Хм... Бг е свързана със смъртта на всички най-близки ми хора. Жестока, мъчителна смърт, без лекарства, в мизерия и бедност. Така почина татко, майка, обичани леля и чичо, свако и леля. Всички си отидоха без помощ, адекватно лечение и грижи. Всички до един. Смъртта им- продукт на скапаната, гадна и омразна на мен Бг "Медицина" в соц вариантите и- нвшо много близко до сегашната дж.п идиотия. Нищо адекватно за тези хора не бе направено, никакво съвременно лечение не бе опитано, никаква помощ и съчувствие нямаха.
Бг е свързана с мизерни студенски години на "режими" на тока, невероятна нищета и недоимък и доста проблемно образование като качество.
Няма и ден от миналият ми живот, който да не е бил помрачен от страдания на мой близък, мое собствено, или тъжни и срамни обстоятелства на бедност и недоимък. За справка- с един панталон изкарах всичките години от 8 до 11 клас- бе станал буквално "огледало". И с обувки на баща ми, правени по поръчка за него, 25 години преди това.
Когато бях мъничък и още с ключ на врата, помня вечните "наеми", гадните хазяйни, течащият покрив на дома ни, и това че отоплявахме само една стая поради липса на средства. В неотопляваната, където бе спалнята всъщност, при всеки дъжд се слагаше мушама и корито за да тече в него, а не върху спалнята.
Майка имаше една красива немска тухличка от кахлена печка, и нея слагаше затоплена в легълцето ми за да се стопли, и после ме носеше на ръце там. Изваждайки тухличката, разбира се.
Та така... .
Всеки път, когато се връщам разбирам че най-доброто, което съм направил в този свой кратък живот е че съм заминал. И това се повтаря винаги така, и без край.
Само когато човек излезе навън, и види неща, може да разбере какво направиха с Бг комунистите- плебеи и простаци. Загробиха Родината ни. Без шанс, без надежди.