Здравейте всички,
Не съм писала отдавна тук, но благодарение на форума се сбъдна моята мечта в двоен размер, за което благодаря на всички тук
Искам да попитам д-р Бърди какво се прави при следната ситуация:
Юнаците са на 1,5 год. и от един месец са на ясла, единият почти не боледува, а другият е почти постоянно я с хрема, я с кашлица, като че ли има склонност към инфекции на дихателните пътища /прилича на мен/....
Та последните 4 седмици с малки изключения лекувахме хрема и кашлица с неизяснен произход, правих изследване на носен секрет - резултатът беше "нормална микрофлора за носната кухина", тоест не се изолира бактерия. Обаче хремата и кашлицата бяха доста упорити и се лекувахме в хронологичен ред и с малки почивки с: Мукосолван, Виброцил, Вит. С, АБ....след три дни на ясла отново Мукосолван, Коларгол, вит. С, Кларитин, Цефзил, резулатът от МБ на носен секрет е нормална и спряхме с АБ, но продължихме с другите лекарства още няколко дни, сега отново два дни на ясла и пак една кашлица и сополи. Да уточня, че след края на лечението изчаквам няколко дни и тогава ги пускам на ясла, за да съм сигурна, че не са болни, но ....
Въпросът ми е какво се прави след приема на толкова лекарства без резултат? Може би хомеопатия или някаква профилактика? Все ми се струва, че кашлицата или не е доизлекувана напълно, или е на алергична основа? Според мен не е нормално да оставя детето да кашля, но не знам вече какво да правя....
Благодаря предварително.