0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #100 -: Януари 22, 2012, 19:53:52 pm »
Аз съм втори цикъл на кслостил и първият път преди клостила ме извикаха на ден втори от цикъла, за да видят дали нямам задържан фоликул от предния и тъй като съм с ИЯР може би гледат и антралните като бройка.
Аз също другият месец съм на Клостилбегит от 2 до 6 ден, викат ме на 7 или 8 ден в килиниката предписаха ми 3 х 1 таблетка, чудя се дали не е много, но сигурно защото съм по възрастна!?
Патилабел ти по каква схема го пиеш клостила и колко яйцеклетки извадхите, на кой дено ти беше пункцията???
Аз съм на 40+, клостила ми беше 2*1. Предния път имах два фоликула на 7-ми ден 13 и 14 мм, прегнил същата вечер и на деветия ден ми беше пункцията. Извадиха две яйцеклетки, но едната не се оплоди. Другата замразихме. Сега по същата схема на ден 7-ми отново два фоликула 6 и 7 мм. На преглед отново съм във вторник. Явно този цикъл вървя по друг начин. Не се тревожи от дозата, дано всичко при теб бъде ОК.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #101 -: Януари 22, 2012, 20:13:42 pm »
Аз съм втори цикъл на кслостил и първият път преди клостила ме извикаха на ден втори от цикъла, за да видят дали нямам задържан фоликул от предния и тъй като съм с ИЯР може би гледат и антралните като бройка.
Аз също другият месец съм на Клостилбегит от 2 до 6 ден, викат ме на 7 или 8 ден в килиниката предписаха ми 3 х 1 таблетка, чудя се дали не е много, но сигурно защото съм по възрастна!?
Патилабел ти по каква схема го пиеш клостила и колко яйцеклетки извадхите, на кой дено ти беше пункцията???
Аз съм на 40+, клостила ми беше 2*1. Предния път имах два фоликула на 7-ми ден 13 и 14 мм, прегнил същата вечер и на деветия ден ми беше пункцията. Извадиха две яйцеклетки, но едната не се оплоди. Другата замразихме. Сега по същата схема на ден 7-ми отново два фоликула 6 и 7 мм. На преглед отново съм във вторник. Явно този цикъл вървя по друг начин. Не се тревожи от дозата, дано всичко при теб бъде ОК.
Благодаря ти Патилабел, аз също съм 40+, но моята доза май е по голяма...както и да е, Персенска така е преценила, аз трудно реагирам на стимулация!
Ще видим другият месец дано да извадим нещо, че както ми е тръгнало все да ми се пукат фоликулите....!
Благодаря Боги, ама аз наистина съм по - възрастна от теб!:-))))
Успех на всички, стикам палци! :crossfingers: :bighug: :goodluck:
*
Благодаря Боги, ама аз наистина съм по - възрастна от теб!:-))))
[/quote]
Може и да си - но не ти личи :) Дано този месец фоликулите са послушни и да изчакат!  :goodluck:
*
Аnajens аз също миналата година не можах да се докарам до пункция, постоянно ме следяха, слагат прегнила и още на следващия ден фоликулите си заминаваха.Единствения ми успешен опит на ЕЦ тук е с клостил.И с много ранно поставяне на прегнила. Миналия път като ми го сложиха на толкова малки размери фоликули направо не вярвах, че нещо ще изкараме. Но, докторите си разбират от работата и малко повече вяра във всичко което ни се случва би било добре.
*

anajens

• 717
Благодаря ви момичета! :youwoman: :bighug:
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Най-добрият метод за подбор на сперматозоиди без ДНК фрагментация доколкото знам е ИМСИ. В България не ми е известно да се прилага все още.
ИМСИ вече се прилага и в клиника "Малинов".  :D  Ето вижте -

http://invitro-bg.com/bg/vsichki-zaedno/137/280/
*
Много, много хубава новина.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Здравейте от мен, виждам, че дискутирате темата за клостила, който предписаха и на мен.
Аз вече повече от една година вадя на ЕЦ, тъй като успяваме да ги хванем, а и хормоните преди прегнила са наред.Събрах 3 и направихме трансфер с пресен, обаче не се получи, а и замразените не се размразиха добре, за това съм решила вече вадя-връщам.Та започнахме пак да вадим, да ама не-вече 2 пункции и нищо,няма яйцеклетка, а предните 3 ги звадих от 7 пункции,явно ми свършват яйцеклетките, иначе ембрионите са качествени. Докторката е обезкуражена и каза да опитаме евентуално с клостил, ако пак няма-донорска.
Въпросът ми е след клостила изтънява ли ви се лигавицата, че аз искам веднага трансфер, ако извадим нещо?
*

