0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Резултат от Фоликуметрия след Клостилбегит
« Отговор #20 -: Декември 02, 2011, 13:06:27 pm »
Подкрепям Джам, потърси си друг лекар.

Лигавицата е тънка и не трябва да се пренебрегва.
Относно прегнила - трябва да ти е предписан и разбира се е само срещу рецепта, иначе е инжекция която се поставя мускулно.
На мен ми го предписват при определен размер на фолукула и при определени нива на Естрадиола в кръвта.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #21 -: Декември 02, 2011, 15:57:11 pm »
Консултирах се с още един лекар доцент от майчин дом и той казва да изчакам че можело лигавицата да навакса,каквото и да значи това 8O,днес на своя глава си взех Герикапс но вътре няма опътване как да го пия.Кажете ми как да го пия до ОВУ по колко на ден дано да помогне че вече незнам.
« Отговор #22 -: Декември 02, 2011, 17:46:28 pm »
Ето тук има инфо за Геритамина
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6830.0
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #23 -: Декември 05, 2011, 18:44:24 pm »
Здравейте,днес пак бях на фоликуметрия.Резултатите са следните:ляв яйчник един фоликул 20,6мм.десен яйчник един фоликул 17мм.маточна лигавица 7,7мм.как ви се струва,момичета имам ли шанс?Според вас днес или утре да правим :bed:Вчера правихме,сега днес или утре?Оф вече незнам помагайте....Това ми е 12ден от МЦ.
*
« Отговор #24 -: Декември 05, 2011, 18:57:20 pm »
Овулацията според мен ще е поне утре..като че ли по -добре утре,оф не знам.Дано лигавицата навакса !Успех.Прегнил ще слагате ли?

« Последна редакция: Декември 05, 2011, 19:04:14 pm от jolie16 »

« Отговор #25 -: Декември 05, 2011, 21:32:59 pm »
Не иска Прегнил даже не ме вика повече на прегледи и аз вече незнам какво да правя ,а тоя кекс по часовник взе да ми омръзва затова ви питам иначе днес имам много ПМС симптоми,много ме боли кръста ниско и ми е много изморено.
*
« Отговор #26 -: Декември 05, 2011, 21:45:20 pm »
Кофти е със секса по график,но...пробвайте следващите няколко дни.Днес мисля,че няма да е ову :)
Но отиди след 3-4 дена някъде на преглед да видиш дали си ги спукала

« Отговор #27 -: Декември 07, 2011, 09:14:03 am »
Здравейте момичета!Днес пак ще отида на фоликулометрия че немога да се стърпя от любопитство и ще пиша пак.БТ се понижи искам да видя дали се е спукал фоликула,ако се е спукал дали няма да е късно вече за :heartbeat:,вие как мислите?Док. каза че като не се види на УЗИ да действам този ден така ли е?
« Отговор #28 -: Декември 07, 2011, 17:05:17 pm »
Здравейте момичета,днес ходих на фоликулометрия на 14 ден от МЦ,резултата е ляв яйчник фоликула е станал 32мм. лав айчник фоликул 20,6мм. биха ми Прегнил 5000 според вас имам ли още шанс?И с кой фоликул?Ще се спука ли големия?Дали там има годна яйцеклетка или да разчитам на другия само....кажете ми моля ви според вас да имам ли още надежда?
*
« Отговор #29 -: Декември 08, 2011, 14:04:54 pm »
Не искам да те разочаровам, но големия ми се вижда доста голям. На мен лично ми биха Прегнил при същия размер на фоликула, не съм се и надявала че ща забременя при това положение и док.съответно ме предупреди да не тая надежди, целяхме просто да го спукаме, но уви той не се дава лесно и си остана неспукан. Дано при теб поне не се случи така.
« Отговор #30 -: Декември 08, 2011, 14:07:19 pm »
А от по-малкия има ли надежда още?Той вчера при биенето на Прегнила беше 20,6мм.
« Отговор #31 -: Декември 09, 2011, 09:42:50 am »
По-малкия може да свърши работа все още. При мен Прегнила винаги е слаган при размер на фоликула от 20мм, въпреки че има и други съпътстващи фактори. Този който е станал 30мм вече спада към графа кисти.

