0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #220 -: Януари 10, 2012, 00:55:17 am »
О, Розичке, това беше далеч от пламенно :wink: Гледала съм почти всичко негово, не мисля, че е толкова едностранен, както мислиш - малко романтични актьори биха играли гей :D Талантлив е и невероятен, но съм пристрастна защото ужасно харесвам английската школа. Просто английските актьори са ми в една проекция по-високо от всички останали.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #221 -: Януари 10, 2012, 01:06:55 am »
Английската школа наистина е невероятна. Имат наистина чудесни актьори... .
Джеръми Айрънс в "Борджийте" или в "Завръщане в Брайдсхед"... .

Но ако човек се замисли мъничко, никой и никога не е задминал Олег Янковски в " Носталгия" и в "Цареубиец" на Карен Шахназаров... . Последният филм е великолепен сам по себе си... .

Англичаните, американците, са наистина великолепни, но го няма това "единство" с ролята- ако гледаш например де Ниро- той е стереотипен.... много рядко го има това наистина "превъплъщение", да забравиш кой играе, тоест. В този смисъл, погледнете "Чувство и Чувствителност", 1995 на Ема Томпсън-това е жива класика- има толкова съвършенство в този филм, толкова Английски добродетели, атмосфера, истински характери... и великолепна игра, наистина ( Хелена-Бонъм Картър има какво да завиди).

Единственото изключение за мен тук е Dame Маги Смит- това е върхът наистина на женското актьорско изкуство- гледах наскоро два много редки неини филма- "Самотната страст на Джудит Хърн" ( с Боб Хоскинс) и "Моят дом в Умбрия"- това е нещо невероятно, наистина... не говорим за "Доутън Абеи" или за популярния "Стая с изглед". Тя е невероятна актриса, наистина, и за мен с класи над всичко Американско, вкл и Мерил Стрийп. Тя наистина е най-великата женска актриса днес измежду живите, за мен, лично.
Младите нямат тази техника според мен... днешните времена са времена на бърза кариера- по-старата генерация почваше от театъра... беше много по-различно. Киаран Хинд от англичаните също е много характерен актьор, Майкъл Гамбон-също. Даниел Дей Люис от по-старите също е великолепен в много роли... и тук едно име, което много харесвам да гледам още от "Оскар и Лусинда"- Ралф Файнс.
От младите- Юън Макгрегор,  Колин Фърт, Джуд Лоу... великолепно, но се вижда как липсва театърът като основа. За да стигнем до Клив Оуен, който си е тестостерон в движение, но това малко общо има с актьорство- този агресивен сексапил... в "Closer".

На всички американци пък им липсва тотално този класически английски театрален репертоар- те са като "кукли" пред екрана- хубаво, красиво, но празно някак си... Мат Деймон, например, или ди Каприо, когото аз лично смятам за твърде надценен- вижда се ясно. Може да звучи еретично, но аз не харесвам особено нито Пачино, нито де Ниро.
Ралф Файнс в "Четецът" ги слага и двамата в дълбокия си джоб... и ги довършва в "Оскар и Лусинда".
Даниел Дей Люис в "Непоносимата Лекота на Битието" на Филип Кауфман пък, е роля над почти всичко, което Пачино и де Ниро са изиграли...  не знам, не ми харесват особено двамата, не ме "тегли" към тях. Какво струва само диалогът в "Четецът" между Ралф Файнс и Lena Olin.

Понякога, когато си говорим между приятели, са ме питали кой филм ми е направил най-голямо впечатление от всичко гледано досега, потресъл, да кажем... и аз казвам три неща ( хорнологично) и едно, специално, не попадащо никъде.

