Здрьвейте д-р.Бърди,
Не съм писала доста отдавн и не само.
Дъщеря ми е на 4год 7 месеца.От края на декеври сме все на антибиотик и все без диагнозал.Започна с хрема и кашлица,без температура и без хрипове.Пи панцеф 1 седмица.След него 14 дне беше добре.После се започна отначало - хрема, кашлица.Този път изследвахме носен и гърлен секрет - чисти с карахме без антибиотик, докато не започна да вдига темп.Педиаъра каз, че чува хрипове и понахме клацид.След четвъртия ден от приема никкъв ефект, според педиатъралВключи и гентамицин след направена снимса и диагноза пневмония.Изпи и още един клацид "за всеки случай" и така станаха общо 17 дни антибиотик, до края на януаре месец. На 15ти февруари отново със сополи и кашлицалХодихме на УНГ -носен и гърлен секрет - чисти, кръвни изследвания - показват вирусно заболяване, темп. до 38,5. Разминахме се само с капки за нос исироп за кашлица проспан за една седмица.От четвърти март отново сополи кашлица и темп д о38,5.Отново чисти секрети и уши.Педиатъра я слуша на 07.03 - имала хрипове и свирела.Според нея било асматичен бронхит. Назначи вентолин 3х2,5, ердомед 3х5, виброцил и ериус вечер по5мллДнед я водих на пулмолог, направихме ова снимка - пневмония в дяснто долно белодр.поле - паракардиално и субхилусн - възможно от сегментен тип.Двустрано уголемени и ретуширани хилусни сенки.Лечението - tercef 2х500(19 кг),вентолина и ердомеад остават, плюс медрол 2 х 1 и ериуслПрепоръча хоспитализация.Коато отидохме в болницата включиха и вентолин инхалации имат намереие да слагат в абоката и урбазон.
Асвен това увеличиха и дозата на антибиотика2х 750.
Изключително съм объркана и ми е доста трудно да се доверя на, насоето и да е лечение предписано от бургаски лекарлМоля ви кажете вашето мнение за така протеклата картина и назначената терапия. Какво ощмога да направя?Благдаря Ви!