Любопитка, би ли споделила впечатленията си от въпросния лекар, след като заведеш децата.
Аз също се интересувам от добър лекар УНГ в София. Йоана от близо 3 месеца е с пресипнал глас без да е болна. Според педиатърката е от викането и плача. Но тя не е единственото дете, което вика и плаче. Освен това постоянно си натиска дясното ухо. Водихме я при двама лекари УНГ и казват, че може да е от зъбките. Но аз хич нямам доверие на благоевградските лекари и искам да съм сигурна, че детето ми е здраво.
Мина прегледа ,в началото на новата година ги заведохме и затова се забивих с отзивите..Естетвено плакаха много,дори и този близнак,който не плаче като му взимат кръв,на ваксини,прегледи и пр.
..явно си е много гадно да ти ровят в носа .Лекарят беше много внимателен и действаше бързо -каза ,че всичко е ок ,на единия пак беше малко червено гърлото ,та можело и да излезе нещо на секрета и това е.Секрета беше чист и ние пак сме в задънена улица-говорих с две педиатърки ,всяка казва - "не е нормално да продължава хремата и кашлицата " ..ми съгласна съм -но ..влачим хрема ,макар и лека ..а понеже са малки и не си издухват нослетата ,за няколко дни /ако не правя никакви инхалации/ се задръстват явно и започват и да кашлят.
Нямам идея какво да правим -знам ,че децата с проява на атопичен дерматит са по застрашени от респираторни инфекции и имат повече секрети по въздухоносните пътища..сколонност към хронични ринити , по тежко боледуват и пр. Но дали е само това причината?!Дали имат хроничен ринит?УНГ нищо не спомена при прегледа..
Едната педиатърка казва "вероятно ще го израстнат" - Дано ,защото колкото и да отлагах прегледа при УНГ /да не ги стресирам малките/ ,все пак го направихме и даже се надявах да излезе някаква бактерия вече ,че да изпием нужния антибиотик и да се приключи тая одисея четири месечна
.
Благодаря на всички включили се с препоръки и тук и на лични , помогнахте ми да се доориентирам.
Видях ,че д-р. Бърди е писал в темата .. Д-р Бърди, ако пак влезете и имате предположение какво да предпиемем от тук насетне -ще съм Благодарна за съвета.
Хубава вечер на всички и успех в борбата с болестите.