ти направи ли тест за тромбофилия? Това, което пишеш, много напомня този проблем, който се решава рутинно с нискомолекулярен хепарин по време на бременността, но трябва гинеколог да се произнесе. Аз се интересувам, колко струва теста за тромбофилия понеже имам наследствена предразположеност?
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 10:25:43 am от doci »
*
Казано по-лесно, Клостилбегит стимулира собствените сили на организма (хипофизата) да произведе повече хормони (FSH, LH и мн. др.)
Мерси, точно това ми обясни лекуващият лекар като ми го изписваше, но не видях никъде такова описание на действието му. Също така, лекарят ми би трябвало да е наясно (обаче това не е много сигурно защото разгледа досието ми само на първия преглед преди няколко месеца), че почти не са ми останали яйцеклетки и се чудя дали е удачно да го ползвам. Не че имам по-добра идея какво да направя, де.
Доци, теста за тромбофилия е около 200 лв. /мисля,че скоро някъде четох обявената цена на това изследване в "Геника" - 240 лв. Като си открия брошурата ще ти пиша на лични по-точна информация.
*
Също така, лекарят ми би трябвало да е наясно че почти не са ми останали яйцеклетки и се чудя дали е удачно да го ползвам.
Сега видях в тази статия, е всъщност не клостила не води до допълнително изерпване на яйчниковия резерв: http://www.puls.bg/health/pregnancy/news_8586.html
*
Здравейте,момичета!
Искам да ви попитам като финанси колко излиза едно ин-витро на естествен цикъл?В Малинов съм.Днес Персенска ми предложи да направим един естествен цикъл да видим дали въобще има оплождане.Хвана ме обаче много неподготвена,до вчера говорехме за инсеминация.И аз не разбрах защо си е сменила решението.
*
Пункция - 350 лв. с упойка и 250 лв. без упойка /горещо перпоръчвам при 1 фоликул/, траснфер - 600 лв. И малко за изследвания - около 100 лв.
Късмет този месец. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
пункция - 300 лв.,трансфер - 600 лв. /не се плащат, ако по някаква причина не се стигне до трансфер/, хормони 50-60 лв. /преди назначаване на пункцията и определяне деня за нея/ и прегнил-ампула - не помня колко струв
Здравейте,момичета!
Днес Персенска ми предложи да направим един естествен цикъл да видим дали въобще има оплождане.

Ако има оплождане вместо трансфер за 600 лв. може да ти предложат и замразяване за 400 лв. При всяко следващо замразяване даваш само 100 лв., докато събереш ембриончета за трансфер.
*
Здравейте,момичета!
Искам да ви попитам като финанси колко излиза едно ин-витро на естествен цикъл?В Малинов съм.Днес Персенска ми предложи да направим един естествен цикъл да видим дали въобще има оплождане.Хвана ме обаче много неподготвена,до вчера говорехме за инсеминация.И аз не разбрах защо си е сменила решението.
Просто при ЕЦ, шансът е по-добър, тъй като почти винаги Я се опложда. При инсеминацията се разчита, че Я сама ще стигне местоназначението и евентуално ще се оплоди. При лоша подвижност и морфология, както е при нас, инсеминациите се оказаха безполезни. Знам, че е строго индивидуално, но при моя позната, която тогава беше и по-възрастна, точно д-р Персенска е преценила, че при тях инсеминацията е правилния вариант. Познатата ми забременя и вече има син. Вярвай на преценката й, щом ти е предложила ЕЦ, явно е преценила, че е по-правилния начин при вас.
*
Благодаря ви за мненията и съветите.Щом Персенска така е преценила-така ще направим.Дано само нямам проблеми със записването на часа,че като чета трудно записват за ЕЦ.
*
Благодаря ви за мненията и съветите.Щом Персенска така е преценила-така ще направим.Дано само нямам проблеми със записването на часа,че като чета трудно записват за ЕЦ.
Със записването проблеми досега не съм имала. Отменяли са ми обаче час преди почивката на клиниката през лятото. Не е драма. :)
*
Здравейте, 11 ден бях вчера,фоликул 17см., а ЛН ми е 27 и Е 256 ,утре съм си на пункция.Странна работа , имал ли е някой подобна случка ?.С такова висико ЛН имам предвид ? мерси
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Здравейте, 11 ден бях вчера,фоликул 17см., а ЛН ми е 27 и Е 256 ,утре съм си на пункция.Странна работа , имал ли е някой подобна случка ?.С такова висико ЛН имам предвид ? мерси
Моето LH беше 16, а Е2 - 225 миналият цикъл, но ми се пукна фоликула преди пункцията!!!
