0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #540 -: Януари 28, 2012, 13:20:19 pm »

Мими26 не съм прочела обвинения към някой потребител, а това че някой се припознавата като такъв си е негов проблем.
Да ти дам линк, ако искаш...
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #541 -: Януари 28, 2012, 13:24:52 pm »

Мими26 не съм прочела обвинения към някой потребител, а това че някой се припознавата като такъв си е негов проблем.
Да ти дам линк, ако искаш...

Дай, стана ми интересно, принципно не пропускам да чета тук, люботино ми е.


Да кажа за ДК и моето дете. Започнах захранване с приготвена от мен храна, много трудно се прие. Записах го на кухня, защото времето ми отиваше за готвене и чистене и много малко за разходка. И изненада, детето ядеше храната от кухвята, колкото и на мен да ми се струваше абсурдно. Естествено не съм спирала да готвя, но предимно хвърлях. След 2 годинки лека полека започна да предпочита моята храна.
Сега винаги прави сравнение с ДГ и понякога ми казва, че моята храна е най вкусна, понякога се противи, че не е като на градината. Въпрос на вкусови качества си мисля, че е, но кой знае ...
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #543 -: Януари 28, 2012, 14:44:31 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46075.840
А защо не ползвате бутона информирай модератор? Не винаги сме способни да следим всичко. Лесно е да се редактира, а се направи забележка на ЛС и да се избегнат последващите неприятни постове.
Тая тема е направо бойно поле. Вместо да си помагате... :?
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #544 -: Януари 28, 2012, 14:45:53 pm »
В Германия има много хора, които хранят малките, че и по-големите си деца със замразени полуфабрикати.  :(

*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #545 -: Януари 28, 2012, 15:24:24 pm »
Шарен свят с похвати разни. В ерата на технологиите, всеки мисля е наясно какво прави и си е изцяло негова отговорността.

Мими26 признавам си тази тема не мога да я чета, тя отдавна ме отегчава.
Доста има изписано още когато захранвах аз, макар че бяхме от първите, та вече не знам какво още се обсъжда и дискутира. Ама нали не чета, може и да греша.
Във всяка една тема, има някой който се обижда от нещо и някой, така е и няма как да е иначе, защото все пак пишем, не разговаряме очи в очи.


Винаги съм завиждала на майки, които децата им са ящни. Моето за първи път го чух да каже мамо гладен съм, едва след 4 годишна възраст и да си иска. Но определено отбира какво да яде, ако не му харесва е склонен да остане гладен дни на ред, но да не яде това което му се предлага.
 
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 15:32:26 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #546 -: Януари 28, 2012, 16:19:59 pm »
плащам по 3 лева на час за двете деца, не е тайна
като си сметна "даренията" за ДГ, плащането на плодове и минерална вода, отделно ВСЕКИ месец боледуване, през което стартирам от 100-на лева за лекарства, отделно стреса на детето, висянето по кабинетите, инжекциите ... и т.н и т.н за мен е безкрайно по-добре двете да са у нас
а ако това е по две, ако трябваше да правим упражнения и за двете кой да излезе в болничен, по-добре да си платя кредита и останалото на детегледачка, отколкото да се чудя утре защо ме махат от работа
отнесен чисто процентно към заплатите, които се вземат в София, сигурно цифрово и същото
ако искаш Ира, можем да сметнем приходите във вашето семейство и отнесено към тях разход за детегледачка и да направим същото и с нашите, няма проблем
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #547 -: Януари 28, 2012, 16:29:16 pm »
Хулиганки такива, не ви е срам така всичките накуп да спорите с Доктора! Е, радвам се, поне няма само аз да се опитвам да се изчервявам!  :D

Докторе, да Ви е живо и здраво синчето! Българска снаха да имате някой ден! Както мъдро отбелязва една руска поговорка: "Любовь слепа - полюбишь и козла".

