0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте искам да попитам нещо:Пиэ Клостилбегит този месец от 3 до 7ден на МЦ,днес 9 ден от началото на МЦ ходих за първи път на Фоликуметрия,бихте ли ми казали дали тези стойности са добри след приема на това лекарство и дали всичко е ОК на този етап: Десен яйчник 3 фоликула един най-голям с размери от 16мм.Матка 9мм.Ляв яйчник няма големи фоликули.Според лекарката ще се пукне този който е 16мм.Пак според нея фертилните дни и ОВУ-то ще са между 7 и 11 този месец след 3 дни,дотогава възможно ли е фоликула да достигне размери от 18до 20мм.и матка 12мм.Сега съм на преглед пак в понеделник но ми е много притеснено затова ви питам.Това добри стойности ли са за 9 ден от МЦ?Благодаря ви предварително и извинете ако въпросите ми са малко тъпички,но наистина искам този път да стане чудото......
*
Re: Резултат от Фоликуметрия след Клостилбегит
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2011, 19:11:32 pm »
На мен ми звучи добре :) ,но щом си приемала Клостил и другите два могат да нарастнат...или поне един от тях.
Успех

*
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2011, 19:29:30 pm »
При моите стимулации с кломифен фоликулите се пукаха про по-големи размери от по 22-24 мм. И това не беше особеност на моята овулация. На 17-18 мм овулират фоликули след стимулация с гонадотропини. Може и да греша, но си дай по-дълъг прозорец за предстоящата овулация.
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2011, 19:37:57 pm »
А като се пукат при теб при по големи размери може ли да има успешна бременност
*
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2011, 19:43:25 pm »
Може, това е целта. Основната идея е, че овулират фоликулите, съдържащи зрели яйцеклетки, а това се случва при различни размери според стимулацията.
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2011, 19:45:34 pm »
Звачи ли че на този етап съм добре?И има възможност още да нараснат?Тоест колкото е по висока дозата толкова по големи ще се пукат така ли?И датата на ОВУ може да се измести?На мен ми бяха изписани от 3 до 7 ден по 2
« Последна редакция: Ноември 04, 2011, 19:51:44 pm от valentina todorova »
*
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2011, 19:50:14 pm »
Ако искаш сертификат, че ще ти пораснат фоликулите, ще овулират и ще забременееш, няма как да стане. Споделям опита си и какво зная за стимулацията с това лекарство.

Ти нали от лекар идваш? Там какво пита? Казали са ти всичко, което е нужно: брой на фоликулите, размер на фоликулите и дебелина на маточната лигавица. Чакай си овулацията, прави тестове за овулация, прави секс през ден. Късмет!
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2011, 19:53:26 pm »
Благодаря ви за отговорите!
*
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2011, 21:16:48 pm »
Фоликулите растат с по 1 - 1.5 мм на ден. В оставащите дни до овулацията се очаква да станат по-големи.

Дозата се отразява на броя фоликули. Аз имах четири поредни стимулации с кломифен, с все по-високи дози (от 100 мг на ден до 250 мг на ден), а с горе-долу еднакъв отговор - 2, 3 или 4 големи фоликула. Индивидуален е отговорът.

Хубаво е, че лекарката ти проследява с ехограф как отговаряш на стимулацията. Предполагам имате спермограма и потвърдена проходимост на тръбите.
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2011, 10:54:57 am »
Абе Цигу,все очаквам да ни зарадваш вече с прекрасната новина ,че си вече мама ,пък ти....  :lol: Стискам палци всичко да мине добре.....
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2011, 15:09:07 pm »
Здравейте отново,днес пак бях на Фоликуметрия да видим какво става та резултата е: Ляв яйчник един фоликул с размери 16,3мм.В десен яйчник един най-голям с размери 24мм. и втори с размери 15,2мм.Дебелина на маточна лигавица 5,8мм.–което много ме притеснява предният път все пак е била 3,9мм.Днес ми е 12 ден от началото на МЦ.Според вас малко ли е дебела лигавицата дали ще може да се задържи евентуално ако има оплодена яйцеклетка.Според доки днес и утре са дните.Вие как мислите?Или тя ще надебелее още ако има евентуално бременност?Моля дайте съвети.... osi_1
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2011, 15:50:45 pm »
Лигавицата е тънка според мен, но това не значи, че няма никакви шансове за имплантация. След овулацията тя ще надебелее още малко. Ако ще имаш още един преглед за установяване на овулацията, питай лекаря си отново за лигавицата и дали мисли да ти изпише прогестеронов препарат.

