Pimi, и Ивана яде неща с яйца, но днес на теста излезна, че е алергична точно към яйце.
Аз да докладвам как мина теста за алергиите. Изследваха я за 43 неща. Някакъв панел за домашни ( прах, кучета котки хлебарки и тем подобни), някакъв панел с 10 най-често срещани ( мляко, яйца, соя, житни, фъстъци...) и после отказах сезонните, а настоях за повече храни и ми дадоха да избера от един дългъ списък с какво я храня. Избрах 23 други. Много леко мина. Тя седеше в мен и те и писаха по гърба и после я боцнаха. Плака много мъничко и май повече от страх, защото както излезнаха сестрите и спря на момента. За единичните, които избрах, я боцнаха по отделно, но две сестри го направиха за по-малко от минута. А готовите им панели за домашни и най-често срещани бяха направо с едно боцкане с нещо, на което са и десетте. После се чака 15 минути и се гледа реакцията и после изчистиха със спирт каквото са писали и я намазаха с хидрокортизонов крем,за да не я сърби и това беше всичко.
Те мерят реакцията по големина от 1 до 4 ( 4 е най-силното) и тя имаше 3 само към яйце. Имаше 2 към круша, телешко, домат и още няколко неща и 1 към още няколко, но общо взето нищо фрапиращо. Лекарят каза да ограничим яйцата и телешкото ( да яде повече пилешко), но не е задължително напълно да ги спирам - примерно палачинка може да яде, защото в нея основното не е яйце, но пържени яйца не може. При това положение не знам какво да и променям в диетата, тъй като тя никога не е яла яйца ей така. Веднъж хапна жълтък и се обрина и от тогава не съм и давала чист жълтък и въобще яйца по отделно. Каза също, че е вероятно малко по малко да ги израсте и догодина като отидем там повечето да ги няма. И се съгласи с мен, че вероятно наблюдениета ми били правилни и има сезонни алергии.