* Ч.Чаплин в "Мосю Верду" и "Светлините на Рампата"- това са две неща, които ще останат завинаги в историята на киното.
* Кешловски в "Декалог", в трилогията, както и в "Двойният живот на Вероника". Всичко от Кешловски всъщност е невероятно- и "Белег", например. "Декалог" мога да го гледам безкрайно, както и "...Вероника". Кешловски говори пряко на мен. Не знам защо... . Английското е хубаво, приятно... . Но този "Декалог" с доктора, връщаш се с мрежичка мляко и разговорите с жената на умиращия в болницата, или Олбрихски в серията с новогодишните преживявания... . В този смисъл, от Източно-Европейските актьори особено обичам Олбрихски, Богуслав Линда и Йежи Штур.
* Нани Морети в "Тих Хаос" ( Caos Calmo) - великолепно нещо, наистина... . Рядък филм е, но си струва до последно.

Специалното е "Volver" на Алмодовар. Това не влиза никъде, и каквото да се каже тук, ще е без смисъл.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 01:45:45 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #222 -: Януари 10, 2012, 12:50:31 pm »
дива роза, благодаря ти за серенадата, много добре ми дойде между два работни ангажименти и с чаша кафе.

докторе - имах удоволствието да гледам джеръми айрънс на сцена в малък театър. постановката беше нищо особено, но този човек променя атмосферата само с появата си на сцената. в първата сцена той беше дълбоко заспал болен, който просто си лежеше на едно легло. докато се усетиш че там има човек и той вече играеше. а като се "събуди" ..... но изключително ме впечатли колко аристократичен е извън сцената - изчаках, че приятелка искаше да вземе автограф - слаб, висок, красив, с изтъркано кожено яке  и чанта, навъртяла хиляди километри на мотора. взе си малко питие и разписа с усмивка снимките на девойките, които тръпнеха в очакване - истински рицар :)

ето да видите един от най-великите съвременни актьори. не съм го гледала във филми, но съм гледала няколко постановки, в които той си променя ръста на сцената, не зная как го прави, сър оливие вероятно би го нарекъл актьорство. невероятен е, казват, че е направил една от най-добрите дездемони - марк райлънс. а когато не е на сцената много ми напомня чаплин - малък човек, с живо лице и блестящи очи. страхотен е. ако някой от някъде може да намери запис на Джерусалем - постановката е невероятна. за нея бих си оставила детето да отида да го видя още веднъж, но няма билети

ето малко негови снимки
http://www.google.co.uk/search?q=mark+rylance&hl=en&client=safari&rls=en&prmd=imvnslo&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=KRUMT5ucN4-K4gSD77CdBg&ved=0CEEQsAQ&biw=1260&bih=637


хубав ден
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #223 -: Януари 10, 2012, 12:56:28 pm »
Вие сте в САЩ, или? В Англия?
Гледайте сериала "Борджийте"...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #224 -: Януари 10, 2012, 14:41:14 pm »
Докторе,

споделям Вашите разсъждения и опит да направите за себе си по-обективен преглед на тази школа и не само. И аз така ги виждам нещата. Докъде стигнахме само!  :D Нещата ще излязат различни...

Характерното и силната страна на английската школа актьори е, че в основата и от години наред стои методологията и идеите на руския театрал К. Станиславски. Той е разработил цяла система от техники, чрез които актьорът да може да бъде научен да предава по-реалистично и правдоподобно различен и цялостен диапазон от емоции. И  в техните драма (театрални) школи системата на Станиславски е водеща. Да не забравяме и това, че в тази страна театърът и като едно много достъпно и народно зрелище идва от Шекспир чак.

Под "добра" - "силна" театрална основа аз лично пък разбирам не общата подготовка, която получават всички актьори, завършили в тази страна. А личните им способности и само те. Дали те самите притежават талант (най-общо казано) да играят и театър с всичките му специфики.

Маги Смит - тази жена е просто фурия!! Тя може всичко. Да се снима в кино, да играе театър. Но най-важната и способност е това, че тя умее, т.е. има личния си талант да преминава от диаметрално противоположни емоции за броено време - от истинска драматичност до комедийност. Синът и Тоби Стивънс също е наследил нейния комедиен талант, а и театрален също така. За мен лично комедийният талант е много по-труден, но това е лично мое виждане.