Много лични теми сте започнали - кой както си ги усеща нещата и както може за момента, това прави. Едно е какво искаме, а друго е какво се случи и можем за момента да си позволим.
И аз гледам да готвя да има полезни неща. Нямам нищо против готовата детска кухня и ако съм там, с удоволствие бих ползвала услугите и, защото знам, че се използват истински продукти. На тукашна не бих се доверила, защото модата по замразените храни е отвратителна. На Ема в градината редовно им претоплят замразена готова храна. Познавам и по обривите след това. От мои манджи няма такива екстри. Аз, да се похваля, даже имам и документ за готвач - от УПК едно време. Но понеже е задължение, не го върша с голямо желание, а кексовете толкова накриво ги гледам, че те спадат още при бъркането. Но Ема яде и сурови зелунчеци - моркови, домат, краставица, ябълка всеки ден. Така и ние се храним.
Няма по-отвратително нещо обаче от домакинската работа! Но ще си призная, че и тук вече използвам детски труд - под игрова форма ми помага във всичко. Как иначе да развие отношение към труда? Макаренко, благодаря ти!  :D

Аз пък на Ема и говоря постоянно за България! Защото правя разлика между държавата България и родината България. Към държавата изпитвам най-голямо разочарование за всички излъгани надежди вече толкова години. За живота, който води голяма част от населението там. Предполагам, че ако имаш добра заплата, свое жилище, че и бизнес, животът ти не е лош. Но много млади и образовани хора нямат и това, а и няма шанс някога да работят по специалността си. Това наистина е свинство. Дълъг въпрос е това.

Към родината България изпитвам най-мили и нежни чувства. За съжаление, тя страда много от лошата държава, защото има все по-малко читав потенциал за развитие на култура, изкуство, наука и всичко останало, което за мен е родината и което съм аз също така, като част от моята идентичност. От това не само, че никога няма да се откажа, но се старая и да го включвам в нещата, които правя.

На Ема и говоря изключително и само на български език. Баща и също, но той по-често по инерция преминава на другия език. Аз съм твърда обаче и заради себе си също така. Четем книжки на български, казваме азбуката и числата, може да си пише и името вече (съвпада и на двата езика), правихме сурвачка, ще правим и мартеница - не мисля, че е честно да я лишавам от едно голямо културно съкровище, заради мои лични си съображения и желание за реванш примерно. Даже съм намислила и български учебници да и купувам по предметите, които са различни. На другия език върви всичко паралелно, правим същите неща и с него, но неговата експанзия разбираемо е по-силна. Тя разбира всичко на български, говори същите неща и на другия език. Но аз и отговарям само на родния. За мен няма съмнение кой е той. Не се правя, че не я разбирам, когато ми казва нещо на чуждия, защото не искам да я трявмирам да спре да говори изобщо, а когато има време и я карам да повтаря същото на български. В това отношение се държа с нея като учител, а не като родител. И виждам, че има резултати. Окаяното положение надържавата България нея на тази възраст изобщо не я интересува. А пък комунистическото минало още по-малко.
Няма да си простя обаче, ако детето ми не знае за родината тези неща, които за съм знаела и продължавам да поддържам.

Само да уточня, че не съм изобщо амбициозен родител - в смисъл, че трябва да има задължителни и от снобски причини неща, които трябва да знае, че и курсове един куп. Занимавам се с нея, защото това е, което аз мога да правя, а и за да и създавам отношение и интерес към книгите изобщо. Знам прекрасно, че може и без това обаче. Аз не съм ходила на градина някога, научих се да чета в първи клас - и след това четях като луда. Важното е да се създаде отношение към нещата, а не болна амбиция и истерия.

Моето чужбинско "проглеждане" за живота навън чрез тази страна не беше чак толкова драматично, защото винаги съм се занимавала с чужди култури и езици и съм била в доста страни, та ги възприемам като тях си, нещо различно от моето. Като богатство и разнообразие.
Ох, много, много са дълги тези въпроси...И има толкова Българии, колкото и българи! Всеки с живота си и представата си за нея!

