0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Аз мога да се похваля с +++++ от този опит.

Еха, браво nadi-77 ! Честито, миличка! Дано всичко за напред да е наред!  :D
*
nadi-77 , честито  :D Дано всичко е наред до края  :)

*
Честито и от мен nadi-77!  :bori_002:
Аз да се отчета - днес 11-ти ден на ЛЯ - 1х20мм, 1х18мм, 2х12мм, а на ДЯ - 1х13мм и 2х12мм. Днес отново съм на Меногон - 4 бр. + Сetrotide - 1 бр. Утре поставям Прегнила и на 29.01. в 08.30 часа - Пункция. Моля се този път да има достатъчно на брой и качествени Я. Стискайте ми палци! Успех на всички момичета в процедура!
Честито на новата ни бременелка nadi-77! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност до края.  preggo
Дано повече момичета се похвалят с твоя резултат!
*
nadi-77 Честито !Лека бременност , и на финала здраво и хубаво бебе  :bori_016:
благодаря ви момичета :bighug:успех на всички  :bfp:
nadi-77 сподели с нас как протече успешният опит,на кой ден преглед имаше ли лекарства за подпомагане растежа на фоликули,на кой ден прегнил.
Nadi-77, честито и от мен!! Дано изкараш една много лека и задължително успешна бременност!!  :bighug:
На всички в процедури - :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Привет на всички! Много съм щастлива да споделя с Вас добрите резултати от пункцията в неделя - 7 хубави яйцеклетки от 7 фоликула. :lol: Днес ми съобщиха, че 6 от тях са се оплодили. :lol: Утре ще ми се обадят да ме информират за развитието им, както и за да определят датата на ембриотрансфера. За сега идеята за биопсия отпада, тъй като никой не е очаквал такъв резултат. Стискайте палци всичко да е наред докрая. :balk_103:
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 12:59:24 pm от disi22 »
*
Днес ми съобщиха, че 6 от тях са се оплодили.
Страхотна новинка! Дано продължи така :)
Иска ми се да имам същите новини през февруари, но не смея да се надявам.
Искам да попитам, ако някой знае: от Клостила узряват само вече тръгналите фоликули или тръгват още и още? Чудя се как действа и дали оказва въздействие и на следващия цикъл по какъвто и да било начин.
*
Доколкото ми е известно Клостила само подтиква яйчниците да образуват повече фоликули, но не можа де ги "изхрани". Поне моят доктор така ми обясни причината да приложим допълнително Меногон, който подпомага узряването на яйцеклетките.
Желая на всички Ви успех!
След добрите резултати се замислям дали има смисъл цикъла да е напълно естествен или е по - добре да се подпомогне с по - слабички лекарства и да се извадят повечко яйцеклетки наведнъж. Мен лично винаги ме боли страшно много след пункциите и ми се иска нещата да се случват по - бързо. Лично мнение!
*
Доколкото ми е известно Клостила само подтиква яйчниците да образуват повече фоликули, но не можа де ги "изхрани". Поне моят доктор така ми обясни причината да приложим допълнително Меногон, който подпомага узряването на яйцеклетките.
Желая на всички Ви успех!
След добрите резултати се замислям дали има смисъл цикъла да е напълно естествен или е по - добре да се подпомогне с по - слабички лекарства и да се извадят повечко яйцеклетки наведнъж. Мен лично винаги ме боли страшно много след пункциите и ми се иска нещата да се случват по - бързо. Лично мнение!
Браво на теб!
успех и на трансфера! А колко излизат като цена тези по-слабички лекарства ?