Ралф Файнс - за мен лично е мъжки вариант на Маги Смит. И двамата имат огромен талант. Могат всичко. А той има и физическа пластичност, гъвкавост, не  е "дървен" и не работи предимно с лицевата си част като К.Ф. например. Може да предава дълбоко драматични и даже варианти на екшън състояния (в Хари Потър например).
 ((((За К.Ф. специално може да се направи списък с нещата, които не може и е доста слаб в тях, това не е само мой субективен списък. Но той не спира да работи и да прави това, което може, което го е типизирало донякъде в една посока само, а и популяризирало също така. Може би последните му два филма, за които получи толкова награди, показват, че може и да не е себе си постоянно и навсякъде. Личният му мъжки чар му помага много. Маниерността и поведението му, като резултат от нея, са го превърнали митологично почти в израз на един тип на английското и т.н. добро, сдържано поведение и емоционалност и т.н., нещо което е дълбоко чуждо и непознато на Балканския тип мъж например...друга култура, манталитет, менталност даже и т.н.:)  Гледала съм почти всичко от него, чела съм почти всички негови интервюта; имах и период на обожание, но отмина, защото, съпоставен с други, той просто...Това е личното ми мнение, не задължавам никого да го вижда по този начин. Мога да разера и разбирам еднозначния му прием и не искам да споря с никого, защото е безсмислено, а и невъзможно да виждаме и преценяваме нещата по един и същи начин.))))

Сещам се и за поне няколко имена на руски актьори, които са ужасно разностранни и които заслужават прословутия Оскар. Но никога няма да го получат, а и Слава богу, че това е така. Защото Оскарът е част от една друга култура и манипулация на културните вкусове, превръщайки ги в основно масови и задоволяващи емоции по повърхността, но почти никога не водещи до личностна трасформация  и катарзис.. И невинаги тази награда отива наистина при таланта, комплексни са причините.

Това е съвсем накратко моят субективен поглед върху някои неща.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 16:02:34 pm от DivaRoza »
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #225 -: Януари 10, 2012, 14:55:01 pm »
Има актьори, които зреят с годините- Хопкинс е такъв, Колин Фърт е такъв.
А има и такива, родени- Дерек Джакоби,например в "Денят на Чакала" или в "Клавдий" си е все Дерек Джакоби.
"Чарът" пречи да се види същественото, защото насочва нещата в чисто емоционална посока на "да-не". И изключва по-дълбоките чувства и мисли, предразполагайки априори. Затова, колкото и да е красива например Ева Грийн, Жулиет Бинш си е Бинош. А как това важи за Депардийо, или за Котийар (Marion Cotillard).

От руснаците бих споменал Джигарханян, Шакуров, Сергей Гармаш, както и Тихонов ( той почина), Евстигнеев, Басилашвили, разбира се. Изпитвам огромна неприязън към Никита Михалков, Говорухин и Кончаловски по принцип. Звягинцев с "Изгнание" бе великолепен ( с глави над Скорсезе и другите там отвъд океана), към Тарковски съм доста безразличен по принцип. Бергман ми е тотално безразличен. Ама тотално... .

За мен лично, Олег Янковски бе най-великият мъжки актьор на изминалият век, след Чаплин, разбира се. А и като човек, Янковски бе нещо изключително. Имах възможността да гледам "Анна Каренина" с Друбич/Янковски... е не се описва това с думи. За Соловев като режисьор не е мястото тук- той е много, много специален за мен, и го обсъждам само в приятелски кръг.  :wink:   Имам всичките му филми, включително и редки неща като "Спасител" с Друбич/Сергей Шакуров или "Чужая Белая и Рябой". Всъщност, за мен киното започна със "Сто дни после детството" и Лена Ерголина... за да продължи с "Нежна възраст". Истината е че, само Соловев ми "говори пряко и директно", колкото и да обичам 3-те категории, за които писах по-горе. Просто, Сергей Соловев е изворът, началото, нещо като -"възпитание на чувствата". Може би има и връзка със скапаната генерация, от която произхождаме всички ние, родени преди толкова години? не знам... .
Но това вече е твърде лично.