Дано да имаш късмет повече от мен!Успех, стискам палци , че е много гадно да се разходиш сутринта до София в този студ и да се върниш безславно...!
*
Да и аз затова се притеснявам ,че вали и не знам дали ще е разчистен пътя ,ама както и да е ,ще се ходи.
*
Здравейте! От вчера имаме 6 замразени човечета! :D Ембриолага, който ми се обади да ме информира, каза, че всичките били в добра форма, развивали се с нормални темпове и за това решили да ги замразят. :D Утре биопсия и след това ще видим какво ще правим.
Doci, правих изследване за вродени тромбофилии в Майчин дом на 14 етаж през м. октомври 2011год. Цената беше 110 лева. Всичко е наред. Генетичките бяха много любезни, и при даването на кръв и при получаване на резултатите подробно разгледаха документите от направените ми изследвания и ми разясниха възможните причини за неуспехите. По тяхна преценка се касае за психически блокаж или имунологичен проблем. Д-р Стаменов и лекаря, при когото ходя за назначаване на текущите изследвания преди Инвитро процедура, също считат, че проблема е имунологичен. Д-р Стаменов ми обясни, че независимо от добрите имунологични изследвания, е възможно положението с лигавицата да е различно и да се окаже имунологичен проблем. За това и иска да направим въпросната биопсия преди да пристъпим към трансфер.
Mukimi, определено сме със сходни съдби - аз също имам три неуспешни инсеминации и два опита ИКСИ. Не зная обаче защо не изследват по - обстойно мъжете ни, защото впоследствие се оказва, че тези инсеминации са безпредметни при мъжки фактор и завишен SDI. Едва след третата инсеминация се сетиха за това изследване!?! Освен това в клиниката, в която се лекувам, нямали техническа възможност да направят добър подбор на сперматозоидите. Но защо не ми го казаха преди двата опита ИКСИ. А времето минава и паричките вървят...
Що се отнася до успеха, вярвам, че всички ще успеем, защото сме достатъчно упорити и мотивирани и няма как щастието да ни отмине! Тези бебчета са толкова желани и чакани, за това ще бъдат много щастливи и успешни в живота! Успех на всички! :youwoman:
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 11:52:30 am от disi22 »
*
Успех и на теб, Disi22! Добре, че докторът се е заел присърце с твоя случай. Той обмисля всеки случай, докато други изпълняват нареждания и готови схеми без изобщо да мислят и да гледат показанията, ако имат отговорността да ги предпишат за изследване. Пиша само от личен опит.
*
Споделям твоето мнение. Нашият успех се дължи изцяло на неговата компетентност и настойчивост в постигане на крайния резултат. Моят лекуващ лекар беше готов да сложи много по - рано Прегнила и да обрече нарастващите с по - бавни темпове 5 фоликула на гибел. Но д-р Стаменов се заяде и успя да ополозотвори и 7 фоликула. Сега се притеснявам малко за размразяването преди ЕТ, дали ембриончетата няма да погинат. Също така не зная на кой ден се прави ЕТ при положение, че са замразени на 3-ти ден. Дали остава намерението му за ЗЕТ+ЕЦ или ще бъде само ЗЕТ. Яд ме е и на моя лекар, че не ми предписа по - рано антибиотик за проблема с микробиологията, въпреки, че го уведомих за резултата още на 16.01.2012год., а пункцията беше на 29.01.2012год. На всеки преглед му напомнях за нея, а той все искаше да изчакаме, изразяваше недоверие в качеството на работа на лабораторията, а на края ми каза, че е пречка за трансфера. Наистина качеството на работа в Малинов е съвсем различно и вярвам, че с помощта на екипа най - после ще намерим решение на нашия проблем. И то съвсем скоро! :balk_103:
А сега отивам да нагушкам моя едногодишен племеник. Той е най - добрата терапия!
*
Моят лекуващ лекар беше готов да сложи много по - рано Прегнила и да обрече нарастващите с по - бавни темпове 5 фоликула на гибел.
Точно това стана с мен в отсъствието на доктор Стаменов. Процедурата ми беше скъсена с 5-6 дни от 'докторката', която изобщо не помисли, какво прави. Един процес от две седмици, като го съкрати 'докторката' на една седмица, го обрече на неуспех. Прецака доминантния и останалите фоликули, за което съм бясна, защото ползвах и лекарства, които съвсем не са безвредни и се пият малък брой пъти в живота.
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 14:54:26 pm от doci »