По принцип клостилбегита изтънява лигавицата, когато при мен се случи лигавицата да е тънка по време на фоликуметрията, моя док ми изписва геритамин и антиоксидант, за няколко дни, до следващия преглед нещата се оправят.

Използвайте максимално следващите дни и късмет :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #12 -: Ноември 07, 2011, 15:54:38 pm »
Не са ми казвали досега за Геритамин,казаха само след ОВУ Утрогестан вагинално,достатъчно ли е?Не ме викат да ходя повече на фоликуметрия само евентуално към края на месеца да отида и заедно да направим тест за бременност,може ли да пия Геритамин и без да ми е изписано ще навреди ли и как се пие?
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2011, 15:57:25 pm »
Геритамин и антиоксидант може и без рецепта, но геритамина само до овулация.
Утрогестана ще помогне, при следващия преглед или среща с док коментирайте въпроса с лигавицата, за да си по-спокойна.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #14 -: Ноември 07, 2011, 16:00:41 pm »
Лошо е че тя не ме вика повече евентуално до положителен тест тоест след две седмици
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2011, 10:05:16 am »
Днес вече имам болки ниско в корема,дали днес е ДЕНЯТ?Вчера с мъжо се постарахме :D,ако днес се спука фоликулчето дали от вчера са още живи малките.....Е довечера пак ще го хвана на тясно но дано не е късно и този път да уцелим момента...Стискайте палци,и все пак като не ме викат повече на фоликуметрия как да разбера откога да слагам Утрогестан?????
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 10:07:31 am от valentina todorova »
« Отговор #16 -: Декември 01, 2011, 10:26:20 am »
Здравейте днес пак бях на фоликулометрия 9 ден от МЦ,ляв яйчник един фоликул 16мм.,десен ячник 3 фоликула един 10,6мм. и два по 9,6мм.Според докторката след около два дни да започвам атаката,а според вас?Тя каза че ще се пукне този който е сега 16мм.Моля бихте ли ми казали дали да настоявам този месец да ми бият Прегнил за пукане,тя разчита да се пукне сам ама аз незнам,миналия месец как стана на киста и не се спука.Дайте съвет....На вас на колко големи фоликули ви слагат Прегнил?Ако трябва 24-36 часа след това да се спука фоликула значи утре трябва да ми го сложат,а лекарката утре отсъства и ме вика чак в понеделник като вече си мисли че дотогава фоликула ще се е пукнал и само да видим дали овуто е минала.Маточна лигавица в момента е4,6мм. не е ли пак тънка,тя казва че на този етап е добре.
*
« Отговор #17 -: Декември 01, 2011, 10:33:37 am »
Лигавицата не е добре...рано е за Прегнил според мен..трябва да го сложиш поне след 2-3 дни.Аз съм "ЗА" прегнила

« Отговор #18 -: Декември 01, 2011, 11:40:10 am »
А ако тя откаже мога ли да отида в друг кабинет да ми го сложат?Как се поставя този препарат?Може ли да отида до поликлиниката и там да ми го бият или трябва да е гинеколог?Гледам че миналия месец на този ден от МЦ лигавицата ми е била още по-тънка от сега,тогава е била 3,6мм. а сега е 4,6мм.но този път и дозата ми е по-малка от Клостилбегита,и това сигурно оказва влияние.Какво да пия за лигавицата?Кажете ако знаете,моля...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Декември 01, 2011, 11:46:21 am »
смени лекарката, тази нищо не разбира и си прави експерименти с теб!

не може да наричаш "добре" лигавица от 4 мм на 9-ти ден от цикъла!

и защо изобщо те тъпчат с клостилбегит? каква ти е диагнозата, че ти изписват това нещо?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!