anajens

• 717
Здравейте от мен, виждам, че дискутирате темата за клостила, който предписаха и на мен.
Аз вече повече от една година вадя на ЕЦ, тъй като успяваме да ги хванем, а и хормоните преди прегнила са наред.Събрах 3 и направихме трансфер с пресен, обаче не се получи, а и замразените не се размразиха добре, за това съм решила вече вадя-връщам.Та започнахме пак да вадим, да ама не-вече 2 пункции и нищо,няма яйцеклетка, а предните 3 ги звадих от 7 пункции,явно ми свършват яйцеклетките, иначе ембрионите са качествени. Докторката е обезкуражена и каза да опитаме евентуално с клостил, ако пак няма-донорска.
Въпросът ми е след клостила изтънява ли ви се лигавицата, че аз искам веднага трансфер, ако извадим нещо?
Величка, докторите ще преценят дали ще може да има трансфер след стимулация с Клостилбегит, защото наистина изтънява лигавицата на матката така, че ако имаш такъв проблем може да ти се отрази!
*
Благодаря за отговорите, момичета! Малко се успокоих, и ще помоля на рецепцията да попитат кога съм на преглед.
Аnajens аз също миналата година не можах да се докарам до пункция, постоянно ме следяха, слагат прегнила и още на следващия ден фоликулите си заминаваха.
При мен е подобно: малки, големи - на 14-ти ден се пукат без прегнил. Не стигам до пункция, уж затова и се съгласих на Клостил.

velichkaz, нямам личен опит, но бях питала лекаря как се отразява Клостил на лигавицата и според него не влияе. Ще знам повече в края на февруари. Да не би защото деня на пункцията се измества напред и затова да е по-тънка тогава  osi_10?
*
Според мой лекар, Клостила изтънява лигавицата и аз това пре предишният ни опит за инвитро на ЕЦ с идей веднага да връщаме пих допълнително Естрофем.
Wild cat,
Чудесна новина е, че вече и в нашата клиника има ИМСИ! Знаеш ли случайно колко струва? В обновения сайт на клиниката, не успях да открия информация за цената...
Момичета, каква е разликата в понятията лимитиран и естествен цикъл? Доколкото разбрах, при лимитирания се ползват медикаменти и док има някакъв контрол върху ситуацията, т.е. не е съвсем естествен. Така ли е или бъркам?
*
Момичета, каква е разликата в понятията лимитиран и естествен цикъл? Доколкото разбрах, при лимитирания се ползват медикаменти и док има някакъв контрол върху ситуацията, т.е. не е съвсем естествен. Така ли е или бъркам?
Да.
Но се замислих сега - ако приемам Клостил лимитиран ли ми се води цикъла или спонтанен пак. Бях питала док преди 2 месеца (че оттогава ме врънка за Клостил) дали има разлика в цената, мисля че беше казал 'Не'. Но ще се радвам някой да сподели дали паричките са като за спонтанен или не. Като оставим настрана 10-те лева за Клостил, разбира се.
цената е същата,само може да ти назначи два дни меногон,който струва 120лв и ако ти слагат лекарство в матката още 250лв + изследванията на двамата 160лв.
Нади,какви изследвания имаш предвид?А това лекарство в матката лепило ли е-250 лв.?
*
Момичета, да се запиша и аз. В понеделник съм на преглед за проследяване преди биопсия и ако всичко е наред отиваме към ЕЦ плюс ЗЕТ. Така че, се нареждам и аз в тази тема.

*
Здравейте! Аз вече взех да се обърквам - уж стартирахме ИКСИ на естествен цикъл, а от вчера ми включиха за два дни Cetrotide 0,25mg и ми увеличиха Меногона на 5/ден. Вчера, при прегледа на 9-ти ден имах на ЛЯ - 1х17мм, 1х14мм и 1х8мм, а на ДЯ - 1х11мм, 1х10мм и 1х8мм, Е2 - 433.41pg/ml, LH - 7.06mIU/ml и Прогестерон - 0.55ng/ml. Докторите са се заинатили да извадят максимален брой Я наведнъж. Това донякъде е добре, защото имам горчив опит от предишните опити, тъй като въпреки задоволителния брой фоликули, повечето от тях се оказваха празни. Така, че не се знае :ask: Дано пък този път повечето да са пълни и с хубави Я. Утре отново хормони и преглед и ще видим какви ще са новите инструкции.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Wild cat,
Чудесна новина е, че вече и в нашата клиника има ИМСИ! Знаеш ли случайно колко струва? В обновения сайт на клиниката, не успях да открия информация за цената...
Мисля, че едно от момичетата беше писало, че оскъпяването е с 200 лв. спрямо обикновеното ИКСИ. На следващия ми преглед ще попитам док.  :wink:
Нади,какви изследвания имаш предвид?А това лекарство в матката лепило ли е-250 лв.?
изледванията са вирусологията на двамата и кръвната за теб и това за матката е PBMC.Лепилото си влиза в цената на процедурата.Аз мога да се похваля с +++++ от този опит.