JBrul, точно ROOMBA е моя. Има и на Самсунг и Таурус, ако не се лъжа. Румба 555 е моя, 829 лв. От Технополис в Стара Загора го взех. Имаше и един за 629 лв, който обаче не може да се програмира кога да тръгва, а трябва да си го стартираш сама. Има и един, който бил супер нов модел, за 1200 лв някъде, но той имал предимство, ако имаш килими. А аз нямам. Този средния ми се видя приемлив вариант. При мен площта е около 80 кв.м. Успява да почисти всичко и да си се върне на базата да се зарежда. Иначе, за миещите, самите девойки в магазина казаха, че не са ОК и че оставят следи. Този просто обира праха, без да се налага да ходиш с него. С ъглите се справя. Излизат едни четки, които са под ъгъл и почистват. Проблемът, който видях до момента, много са ми кофти первазите на паркета и като почиства ъгълчетата (те нали са едни пластмаси), направо някои ги вади. Но проблемът е по-скоро в монтажа им, отколкото в робота. Направо съм изумена колко прах се събира на едно почистване, като се има предвид, че го пускам всеки ден, а веднъж седмично идва жена, която и мие. Всъщност, за първи път видях това нещо у едни словенци, които си го бяха взели защото имат персийка и пуска много косми.
Шуми малко по-малко от обикновена прахосмукачка. Но ми прави впечатление, че като се почиства ежедневно пода (което преди никога не съм правила), значително по-малко прах се събира и върху мебелите.