Мише, заповядай
пилешки дробчета по селски на фурна700гр дробчета
2 големи моркова
150гр лютеница или доматено пюре
олио
лук - 5 глави
подправки - сол, чубрица, черен пипер
В тавичка или йенско стъкло се нарязва лука, отгоре слагаме измитите дробчета, нарязаните моркови на колелца и няколко лъжици лютеница /става по-вкусно, отколкото с доматено пюре/, олио и подправките. Разбъркваме всичко и слагаме капака или фолио, ако готвим в тава. Не се слага вода. Печем на 200 гр. и от време на време разбъркваме. Това е!
надупчен орехов сладкишза блата:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1ч.ч. смлени или счукани орехи
за заливката:
1ч.ч и малко прясно мляко
1 пакетче масло /125гр./
1ч.ч. захар /аз сложих по-малко и беше добре/
2-3с.л. какао
Разбиваме с миксер яйцата и захарта, прибавяме брашното с бакпулвера и ванилията и накрая смлените орехи. Печем в намазана и набрашнена тава на 180гр. Когато изстине сладкиша се надупчва с дървена клечка или молив /да са по-едри дупчиците/
Продуктите за заливката се слагат в тенджерка и се бъркат до получаването на еднородна смес, след което изстиналият сладкиш се залива.
Да ви е сладко!