та така...
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 19:49:35 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #226 -: Януари 10, 2012, 19:05:31 pm »
в англия съм, но борджийте не са ми достъпни, защото нямам sky, ще ги чакам на двд
казах ли ви за treme - за ню орлиънс след катрина, страхотна музика, за тези от нас, които обичат истински ритъм енд блус, джаз, далеч е от театъра, но пък е удоволствие.
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #227 -: Януари 11, 2012, 11:02:00 am »
Здравейте д-р Бърди,
Моля за Вашето мнение по следния случай:
става дума за дете на 10 месеца. При нея основната диагноза е персистиращ артериален канал и в допълнение междупредсърден дефект с перфорации на фоса овалис, периферна пулмонална стеноза, лява горна празна вена. Детето е с  лош теглови прираст, изоставащо физическо развитие и прогресираща сърдечна недостатъчност, в края на октомври беше извършена операция. В момента детето тежи 5570 при ръст 68 см.
Поради съмнение за хидроцефалия  беше направена консултация с детски невролог, който отхвърли съмненията и  постави диагноза Hypotrophia gr II  (E44). BCM (Q24.8.
Новата находка е  липсата на сухожилни рефлекси
Във фиша от прегледа чета още /буквално/: кинезиологичен статус - нормален Ландау. Изплъзва се при аксилиран Вис Войта за 9Невъзможно изследването на останалите проби.
НПР: Г-36с; М-16с; ЕС-28с; СД-36 с;
Това което е обезпокоило родителите е, че неврологът не е бил сигурен дали сухожилната арефлексия не е сигнал за първично мускулно заболяване.  
Бърди, считате ли че се налага допълнителна консултация и изследвания за доизясняване на диагнозата?  (Взети са проби за генетични изследвания, чакаме резултатите все още)
И още един въпрос: възможно ли е арефлексията да е била временна поради стегнатост на детето, плакала е и е била неспокойна през цялото време на прегледа.Още повече  че преди същинския преглед  при невролога детето е преминало предварителен преглед при негов сътрудник, който също е проверявал рефлексите и не е установил отклонения.
Сърдечно благодаря за отделеното време, докторе!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #228 -: Януари 11, 2012, 11:35:26 am »
Простете, но това е много сложна тема за обсъждане тук, още по-малко по Интернет... .
Има две неща:

* търсене на белези за вродени генетични заболявания.
*уточняване дали се каса за "липса на рефлекси" или за хипотония ( понижен мускулен тонус) . Ако се каса за хипотония- това си има протокол за уточняване... .
* хидроцефалията от къде е? от ражданто? причина? калцификати или други белези от УЗ изследванията?

В Бг ли е детето? описанието на сърдечните проблеми (УЗ) е от Велковски?
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 11:38:42 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #229 -: Януари 11, 2012, 12:21:54 pm »
Благодаря Ви за бързата реакция, д-р Бърди.

Съзнаваме, че темата е сложна :oops:, най-тежко е времето на изчакване между два прегледа и лабораторни резултати, а бихме искали да бъдем сигурни че правив всичко възможно. :oops:

Хидроцефалията е отхвърлена като диагноза, визулно главата е доста по-голяма на фона на мъничкото телце, затова и съмненията за такава. Слава богу, хидроцефалия няма!

Детето е в БГ, диагностицирано е от Велковски.

Ако имате време и счетете за нужно, моля разгледайте подробния фиш от прегледа при невролога, ще сме признателни за евентуален коментар от Ваша страна. Ще Ви изпратя сканираните файлове като лично съобщение.