Айде, стига толкова за днес, че за тези здравословни зеленчукови манджи много рязане на зеленчук се иска... :D
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 16:45:36 pm от DivaRoza »
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #548 -: Януари 28, 2012, 16:30:42 pm »
Миме, не става въпрос за честоразболяващи се деца. Толкова пари сме изпотрошили, по лекари, изследвания, илачи ... , но това не ме накара да оставя детето си у дома, а напротив. Виждам колко обича да е сред деца, виждам хъса с който учи нови неща. Когато сме заедно аз винаги имам домашни задължения, чистене, готвене, пране и т.н., понякога се сърди, че не си играя с него достатъчно.

П.П.Докторе в момента гледам филм за кризата в Гърция - "другата страна на европа", не знам дали е манипулация, но повечето неща съм си ги мислила аз самата.

Сега прочетох поста на Розичката и съм напълно съгласна, че не трябва да се забравя от къде си, от къде са твоите корени. Ще дам пример баба ми. Тя е от егейска Тракия, село Еникьой до /Дедеагач-Александрополис/, бягали са на времето от турците. Нейният брат три пъти след това се е връщал и е започвал живота си от начало, като последният път са го убили. Били са заможни. Баба ми, лека й пръст, на която съм кръстена, изобщо не искаше да се споменава за този им живот. Спомням си  само, че ме е научи като съвсем малка на 5 год. да броя на 10 на гръцки, като след това ме помоли да не уча други деца на това. Трябва да имаме далечни роднини, но предполагам никой не знае за взаимното ни  съществуване. Не мисля, че това е редно, колкото и драматично трагично да са се стекли дадени обстоятелства.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 16:44:03 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #549 -: Януари 28, 2012, 16:51:41 pm »
А моята дъщеря вече не боледува почти. Не е била болна въобще тази зима, само 1 ден и това и беше. А аз се заразих от нея и бех 10 дена много болна, а тя дори не разбра да и е имало нещо. Антибиотици дори не помня кога е пила последно.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 17:03:57 pm от Bobbie »


  
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #550 -: Януари 28, 2012, 16:54:13 pm »
DivaRoza, още едно пълно съвпадение  :D!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #551 -: Януари 28, 2012, 17:14:49 pm »
"Аз не се чувствам "патриот", за разлика от всички останали. "Патриотизмът" е дом, семейство, уют, къщичка с градинка отпред и материално благополучие. И баща, връщаш се от работа всеки ден.
И тъй като аз никога не съм имал подобни неща, аз не изпитвам "патриотични" чувства към никоя държава. Аз се чувствам гражданин на света."


Чарлз Спенсър Чаплин, " Моята Автобиография", пр. Измирлиев.


"Всъщност, цинизмът ни произлиза от ужасните условия на живот, в които бяхме принудени да живеем."
"Няма нареждане да се живее др.Марков- няма нареждане да се живее... ."


Г.Марков, "Задочните Репортажи".

Цитат
Хулиганки такива, не ви е срам така всичките накуп да спорите с Доктора! Е, радвам се, поне няма само аз да се опитвам да се изчервявам!

Никой и за нищо не ме е "нападал". Не ми пречи и "цяла рота" да спорят с мен. Подтекстът и намеците са неуместни. Все пак - не страдаме от Алцхаймер.

Нито ми пречи, ако някой има друго мнение.
Просто аз имам друго... това е. Въпросите с "политкоректността" на моите мнения не ме вълнува ни най-малко. От годината, от когато си заминах от затвора, в който живях десетки години, ми е леко и свободно на душата. Колкото и материални несгоди да има... .

"Моят баща бе "твърд". Наивен, но честен. Едва ли имаше по-честен човек от него. Продаде си ранчото малко преди да намерят петрол там. Моята майка бе светица. Само от низината, и най-ниската и точка, можеш да оцениш колко прекрасен е върха."

