Тези времена отдавна минаха, докторе. Разбирам, че са оставили отпечатък върху Вас, съжалявам. Моят баща също доста пострада, заради малките си бунтове.
Ние може и да сме малко по-млади, но усетихме малко, аз съм се интересувала и по-подробно. Има една доста интересна книга на Георги Марков, която ме потресе до дъно. Но както и да е, може и да не сме цъфнали и вързали, но не сме и толкова окаяни.
Аз нямам против Вашето мнение, стига да не е гарнирано с епитети към хората, поддържащи противното. Тогава съм против, и то много.
"Епитетите" не са към хора, а към манталитет.
"Миналото" е в генетичният код на всички Бг. Днес. И от по-младите. И от по-възрастните.
Вие не може да свържете нещата, защото не сте живели в миналото, и не знаете от къде всичко произхожда, кои са му корените. Вие сте чували разкази само, които Ви се струват "далечни".
Но не знаете че именно това минало е основата на Вашето мислене, на мисленето на болшинството хора в Бг. На начина, по който те се "движат" в обществото. А оттам са и всичките ни проблеми.
Странно е хора, живеещи навън, да дават "съвети". Така си е.
Но от тяхното отдалечаване и поглед "отстрани", много неща се виждат кристално ясно.
Затова и Бг, живеещи в чужбина, се изказват толкова негативно за Бг- защото са осъзнали всички "подробности" от разстояние, и от жизнен опит. Без сантименталността на "миналото". Оставям на страна че аз изобщо не я виждам тази... от свой личен опит.
Тези времена изобщо не са "минали"- моя позната тук купува ВСИЧКИТЕ лекарства на майка си и баща си, които живеят с по 200 лв "пенсии". И им ги праща всеки месец. Вие и редица хора тук сте млади, имате финансови възможности и сте на различно ниво. Но едно огромно болшинство от останалите в Бг изобщо не е така.- една огромна част от възрастното население в Бг се "изхранва" от децата си навън.
Но както и да е.
Апропо, книгата е интересна за мен също. Споделете моля... .