Огромно благодаря!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #230 -: Януари 11, 2012, 12:24:09 pm »
Внимание! обиколката на главата се мери по криви. За възрастта.
Сложете измереното на кривите, за да имате реална оценка.
Диагнозата "хидроцефалия" се поставя с УЗ през предна фонтанела. Ако не е възможно- с МР или "скенер".
Ако е вярно измерването, за 10м възраст, 44.1 е почти идеалното ( 50 персентил)
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 12:30:40 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #231 -: Януари 11, 2012, 12:53:00 pm »
Извинявам се, че се намесвам :oops: Но понеже имахме подобен проблем с обиколката на главата, реших да споделя, пък дано съм полезна. Моята дъщеря се роди с два месеца по-рано, с тегло 1750 гр. Нямаше съпътстващи проблеми, но ни посъветваха да направим трансфонтанелна ехография, предвид недоносеността. Направихме я, когато детето беше на 4 месеца. Установи се голяма обиколка на главата, както и голямо нарастване за един месец /2,5 см при норма 1,5 см/. Също така увеличени вентрикули, по-голямо разстояние между хемисферите, завишено количество течност. Нямаше поставена диагноза, но имаха съмнения за евентуални проблеми и поискаха проследяване. Заключението на невролога беше - мускулна хипотония. Всичко това се случи във Варна. Поискаха скенер, но аз не се съгласих и отидохме в София. Записах час за доц. Ралица Георгиева, която на прегледа отхвърли нуждата от скенер, както и успокои съмненията за проблеми. Наистина имаше отклонения, но според нея нямаше причини за тревога на този етап, тъй като е напълно вероятно да влязат в норми с времето. Правихме проследяване всеки месец и нещата си влязоха в нормални граници. В момента детето е на една година и няма проблеми. Единствено заради хипотонията ходихме на рехабилитация - един курс от 3 месеца. Правиха й масаж по Войта. В момента всичко е наред и нещата се коригираха. Детето е на път да проходи.
Знам, че случаите са различни, но все пак се надявам информацията да даде поне насока на действие. Ако не сте посещавали доц. Георгиева, препоръчвам консулт с нея.
Извинете отново, че се намесих :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #232 -: Януари 11, 2012, 12:59:36 pm »
Внимание! обиколката на главата се мери по криви. За възрастта.
Сложете измереното на кривите, за да имате реална оценка.
Диагнозата "хидроцефалия" се поставя с УЗ през предна фонтанела. Ако не е възможно- с МР или "скенер".
Ако е вярно измерването, за 10м възраст, 44.1 е почти идеалното ( 50 персентил)

Да, но очевидно никой тук не ползва табличката с перцентилите :x, май единственият на когото му хрумна да я погледне бях аз :(
Въпреки че самият доктор Велковски беше гледал главата на УЗ, мнозина от колегите му се суетяха около "голямата глава" и настояваха за преглед с невролог.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #233 -: Януари 11, 2012, 13:01:16 pm »
Ако не сте посещавали доц. Георгиева, препоръчвам консулт с нея.
Извинете отново, че се намесих :oops:

Сиксенс, благодаря!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #234 -: Януари 11, 2012, 13:05:23 pm »
Няма защо, ако искаш координати, пиши ми на лични.
Между другото, доколкото знам, голямата глава сама по себе си, нищо не значи. Те са комплекс от фактори, които се наблюдават, за да се направи заключение, както е отбелязъл и д-р Бърди.
Успех и дано се оправи детенцето :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #235 -: Януари 11, 2012, 14:27:21 pm »
Благодаря Ви за бързата реакция, д-р Бърди.

Съзнаваме, че темата е сложна :oops:, най-тежко е времето на изчакване между два прегледа и лабораторни резултати, а бихме искали да бъдем сигурни че правив всичко възможно. :oops:

Хидроцефалията е отхвърлена като диагноза, визулно главата е доста по-голяма на фона на мъничкото телце, затова и съмненията за такава. Слава богу, хидроцефалия няма!

