Здравейте,на всички!
За първи път пиша тук,но искам да споделя нашите премеждия и да видя вашето мнение.По специално от вас докторе.
Дъщеря ми е на 2г и 8м от вчера с диагноза астма с алергичен компонент.
Нещата започнаха края на септември 2011,когато започна да посещава детска ясла,беше на 2г тогава. Почти на 2 седмици с остри ларингити,суха дразнеща кашлица и сополки,често сиво зеленикави.Средата на ноември 2011 ,след такъв ларингит направи бронхит пихме тогава Сумамед.Оздравя седмица на ясла и пак с бронхит,пак антибиотик-клацид.Януари бронхиолит с бронхоспазми пак антибиотик.Всичките тези месеци в периода на заболяването + вентолин за инахалиране с небулизатор и ериус,синекод за сухата кашлица и после Еуреспал при влажна.Януари я спрях от ясла,така откара до март.Март месец вирусна инфекция с 40градусова температура която поддържаше за около 5 дни,антибиотик първо аугментин,направи алергична реакция и включиха сумамед.След няколко дни направи уртикария от домат.След 2 седмици я пуснах пак на ясла /през април /, и пак ларингит със спазми,до зачервяване. Пак два антибиотика Клацид,който не подейства и Цедакс.Отново с включени инхалации с вентолин заради бронхоспазми и свиркане.Не минаха и 4 дни и тя пак е на същия хал,заведохме я в трявна уж въздуха е благоприятен за нея.Отидохме с кашлица на инхалации с вентолин,Ериус и Еуреспал беше започнала да отхрачва,Джи пи то мислеше,че ще се размине антибиотика,но за всеки случай ни го написа на рецептата ако вдигне температура.В вторник направихме консултация с детски пулмолог ,назначини кръвни иследвания,които са ОК.И назначи 3 месеца Сингулер и Пулмикорт.
Последните 2 боледувания от април започнаха с температура,с кихане на често и бистър секрет от нослето.Секрета бързо отшумя.
В семейството ми баща ми е с алергия към ужилване от пчели,свекърва ми също плюс нейна алергия и към антибиотик.
Смятате ли,че на тази клинична картина може да се назначи такава диагноза и такова лечение?
Благодаря Ви предварително,за разбирането.