*
Здравейте! налага се известна промяна в плана - днес ми се обадиха с новината, че всичките 6 ембриончета са започнали да се делят, но д-р Стаменов след като е разговарял с наблюдаващият ме лекар е решил да замразяваме. Утре ще ми се обадят да ми кажат как се развиват ембриончетата и колко от тях ще замразят /естествено най - добрите/. Това е обяснимо, защото като причини за лошите ни резултати до сега бяха посочени намалената оплодителна способност на сперматозоидите и оттам недобро качество на ембрионите или имунулогичен проблем при мен, за който беше насрочена биопсия. Д-р Стаменов беше казал, че докато не види качеството на яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите не може да се произнесе с категоричност по първата причина. Сега се видя, че всичко е наред с тях и трябва да се устнови състоянието на лигавицата. Освен това преди да стартираме установихме проблем с моята микробиология, който моят лекуващ лекар не реши своевременно, въпреки, че многократно му обръщах внимание за това. Да не говорим, че сама си назначих изселдвания за хламидия, микоплазми и уреаплазми. Оказа се, че имам от последните микроорганизми, които препятстват бъдеща бременност. Сега ги лекувам и следващия път живот и здраве ще направим трансфер. Освен това моят лекар ми обясни, че употребата на Клостилбегит намалява имплатационните характеристики на лигавицата и не е добре в настоящия цикъл да правим трансфер.
Що се отнася до лекарствата излязоха ми общо 585 лева - 12 табл. Клостилбегит, 20 Меногона и 4 Цетротаида. Сами можете да прецените колко по - добра е тази схема при положение, че спестявате многократни пункции и евентуално неколкократно замразяване на ембриони. Успех на всички!
*
Освен това моят лекар ми обясни, че употребата на Клостилбегит намалява имплатационните характеристики на лигавицата и не е добре в настоящия цикъл да правим трансфер.
Тук пише, че е вярно само за 30% от жените: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=536&Itemid=17 .  На теб следиха ли ти лигавицата преди  пункцията и как вървеше?
Аз се разболявам доста лошо, а другата седмица трябва да започвам Клостила. Направо нямам думи :(. Не знам дали да остана на работа или да си взема болничен, за да се оправя по-бързо (вкъщи е по-студено).
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Здравейте! налага се известна промяна в плана - днес ми се обадиха с новината, че всичките 6 ембриончета са започнали да се делят, но д-р Стаменов след като е разговарял с наблюдаващият ме лекар е решил да замразяваме. Утре ще ми се обадят да ми кажат как се развиват ембриончетата и колко от тях ще замразят /естествено най - добрите/. Това е обяснимо, защото като причини за лошите ни резултати до сега бяха посочени намалената оплодителна способност на сперматозоидите и оттам недобро качество на ембрионите или имунулогичен проблем при мен, за който беше насрочена биопсия. Д-р Стаменов беше казал, че докато не види качеството на яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите не може да се произнесе с категоричност по първата причина. Сега се видя, че всичко е наред с тях и трябва да се устнови състоянието на лигавицата. Освен това преди да стартираме установихме проблем с моята микробиология, който моят лекуващ лекар не реши своевременно, въпреки, че многократно му обръщах внимание за това. Да не говорим, че сама си назначих изселдвания за хламидия, микоплазми и уреаплазми. Оказа се, че имам от последните микроорганизми, които препятстват бъдеща бременност. Сега ги лекувам и следващия път живот и здраве ще направим трансфер. Освен това моят лекар ми обясни, че употребата на Клостилбегит намалява имплатационните характеристики на лигавицата и не е добре в настоящия цикъл да правим трансфер.
Що се отнася до лекарствата излязоха ми общо 585 лева - 12 табл. Клостилбегит, 20 Меногона и 4 Цетротаида. Сами можете да прецените колко по - добра е тази схема при положение, че спестявате многократни пункции и евентуално неколкократно замразяване на ембриони. Успех на всички!
Чудесна информация Диси22 аз също ще правя подобно нещо, въпреки, че ние със сигурност ще замразяваме!Стискайте палци момичета !!!!
