rozovelka били споделила рецептата за бисквитената ти торта с портокали и заквасена сметана?
С удоволствие
Бисквитена торта с портокали и заквасена сметанаПолзвам бисквити "Закуска" - бели и какао, 2 кофички заквасена сметана с повече масленост я избирам и плодове.Рразбърквам с вилица сметаната с пудра захар около 1/2 ч.ч. /пробвала съм и с миксер, но става много течна/ подреждам един пласт бисквити, отгоре мажа със сметаната по-плътен слой и слагам банан нарязан на парченца, отгоре редя втори пласт бисквити и пак сметана. Украсявам с портокал /обелен и нарязан на кръгчета, върху всяка бисквита слагам половин кръгче портокал като ветрило стават/ Разтопявам малко течен шоколад в микровълновата и украсявам върху портокалите. Можеш да ползваш всякакви плодове, но от моите проби установих, че портокала много добре се съчетава с леко киселия вкус на сметаната, а бананите и шоколада го балансират! Добре е тортата да престои една вечер, за да омекнат бисквитите. Иначе съм пробвала да ги потопя или напръскам леко с прясно мляко, но става прекалено кашава, според нашия вкус /не че мъжа ми не й вижда сметката и на нея/.
Сега и аз да питам нещо
Установих, че миналата седмица като съм пазарувала вместо пакет брашно
съм взела пшеничен грис
Давайте идеи как да го оползотворя?