Парси, днес го правих с месо от консерва,
и прибавих месото с фидето около 10-15 минути преди края!
Но ако месото е свежо го сварявам в тенджера под налягане
за 30-40 минути след винтила и после вече слагам зарзавата!
Та... към вече свареното месо добавям без да затварям херметически тенджерата
2 глави кромид, 2 моркова, 2 картофа, няколко скилидки чесън и варя
докато зеленчуците са почти готови, тогава слагам спанака, количество на око!
Аз не правя запръжки, а в купичка, или от скоро в едно бурканче като шейкър
слагам малко доматено пюре, супена лъжица брашно, лъжичка червен пипер, чубрица,
малко олио и всичко разбивам до хомогенна смес и добавям към яденето.
След това това варя още поне 15 минути, като аз слагам и две шепи фиде
и много магданоз!
Същата рецепта правя с коприва и пиле,
като съобразявам времето за сваряване на месото!
Както и постна без месо, както направих днес,
отделих половината супа и сложих месо, останалата за постещите!
Когато я правя постна, добавям при сервиране натрошено сирене
и рендосано варено яйце, така децата я обичат най-много!
Приятен апетит, дано ви се харесат моите идеи!