Джам, виждала съм човек с доста "дефектирал" палец, който ми е казвал че това се е случило от навика му да го смуче почти до 3-и клас. Не съм била свидетел, не мога да знам дали това е точно причината, но единият му палец беше доста странен, другият ОК. Зъби, захапка - перфектни.
Дани си смуче залъгалки от "Селена" още, по мое настояване му дадоха т.е. питаха ме дали съм ЗА, или не съм.... До 6 месеца я дъвчеше почти постоянно, после сам отказа да я смуче, освен когато заспива. Сега иска залъгалка преди заспиване, сам си я взима и намества в правилна позиция /тия на НУК са с особена форма/ и като заспи - плюе и не търси повече. Ако ще не до 5, до 15-годишен да заспива така - негова си работа, нямам никакво намерение да го "отказвам" от този навик точно. Виж, ако беше пръст /или език, защото и това го има/ - бих се постарала, от шубе за въпросните органи.
Аз не съм смукала залъгалки, носих скоби от онези соц-версията /с небцето/ няколко години, то тогава брекети нямаше у нас. Имам четка за зъби за 300 кинта и няма ТИ обЕснявам какви поддръжки на зъби са при мен и все развален до развален...
Гадно генче и това е.
Г-н Павлов си го виждала все пак, не че си му оглеждала зъбите, ама...хубава "наредена" усмивка има, с две пломбички само, а е на 37. Смукал е биберони до 5-годишен от онези каучуковите, с които на село хранят малките агънца и теленца...
Еми и Господ да слезе да ме убеждава сега - не мисля, че на сина ми зъбките, захапката и "качеството на усмивката" зависят от това дали смучел залъгалки, или не смучел. Ако му се изкривят - все ми е едно по каква причина ще е - има си брекети за тия неща. Ако не са здрави генетично - с нищо не мога да му помогна, за мое огромно съжаление - все ще е по зъболекари като майка си. А дано пък от баща си е закачил зъбите, както от мен взе безпроблемна кожа.
krasi(ahiito) , пробвала ли си с играчките за мачкане за бебета? Дани като стана на 3 месеца някъде взе да мачка пелената си и му дадох такава играчка. До ден днешен заспива с такава. Действието наподобява на възрастен човек с броеница
, Може и да пропусна нещо в багажа му при път, но въпросните парцаля - никога. Не ги смуче де, сега си бърше устата с тях понякога, ама затова мама има пералня все пак.