Ричард Милхауз Никсън ( има чудесна и много обективна биография на Никсън от Ст. Е Амброуз)
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 17:26:23 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #552 -: Януари 28, 2012, 18:59:47 pm »
Докторе, само да уточня: това за "хулиганките" беше абсолютно и само шега!! Мислех, че се разбира! Никакъв подтекст! Никакви намеци! Честна дума!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #553 -: Януари 29, 2012, 17:56:03 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=cnBejfpIntk

"Болното сърце лек не намира в самотата,
  .....
  и търси пак момента да се върне...
  ...кораба на пристанището ще се появи пак
  морска птица в сънищата ни. "

Песен от филма "Пътуване до Китира" ( Китира/Κύθηρα е остров...) на Т.Ангелопулос. Изпълнител- Г. Даларас.

****
http://www.youtube.com/watch?v=fR1MX1Qio6U

Адажио от филма на Ангелопулос- "Пейзаж в мъгла". Музика- Елени Караиндру.

Преди два дена, нещастно загина при пътен инцидент великият гръцки режисьор Теодорос Ангелопулос.
Режисьор на такива филми като "Пчеларят" ( с Марчело Мастрояни), "Пътуване до Китира" (с незабравимият Манос Катракис), "Трупата", "Една вечност, един ден", "Погледът на Одисей". Носител на няколко награди от Канския Филмов Фестивал, Ангелопулос бе живият мит на Гръцкото кино.

Поклон пред светлата му памет!

За да разберете Гърция, хората, манталитета и нравите им, ще са Ви нужни два филма- "Пчеларят" и "Пейзаж в мъглата". Вторият е много тежък за гледане... .
За да разберете защо Гърция стигна до тук- ще Ви е нужен само един филм- " Пътуване до Китира". От този филм ще разберете причините за дълбокото разделение на едно общество породено от комунистическите "идеи", и как това разделение буквално може да разцепе една нация на две. С всичките последици...за десетилетия напред. На лично и обществено ниво.
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 18:38:54 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #554 -: Януари 30, 2012, 15:56:21 pm »
Докторе, единственото, което ще кажа е че вероятно сте извънземен, или че по някакъв начин сте успял да направите денонощието 48 часа. Иначе не си обяснявам как имате време да правите всичко, на което съм свидетелка от няколко години. Консултирате ни денонощно, работите, гледате дете по начин, по който другите могат само да Ви завидят, а и имате време да обогатявате и без това пребогатата Ви обща култура. В интерес на истината не познавам нито един друг човек, който да може да съвместява така добре толкова много ангажименти!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #555 -: Януари 30, 2012, 17:53:44 pm »
По-дългите неща ,които пиша са, или между 14-17.30 или късно вечер.
През другото време работя. Освен ако не са летни месеци,или празници, и/или не е много натоварено.
Така... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #556 -: Януари 30, 2012, 22:39:42 pm »
С риск да остана неразбрана, че кажа че не разбирам как може едното готвене да е такъв огромен проблем за повечето родители, майки в общия случай..
Никога не съм обичала да готвя, не го правя с велико удоволствие и сега, но готвя на дъщера ми всеки ден, до скоро, съвсем отделно за нея, защото нашата храна не е винаги подходяща. Убедена съм, че това е най-подходящата и полезна храна за нея, защото аз купувам продуктите, аз ги комбинирам и ги приготвям по най-здравословния начин, по който знам.
И ако мислите, че преливам от свободно време - ни най-малко. Домакинстването и разходките са задължителни всеки ден, закуските приготвям на момента, най-често приготвям обяда, докато тя закусва доста протяжно (30-40мин), вечерята е за всички. С всичко свързано с дома, пазаруването, колата, ремонти, майстори, дори с роднините се занимавам аз, защото мъжът ми работи много. Цялото свободно време го прекарва с нас почивайки, не го занимавам с други неща.
Гледам детето ни у дома, не ходи на ДГ, при баба си ходи много рядко, а когато се случва я пращам с приготвена храна.
По отношение на детските градини, не харесвам държавните такива. Записахме я почасово в Монтесори градина, изкара почти 3месеца, но направи пневмония и приключихме за сега с ДГ.
Преди да имам дете бях класическия случай с 'многото теории' и дори вярвах в полезността от ДК и ДГ, но след като станах родител отидох в другия полюс, и радвам се на време.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #557 -: Януари 31, 2012, 07:25:16 am »
Понеже не мога реално Докторе, виртуално ви поднасям цвете  :flower: с усмивка!
За отделеното време и за съветите...и поздрави на Малкия Принц!

