0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Има обаче нещо, което трябва винаги да ценим и уважаваме - хората който са до нас и ни подкрепят и обичат. Може да не сме бременни още, но сме щастливи, защото сме обичани и обичаме.
osi_9 osi_9 osi_9 osi_9
Много момичета във форума са тук от години, включително и аз /4 години/. Много сме изстрадали,продължаваме да страдаме и да се борим ....
Само наистина не забравяйте и не позволявайте на отчаянието да съсипе близките ви хора и да ви отдалечи от тях. Ясно е, колко монотонно живеем и всеки месец се надяваме и надяваме и си мислим, че никога няма да стане, ама ... хоп и някой ден това става. При някои двойки това става лесно, при други - не, но ние не се отказваме и пак продължаваме и се борим, докато не постигнем мечтаните 2 чертички, а после и здравото бебче.
Има много теми във форума какви изследвания да се направят, адреси и координати на клиники и специалисти... не се колебайте  да задавате въпросите и тук в тази тема, с каквото можем ще помагаме.
Желая ви успех и вярвайте и се борете ....
Тина мила, успех утре на инсето - за теб специално  :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1: :green_dust_1:
*
Добър ден ,момичета и момчета!Заповядайте на обяда!!

Тинче,успех мила!! :balk_21:
ммммммм така съм гладна, веднга сядам да хапна
Лек и успешен ден
Момичета, какво мислите за следните резултати на мъжа ми:

Диагн. на инфекциозни б-ти   

Chlamydia trach. - IgG, IgM   *   
Chlamydia trach. IgG 3 АЕ < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM 2 AE < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.

Хормонален анализ

Prolactin       413.30 mIU/l М(86.0 - 324.0)
LH                4.95 IU/l       М(1.7-8.6)
FSH              14.22 IU/l     М(1.5-12.4)
Testosteron 14.95 nmol/l  М>17г. 9.9-27.8

Микробиология

Еякулат пълно изследване   
  Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   Липсва бактериален растеж   Лаб No511   
  Изследване за Трихомони                                                Отрицателен      
  Изследване за Гонорея                                                    Отрицателен      
  Изследване за Mycoplasma hominis                                  Отрицателен      
  Изследване за Ureaplasma urealiticum                             U.urealyticum >10^4   CFU   
  Изследване за Candida                                                     Не се изолира Candida spp.      
  Микроскопски препарат                                                  15-16 левкоцити на поле      

Антибиограми:         

A16   
   Изолиран микроорганизъм   Ureaplasma urealyticum   Лаб № 511   
   Pristinamycin       S      
   Doxycycline         S      ( Vibramycine )
   Tetracycline         -      
   Erythromycine     -      ( Erythran )
   Azithromycin       S      Sumamed,Azatril
   Josamycin           S      (Wilprafen)
   Clarithromycine   -      ( Klacid )
   Lincomycine        -      
   Ciprofloxacin       R      
   Pefloxacin           -      (Abactal)
   Ofloxacin             I      (Tarivid)
   Roxithromycin     S      
   Minocycline         -      
   Легенда: S (чувствителен); I(интермедиерен)   $      R (нечувствителен); -- (не е залаган)

Притеснява ме наличието на уреяплазма, левкоцити, високите нива на Prolactin и FSH.Също така ако може да ми разясните списъка с антибиотиците.С тях трябва да се лекува уреяплазмата ли.Тези съкращения какво значат, към кои антибиотик евентуално може да е алергичен ли ? Освен тона, аз само за уреяплазма ли трябва да си направя изследване, колко време продължава лечението.И последен въпрос - високите нива на Prolactin и FSH лесно ли ще се свалят, с какво и какво означават.Поне за пролактина знам, че се изследва след покой от поне 30 минути.Ние преди изследването ходихме 1 спирка пеша и чакахме около 7-8 минути да ни дойде реда, да предположа, че от това е висок.
« Последна редакция: Ноември 11, 2011, 22:04:34 pm от Златен дъжд »