Детето е в БГ, диагностицирано е от Велковски.

Ако имате време и счетете за нужно, моля разгледайте подробния фиш от прегледа при невролога, ще сме признателни за евентуален коментар от Ваша страна. Ще Ви изпратя сканираните файлове като лично съобщение.

Огромно благодаря!

Прочетох, това, което сте дали. Това с "попарата" е направо "убийствено"... но какво да се прави...  тъжно.
Основното при детето е да се оцени дали се касае за хипотония.
Ако се касае- трябва да се търси по протокол. Има десетки заболявания, причиняващи я... и е много дълга тема това.

Другото е да се огледа детето за малформации/дизморфични белези, извън ССС- ниско окосмяване, странно разположени уши и схема на ушите... въобще белези, насочващи към генетични синдроми, които трябва да се уточняват.
Вероятно детето е слабичко и дистрофично, и на този фон главата изглежда "огромна". Но си има таблици за оценка, и ако по тях обиколката е нормална-значи- нормална е.


На разположение за повече подробности, но без да имам пряк поглед върху детето, ми е трудно.
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 14:29:45 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #236 -: Януари 11, 2012, 14:30:02 pm »
Докторе, съветите Ви са ценни както винаги, огромни благодарности за тях и за загрижеността!

ПП Какво е ССС?


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #237 -: Януари 11, 2012, 14:37:44 pm »
Сърдечно съдова система.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #238 -: Януари 11, 2012, 20:22:07 pm »
Специално за А. Тарковски - много харесах "Андрей Рублев". Прилича на една малко тромава притчеобразна приказка, има умерена доза смисленост и интелектуалщина, има лиризъм и поетичност, актьорите си играят и разчитат на себе си, а не на техника. Истински филм е.
Останалите му филми са замислени да са супер интелектуалски, супер смислени, метафорите се развиват и проясняват за зрителя с такава мъчителна липса на динамика, многозначителните паузи и мълчания могат да те подведат, че вече си оглупял от интелектуалност и си пропуснал края, а това, което се точи бавно на екрана са собствените ти нерви и изтощено търпение, на които не им остава нищо друго освен да пукнат накрая колективно и те.
Може би причината е в това, че е живял извън страната си и е искал да каже много неща наведнъж, но да ги каже така, че да мъчи от сложност и засуканост до последно зрителите. Беше много обожаван по едно време. Да, мога да го гледам, но трябва да съм вързана здраво за стола, ако не ми е точно времето за такъв тип послания.


Смешното обаче е велика и много сложна форма на мисълта и по вложен замисъл, и като смисли в него, и технически като пресъздаване чрез което и да е изразно средство и изкуство. А да накараш човек да се усмихне на играта с думи означава, че си вложил напълно съзнателно добри намерения. Виж, да го разплачеш можеш съвсем несъзнателно, а при осъзнати усилия направо ще го направиш трайно нещастен. И тук балансът е важен. Но смешното е като една красива украса, която не е за постоянно консумиране - толкова, колкото да не си въобразиш, че животът е само смях.

Аз не съм чак такъв голям киноман, защото за един филм се искат два часа поне стоене на едно място да се довършите взаимно. Но гледам избирателно. Имам и много периоди, когато ми се гледат просто неща оглупели от красота, безсмислие и романтика. :D
Re: Оценка на моториката № 2
« Отговор #239 -: Януари 12, 2012, 23:45:09 pm »
Вече се бях навила да ходим на бебешко плуване с една приятелка и пак се умислих.
Док.,смятате ли,че е удачно,като се има впредвид,че в басейна има и други бебета с майки,или бащи?Дали има някакъв риск от кожни проблеми?Много ми се ходи,но не бих рискувала да си навлека някакъв проблем.
Става въпрос за следното: http://vbox7.com/play:7c386242


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia