z22 Ето това са уреди за рязане на котешки нокти:
http://bg-pet.com/Cats/CatAccessories/clipper.htm Нашите ветеринари работят с тези "тип гилотина" и ако нашата гадина изобщо си даваше лапите, според мен също това е по-удобният уред от "класическата" ножичка. Ако досега не сте рязали котешки нокти обаче, прочети някъде как точно се прави, или ако може някой да ти покаже веднъж поне, защото е важно да не засегнеш живецът на котешкия нокът, когато режеш... Извинявай, ако ги знеш тези неща, ама аз все пак "да си кажа". За дрането на мебели, мъжа ми довлече някакъв спрей, с който като пръскаш и на котката й става гадно и не се навира там... Имаше ефект в интерес на истината, обаче трябва редовно да пръскаш, а то много дивани, столове и какво ли не са "под заплаха" и като се роди Дани, откъде време И за това....
Но ако имаш нервите да го правиш - опитай.
Относно лекарствата и рецептите, не знам през 2006-а /тогава беше случката в Швейцария/ във вашата аптека как е било, но в СЗ - никой не ми е искал рецепта за тези препарати точно, независимо в коя аптека. И не само за тези, ами за доста "по-така" лекарства не искаха рецепти по това време де. От 2-3 години се затегна положението и в един момент ми поискаха и тук рецепта, за да ми продадат "Аулин" и "Паракофдал". Та майка ми ми написа една за многократно ползване тогава и си я носех в портомонето доскоро. Цялата раУта обаче беше ден до пладне и в един момент аз си вадех рецептата, като купувам такива неща, а те пак взеха да ми ги дават без рецепта с репликата: "няма нужда". Даже реших, че пак нещо са сменили разпоредбите по въпроса, но сега разбирам от теб, че просто си ги нарушават както им дойде...
Блу, абе ти "бакугани" не знаеше какво е, че "громити" ще знаеш...къде се буташ в А-групата изобщо?
Опасявам се обаче, че и двете скоро ще сме съвсем наясно с тези въпроси и да не искаме...
Аз чакам дребното да се събуди и ще ходим до ЗАРА да му сменям новите обувки с нещо друго. Много ме е яд, така хубаво се вързаха с едното му яке, все едно в комплект са купувани. Ама не стига, че безобразникът вече носи 19-и номер, ами явно е и с висок свод на крачето и няма обуване тази бота. Онзи ден, половин час се кривих да му ги обувам, даже ги оглеждах да не би да греша, че са 19-и номер и не и не. Петата му остава на половината на обувчицата и т'ва е.
Добре, че срещнах една мама с повече опит /и мозък явно/ от мен, че ми обясни жената къде аджеба е проблемът.
Явно занапред, обувки не трябва да му купувам без да е с мен и да му ги меря. Досега с буйките беше лесно, че се разтягат във всички посоки, но с "човешките обувки" - друг бил филма се оказва.