*
Toва за антибиотика е по скоро с кой антибиотик може да се лекува.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Златен дъжд, за Пролактина и ФСХ не мога да коментирам, то се вижда, че не са в норма и сигурно ще има някаква терапия. Уреаплазмата я лекувайте по-скоро защото може да нанесе щети и на двама ви. Не знам дали си се изследвала, но не е зле да го направиш. Ние правихме ИКСИ защото се откри дълго нелекувана уреаплазма, която е била причина да се образуват антиспермални антитела в спермата и въпреки чудесните брой, подвижност и морфология естествено забременяване нямаше как да настъпи.
Списъкът с антибиотици показва уреаплазмата от кой антибиотик се влияе най-силно и с него се лекува. Лекува се с някой от тези обозначени с S. Левкоцитите са заради уреаплазмата и ще изчезнат с излекуването й.
Ако твоите резултати са отрицателни прекратете всякакви опити до излекуването му иначе ще се въртите в омагьосан кръг. Понякога са доста упорити(на нас ни отне 3 месеца да се отървем). Успех!
Ще се изследвам и аз, то е повече от ясно, че и двамата ще я имаме.Трябва ли аз да се изследвам за антиспермални антитела или само мъжа ми.Относно антибиотиците, разгледах всички, които са с S и според мен най-подходящ е СУМАМЕД, от групата на азитромицина.Дано него ни предпишат.И щом на вас ви е отнело 3 месеца, ако и на нас ни отнеме толкова, ще трябва да повторим пак тези изследвания.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Аз не съм се изследвала за антиспермални антитела и не съм запозната как стои въпроса с тях при жената. Една от подсказките за наличието им при мъжа е аглутинация в спермограмата доколкото ми обясниха и наистина имахме такава. Контролното изследване се прави около 20 дни след края на приема на антибиотика(някои правят и след 10 дни...). А иначе не е задължително и ти да имаш уреапазмата. Аз нямах. Дано се излекувате с 1 курс антибиотици!
Златен дъжд пожелавам ти с лекоа да се преборите с проблема и бързо да се похвалиш с тестче
Ето ме и мен..бързо скачкам от "дали съм бременна 4" направо тук благодарение на Krisi88,която е много мила и искрено й благодаря за вниманието,съветите и отделеното време!Аз не съм от много време във форума,но адски много ми харесва,и колкото ми харесва,толкова и искам да забременея.В понеделник трябва да ми дойде,дано естествено това не се случи.След една неуспешна бременност искам вече да ми се случи нещо хубаво.Вече година продължават опитите и нищо!Нека заедно с големия студ дойдат и много много положителни тестчета! :bighug:
да се отчета-вече съм си вкъщи, приключи инсето. Сега пия лекарства. Днес виждам че няма кафенце затова ще сложа :D

Здравейте милички мои!
Заповядайте на вкусен обяд!

Приятен и усмихнат ден!
Много пусто е днес тук, май активно си почивате
Лека вечер
*
Момичета къде сте? Дано да топлите завивките  :bed: :)
Добре дошла на шматчица :)
Минавам да ви пусна и розови вируси, за да имате избор :) Който иска да се къпе в розови, който иска в сини :)
 :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
Лека вечер и от мен :)

*
Веднага се пъхвам между вирусчетата  :bubblebath:
След 15,12 мога да смятам, че имам закъснение, но понеже цикъла ми е много шантав мисля да не правя тест преди 20 декември. Дано този месец успеем.

Успех на всички, целувки и хубава седмица.
Добре заварили!Аз съм тук,рано рано сутринта ама не ми се спи нещо,хахха!Аз определено днес не топлих завивките,понеже дойде вещицата,но след 7 дни почвам толкова да ги топля,че чак ще ги запаля!Мятам се във вирусчетата сега,за да ме заразят стабилно до другия месец.Вече е време да лягам....лек ден на всички сладурки!
*
Добро утро, момичета. :)

Отдавна не съм писала, но няма нищо за разказване, чакам си номерчето от Фонда. Още няколко месеца няма да има никакви развитие на нещата. :)

Желая ви успешен старт на седмицата, много слънчево настроение в студените зимни дни и сбъднати мечти. :)
здравейте от мен! Как сте днес момичета? Ще сложа нещо за обяд и по едно следобедно кафенце  :D Лека и ползотворна седмица!

Здравейте и от мен
Хайде топлете леглата в това студено време
Успех
Здравейте !

Ние днес разпечатахме резултатите на мъжа ми.Минах през гинеколога да го питам какво е нужно аз да си изследвам (след като му показах резултатите) и после през цибалаб за среда.Върнах се, взе ми проба и я занесох за изследване.Сега си чакам резултатите.Минахме и пред кварталния уролог, който предписа Левокса 500 мг по 1 на ден за 7 дни и Тинидазол 500 мг 2х2 през ден.Като общо ще го пие до Събота.Другия понеделник пак на преглед.Дано при мен да е наред всичко.Гинеколога ми каза, че инфекцията при мъжа ми е съвсем слаба (>10*4).Мисля, че е възможно и с 1 курс антибиотик да се оправим.Уролога пък каза, че може уреяплазмата да мори сперматозоидите и тя да е причина да не става бебето все още.Така, че ако бързо се оправим, може чудото скоро да ни споходи.