Успех Диси22! :crossfingers: :goodluck:
*
Когато определяше плана на бъдещите ни действия, д-р Стаменов каза, че ще направим поредица от естествени цикли, подпомогнати с Клостилбегит, с идеята да съберем няколко ембриона, които да замразим и след това със свежи да трансферираме. Причината да преминем към такъв план беше поради това, че при опита за ИКСИ по дълъг протокол не можаха да извадят много яйцеклетки - от 11 фоликула - 4 яйцеклетки, две от които отпаднаха в началото, две оплодиха, но на 10-ия ден от трансфера прокървих и то обилно. Резултат отрицателен. Както писах по - горе бяха набелязани две причини за неуспеха и във връзка с мъжкия фактор искаше да имаме повече ембриони, за да може поне един да се закрепи. Междувременно искаше да направим биопсия, защото имам предишни спонтанни бремености, които завършваха с аборт в 6 г.с. и имаше съмнения за имунологичен проблем. Правила съм имунологично изследване и там всичко е наред, но той ми обясни, че това не означава, че няма проблем с лигавицата. Ние провеждаме лечение в друга клиника, която е в партньорски взаимотношения с Клиника Малинов. Тъй като те не разполагат с необходимата техника за подбор на качествени сперматозоиди при наличие на мъжки фактор, лекуващият ме лекар ни насочи към д-р Стаменов. Наблюдението се извършва в едната клиника, а манипулациите - в Малинов. Двамата лекари поддържаха помежду си връзка и определяха какво да правим. Може би защото никой не беше планирал трансфер този месец, моят лекуващ лекар не си е правил труда да проследява лигавицата. По принцип правя много добра лигавица и винаги са повече от доволни. Направихме какви ли не изследвания и за сега нямаме отговор на проблема, а предположенията едно по едно отпадат. Дори д-р Стаменов се чудеше какво да прави при този резултат, тъй като никой не го е очаквал. След пункцията разговаряхме и той отново ми обясни, че идеята е била с помощта на Клостилбегита да вадят по 1-2 яйцеклетки и след като направим всички изследвания да пристъпим към трансфер. В общи линии остави нещата на времето - да се види качеството на яйцеклетките, сперматозоидити и след това на ембрионите. Стискам палци на всички да се полечат по - бързо желаните резултати! preggo      
*
Стискам палци на всички да се полечат по - бързо желаните резултати! preggo      
А аз стискам палци за теб, вдъхваш ни много надежда и вярвам в сбъдването на твоята мечта съвсем, съвсем скоро!!!  :bighug:  Като че ли вече му се вижда краят!  :bori_014:
*
Благодаря за подкрепата lili2011! Аз също се надявам скоро да се сбъдне моята мечта за детенце. Радвам се, че мога да бъда полезна с опита и информацията, които съм натрупала. Успехи!
*
Искам да попитам, ако някой знае: от Клостила узряват само вече тръгналите фоликули или тръгват още и още? Чудя се как действа и дали оказва въздействие и на следващия цикъл по какъвто и да било начин.
В яйчниците се намират фоликули в различна степен на зрялост. Клостилбегит и Меногон стимулират по различен начин един и същи процес - узряването на повече фоликули. Гонадотропините (Меногон и др.) имат по-силно действие от Клостилбегит. Казано по-лесно, Клостилбегит стимулира собствените сили на организма (хипофизата) да произведе повече хормони (FSH, LH и мн. др.), докато с Меногон тези хормони директно се вкарват в организма. Клостилбегит се използва на по-ранен етап, а когато организмът не реагира достатъчно силно или искаме повече зрели фоликули, се прилага тежката артилерия на 'ин витрото' - гонадотропините (инжекции Меногон и мн. мн. други). В следващ цикъл - стимулацията благоприятства развитието на вече 'събудените' фоликули.
Браво и успех на Disi22 - справи се отлично - и на всички нас!
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 14:54:44 pm от doci »
nadi-77 сподели с нас как протече успешният опит,на кой ден преглед имаше ли лекарства за подпомагане растежа на фоликули,на кой ден прегнил.
На втория ден от цикъла се видяхме с док.Стаменов и той ми назначи Клостилбегит да пия 5 дни и на 6 да ида на преглед.В деня на прегледа ми назначи два дни меногон и в деня на следващия преглед ми назначиха пункция.В деня в който ми назначиха пункцията вечерта ми биха прегнила.Ако броя първия преглед прегнила ми го биха на 9 ден.Извадиха две яйцеклетки,от които едната не оцеля до следващия ден.Тази която остана се оказа "борец" и ми я върнаха на 5 ден на етап бластоцист.На третия ден от пункцията ми сложиха лекарство и лепило в матката.Доки каза,че за деня,които сме били за трансфер с бластоцисти нашето е най-доброто.И така се случиха нещата.Успех на всички момичета