Момичета, на този въпрос - не ми е известно някъде по света да му е намерено идеално решение. За жалост. Просто такова няма. В държави с по-висок стандарт от нашия, работещата майка /обикновено/ изкарва достатъчно пари, че ако не може болното й дете да бъде на ясла/градина - да плати на гледачка да й го гледа у дома, докато тя е на работа. Само дето обикновено такива работещи майки - не изкарват толкова, че да покрият заплатата на детегледачка САМО. И въпреки, че могат да си го позволят - и на тях не им е хубаво да са на работа, а детето им болно у дома с някой друг и на тях им се свиват сърцата...
От друга страна са работодателите. Не е нужно да са безсърдечни гадове, че да не могат да си позволят тяхна служителка през седмица да взима болничен, защото от това им страда бизнеса все пак, а и те семейства гледат...Отделно има случаи, в които много жени работят на позиция, която не е лесно заменима с колежката, или кой да е... Ако откажат да те наемат, защото имаш деца и им е ясно, че следват такива ситуации - и това не става.
Мисля си, когато Дани стане на възраст за градина и се прибира болен, защото някой не може да си остане у дома "с децата със сополи" колкото е нужно, няма баби, няма пари за детегледачки, щото трябва да се бачка, че да се покриват елементарни разходи... Еми няма да ми е драго никак от положението, ама не мога и да ги упреквам тези хора. На тях със сигурност им е по-трудно отколкото на мен, дето мога да си остана с болното дете в къщи когато пожелая.
"Няма лесно" за нас жените еййй!
Само да сме живи и здрави и близките ни, другото - все ще го наредим някак.