Тази тема е книга на опита...и всеки ще почерпи от нея нужното му,
с нещо няма да се съгласи, ще отрече!Хубаво е когато сме различни и шарени!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #558 -: Януари 31, 2012, 11:20:10 am »
С риск да остана неразбрана, че кажа че не разбирам как може едното готвене да е такъв огромен проблем за повечето родители, майки в общия случай..
Никога не съм обичала да готвя, не го правя с велико удоволствие и сега, но готвя на дъщера ми всеки ден, до скоро, съвсем отделно за нея, защото нашата храна не е винаги подходяща. Убедена съм, че това е най-подходящата и полезна храна за нея, защото аз купувам продуктите, аз ги комбинирам и ги приготвям по най-здравословния начин, по който знам.
И ако мислите, че преливам от свободно време - ни най-малко. Домакинстването и разходките са задължителни всеки ден, закуските приготвям на момента, най-често приготвям обяда, докато тя закусва доста протяжно (30-40мин), вечерята е за всички. С всичко свързано с дома, пазаруването, колата, ремонти, майстори, дори с роднините се занимавам аз, защото мъжът ми работи много. Цялото свободно време го прекарва с нас почивайки, не го занимавам с други неща.
Гледам детето ни у дома, не ходи на ДГ, при баба си ходи много рядко, а когато се случва я пращам с приготвена храна.
По отношение на детските градини, не харесвам държавните такива. Записахме я почасово в Монтесори градина, изкара почти 3месеца, но направи пневмония и приключихме за сега с ДГ.
Преди да имам дете бях класическия случай с 'многото теории' и дори вярвах в полезността от ДК и ДГ, но след като станах родител отидох в другия полюс, и радвам се на време.
Децата ни все пак ядат нещо, не сме ги оставили гладни, нали? Така че колкото и да си мърморим, фактите са, че има приготвена храна в къщи. Така че не мога да разбера какво сте я заобсъждали тази тема толкова.  Всеки си има някакво виждане кое е полензо, което в доста случаи не е абсолютно вярно.
Ако ходиш на работа и ги правиш всичките тези неша, които описа, евала. Аз не мога. Дали съм некадърна, дали съм неорганизирана - не мога и това си е. Бях заописвала деня си, ама го изтрих - какво значение има, преценила съм какво мога и какво не мога с времето, което имам и толкова. Не съм легнала да спя и да мързелувам, не съм по кафета, времето ми е заето и така както съм си.  Абсурд е да седна да готвя всеки ден. Дори и да имах време, пак нямаше да го направя, а аз и без това нямам. В къщи, който готви, готви поне за 2 дена напред. Аз тази събота сготвих няколко яденета, така че да стигнат поне до сряда. Ми ще яде непресно сготвена храна, да видим дали ще и се случи нещо, че е притопляна. Аз пък, с риск и аз да остана неразбрана, не мога да разбера хора, които готвят всеки ден, дори и да имат възможност. Аз самата бих намерила много други начини да си уползотворя времето .


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #559 -: Януари 31, 2012, 12:21:11 pm »
Bobbie, рядко сме напълно на едно мнение, но този път съм съгласна с всяка твоя дума.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!