Малиии, то от моето питане за мързелив уред за чистене, аха-аха ще излезе, че аз по принцип съм супер чистофайница и все с парцала ходя, пък детето искам да го държа в "стерилна" среда едва ли не...
Ей сега ще си направя едно публично харакири по въпроса, че да се успокоят всички, че по-голям лентяй от мен няма /и мърлява майка разбира се/!!!
В това ни жилище, което обитаваме 5-та година, веднъж не съм изчистила аз.
След основния ремонт - наех фирма, която изблиза всичко, беше точно преди НГ. След НГ, вече си бях намерила жена за чистенето и така до ден днешен. Тя веднъж в седмицата изблизва всичко, амаааа като в аптека наистина и до другата седмица, ако инцидентно се наложи да позабърша нещо - става, ама то е някаква мижава площ. Да извадя прахосмукачката - поне нещо порцеланово трябва да съм строшила на ситни парчеца, че тогава и то ако мъжа ми го няма, ако е наблизо - той прахосмуче, аз съм по-склонна да бърша...
Абе мразя прахосмукането и т'ва си е то. Явно от времето, когато мама баш в събота решаваше да ме впрегне да й помагам и все с тъпата прахосмукачка /според нея е било най-леката работа, това знам/, ама апартамента голяяям, на мен ми се играе - тя прахосмукачка и отиде 2 часа
Та допреди Дани да пълзи - всичко си беше ОК. Не ми е дерт, че може да изяде нещо от земята, защото просто няма какво да намери за ядене и лапане там /освен някоя негова играчка/. Но...котката е персийска, все пак ръсят се косми, аз от 3-4 месеца съм с такъв косопад, че се чудя как не съм оплешивяла още, добавяме домашния прах, чехли, чехли, ама на третия ден след чистене - вече им потъмняват подметките... Нищо от изброените не е особен проблем, ако просто стъпваш по тези повърхности и определено не се валят вълма косми, но и чисто не е. Поне не толкова, че Дани да се търкаля и да лази там, без регулярно да има поддръжка от моя страна между седмичните чистения. Ама то не става само да прибърша, ами си иска прахосмукачка и вадене на уреди, кофи, препарати, бърсалки...пффф
Че затова се размечтах гласно за някакъв "приказен уред"
, който да е прахосмукачка, пък и бърсалка, пък да е лек и удобен, да седи подпрян в някой ъгъл и да мога за 10-ина минути с него - да докаросам хигиената до прилично ниво. Определено, не съм от майките, дето седят с шишенце спирт и пакет памучни тампони и усърдно бършат всяка играчка, която се била опряла до нещо нестерилно и така по 100 пъти...
/имам такава приятелка/. Но не само ме мързи да го правя това /и сродни действия/, ами го намирам за вредно за самото хлапе. То бива, бива хигиена нали, ама чааак пък толкова - няма нужда.
vanyush и аз обичам подаръците-изненада, нищо че съм на 31
Да ми беше видяла елхата миналата Коледа, хем още нямахме дете - щеше да се смееш чак. Събрани сме отбор дъртели /най-млада - аз/ и от подаръци, които лично и ръчно съм опаковала /не ей така само торбички да купя/, пък съм ги избирала подаръците подпитвайки на кой какво му се ще...като ги наредих - едвам се виждаше самата елха. Пък с корема къде не ходих да купувам това и онова и да мъкна тайно и потайно... Същински Дядо Коледа го раздавам, че миналата година и на корем го бях докарала кЪт него.
Много държа на тези неща, това ми прави на мен лично празника прекрасен - да видя как някой разопакова нещо и искрено се радва и е изненадан, че съм разбрала, че го иска, намерила съм го, купила, опаковала... За мен това е израз на отношението ми към хората, които обичам. Мисля да науча и Дани на това, защото е важно. Не става само да можеш да купиш нещо, колкото ще да е скъпо и желано и ей така просто да го тръснеш на някого в ръцете, едва ли не с касовата бележка... Или този някой два месеца предварително да знае какво ще му подариш, особено ако е дете. Т.е. - не че не може, просто не е по моя вкус лично.
При първото коледно посещение у свеки - колко държа на подобни детайли беше показано пределно ясно.
Не устисках - пък било и от добро възпитание, или от желание да ме харесват. Навръх Коледа, отиваме с мъжа ми, аз две седмици се разчекнах да мисля и избирам подаръци за тях, влизам сияеща, празник е и... Ми то няма елха, няма украса, няма дяволи, нищо няма бе - все едно си е най-обикновен делничен ден. А живеят в къща все пак- мегдан да украсяваш колкото щеш. Само яденето беше от "по-коледно естество", но и покривката на масата - ежедневна, ей такива неща. Подаръците - пари в брой. То хубаво, пари е добре като не знаеш какво да купиш, ама бива поне нещо дребничко, символично, ако ще да е коледна фигурка, "снежна" топка, чиста проба сувенир нали, пък прикрепи един красив плик с картичка, сложи там парите - така да. Те заразмятаха банкноти, все едно сме във фолк-кръчма и: "ми на да си купите каквото искате". Някак много тъпо ми стана, пък и видимо сумите бяха крупни, то си е и притеснително да ги прибереш все едно са 5лв. за дъвки...
Та постисках аз, постисках и взех да човъркам: "Ми защо нямате елха, ами нали сега като дойдат децата, ами у нас винаги е имало, то това възпитава все пак усет у малките... /на децата наблегнах, да не личи толкова, че мен ме бърка лично/. Натъртих, че то подаръците се оставят под елхата ОПАКОВАНИ, изобщо голяма лекция на тема Коледа беше.
Свеки взе да мънка нещо, пък свекъра направо я попита: "Ма верно що нямаме елха и украси а?" Как да е - заминахме си.
На другата Коледа - още като спряхме пред двора и ми падна чейнето ви казвам. То лампички, светещи елени и джуджета, вътре в помещенията - топки, снежни човеци, гирлянди, още лампички, пък в градината разни красоти, елахата хем свети, хем се върти под нея наредени пакетчета...направо ми стана благо на очите и душата от гледката само! Масата наредена, чинии с коледни мотиви...много се беше постарала свеки, скри ми шапката отвсЕкъде.
Не ми е важно дали заради внуците си, дали засегната от забележката ми предната година, или и заради двете го е направила, но от тогава - 8-а Коледа къщата й е в този вид. Това е важното и това ще вижда Дани И там - още по-важно за мен. Пък дори и да е започнала да го прави, само за да "ми натрие носа"
П.П. Сега и на нея й харесва да е така, чак коментира у кои хора била и тия видиш ли - нямали никаква украса за празника. Не ги е срам!
Pesheck, дано все пак изкарате спокойно нощта и да избие бързо пустия зъб!