Здравейте! налага се известна промяна в плана - днес ми се обадиха с новината, че всичките 6 ембриончета са започнали да се делят, но д-р Стаменов след като е разговарял с наблюдаващият ме лекар е решил да замразяваме. Утре ще ми се обадят да ми кажат как се развиват ембриончетата и колко от тях ще замразят /естествено най - добрите/. Това е обяснимо, защото като причини за лошите ни резултати до сега бяха посочени намалената оплодителна способност на сперматозоидите и оттам недобро качество на ембрионите или имунулогичен проблем при мен, за който беше насрочена биопсия. Д-р Стаменов беше казал, че докато не види качеството на яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите не може да се произнесе с категоричност по първата причина. Сега се видя, че всичко е наред с тях и трябва да се устнови състоянието на лигавицата. Освен това преди да стартираме установихме проблем с моята микробиология, който моят лекуващ лекар не реши своевременно, въпреки, че многократно му обръщах внимание за това. Да не говорим, че сама си назначих изселдвания за хламидия, микоплазми и уреаплазми. Оказа се, че имам от последните микроорганизми, които препятстват бъдеща бременност. Сега ги лекувам и следващия път живот и здраве ще направим трансфер. Освен това моят лекар ми обясни, че употребата на Клостилбегит намалява имплатационните характеристики на лигавицата и не е добре в настоящия цикъл да правим трансфер.
Що се отнася до лекарствата излязоха ми общо 585 лева - 12 табл. Клостилбегит, 20 Меногона и 4 Цетротаида. Сами можете да прецените колко по - добра е тази схема при положение, че спестявате многократни пункции и евентуално неколкократно замразяване на ембриони. Успех на всички!