Ако лекаря ти не е специалист по репродуктивна медицина - ориентирай се към такъв. Два месеца подред с фоликули, които не се пукат, имаш нужда от лекар, който да подходи адекватно при следваща стимулация.

« Отговор #32 -: Декември 09, 2011, 11:51:15 am »
Днес бях на фоликулометрия,след Прегнила който го биха на 07,12 в 17часа.Днес на 09,12 или вече 42часа след прегнила големия фоликул го няма,а другия се е смалил т.е.док.каза че най-вероятно се е спукал и това е жълтото тяло,вътре имало течност която щяла да изтече и още да се смали,незнам дали го обяснявам правилно,но каза че по-малкия фоликул се е спукал и това е останало след него след като се е спукал.Маточната лигавица е 11,4мм.Как ви се струва момичета?Има ли шанс за успех?Какво остава след като се спука фоликула какво остава?Как изглежда това жълто тяло,извинете ме за тъпия въпрос....Док.каза че каквото е станало станало и няма смисъл от повече сърца,вие как мислите?
« Отговор #33 -: Декември 09, 2011, 12:03:08 pm »
Жълтото тяло, в първите дни след спукването на фоликула е по-малко от самия фоликул и има "леко неправилна форма" (ако мога така да го обясня) - ако фоликула е почти кръгъл, то жълтото тяло е като "смачкан и не добре оформен кръг".
Сложете едно сърце и днес за всеки случай  :wink:.
Лигавицата вече е добре :).
Късмет!

« Отговор #34 -: Декември 09, 2011, 12:16:16 pm »
Точно така изглежда на снимките с неправилна форма и по-малко,от фоликула,но ме притесни това че имало още вътре течност,затова питам дали така трябва да бъде иначе имам много странно придърпване и от двете страни днес и дори ме заболя от прегледа и си помислих че кистата още е там и затова така боли.
*
« Отговор #35 -: Декември 09, 2011, 13:40:43 pm »
Валентинке, карай го по-спокойно, важното е че се е спукал, в противен случай картинката не е много приятна, аз например не ги пукам и сега си пих даже и противозачатъчните и за капак и  цикъла не ми идва. Спокойствие му е майката, иначе нищо не става.
*
« Отговор #36 -: Декември 09, 2011, 13:44:00 pm »
Нормално е да има течност :)

« Отговор #37 -: Декември 09, 2011, 13:51:36 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата :lol: май трябва сега да се успокоя и да чакам резултата.
« Отговор #38 -: Декември 29, 2011, 15:08:18 pm »
Момичета,кажете ми фоликул 13мм.на 7 ден от МЦ,голям ли е?
« Отговор #39 -: Януари 02, 2012, 15:09:38 pm »
Здравейте момичета.Днес бях на фоликулометрия на 11 ден от МЦ.Резултата е:десен яйчник един фоликул 24мм.,ляв яйчник няма доминантни фоликули.Маточна лигавица 5мм.доста тънка.Докторката ми изписа дуфастон 3 по 1т.за 5 дни и после 10дни 2 по 1т.заради лигавицата.Според нея нямало шанс при такава лигавица да се захване ембрион,но аз забелязах че след прием на Клостилбегит лигавицата ми по-бавно се удебелява.Имам един въпрос:Нали по-принцип лигавицата трябва да е поне 11мм. за да може да се задържи ембрион.Но този ембрион достига в матката 7-10 дни след овулация,а  след овулация моята лигавица достига 12мм.поне предния месец беше така. Имам ли шанс ако нарасне да се задържи ембрион,ако за тези 7 дни тя се удебели?Забравих да спомена че днес ми биха Прегнил.