0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HPV инфекция
« Отговор #60 -: Юни 18, 2006, 11:42:51 am »
Мели, атипичната тъкан всъщност са видоизменени клетки поради един или друг фактор, между които може и да е папиломният вирус.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
HPV инфекция
« Отговор #61 -: Юни 18, 2006, 11:43:26 am »
Да.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
HPV инфекция
« Отговор #62 -: Юни 18, 2006, 11:48:49 am »
Да по принцип си права, но той не ми я изгори преди 3 години...Сега ми я изгориха атипичната тъкан...Ами как да ги наричам вече като незнаеш кой как ще постъпи с тебе и спрямо здравето ти и как да му имаш доверие.Много ми се иска да им вярвам на всичките и сега мисля, че му вярвам на този док.Психиката ми е добре за сега благодарение на приятеля ми който много ми помага и ме подкрепиа и нито за миг не е възразил за нищо, на всяка една жена и пожелавам такъв мъж до нея. Не съм се отчаяла и напротив имам големи надежди за излекуването ми.
HPV инфекция
« Отговор #63 -: Юни 18, 2006, 11:53:22 am »
При мен основно е папиломния вирус причинителя на този вид дефект наречен атипична тъкан.Незнам дали е дефект но така ми го обясни док.А папиломния вирус пък се развива благодаение на  средата, която създават гъбичките и всяко едно е в следствие на друго и се получава, като верижна реакция.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
HPV инфекция
« Отговор #64 -: Юни 18, 2006, 11:55:04 am »
Много е добре, че мъжът до тебе ти помага, това е изключително важно.  :)

Опитвам се да ти обясня, че е възможно и преди 3 години да е било правилно горенето, както и сега. Възмжоно е както тогава, така и сега да си имала промени в епитела (атипични). Също така е възможно преди 3 години да е нямало промени в епитела, а да са се развили - по принцип мгат да се развият и в по-кратък срок.

И пак те подсещам за генотипизиране. Вярно, не се поема от касата и трябва да си го платиш, но ако беше за мене, аз щях да го направя.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
HPV инфекция
« Отговор #65 -: Юни 18, 2006, 11:59:18 am »
Светличката, виж сега, раничката всъщност е атипичната тъкан /плоскоклетъчна интраепителна лезия/. Като пишеш че преди три години са ти горили раничка, значи преди три години са обгорени атипични клетки. И не става въпрос за лезии на матката, а на шийката на матката. Моля Мели да ме поправи, ако греша.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
HPV инфекция
« Отговор #66 -: Юни 18, 2006, 12:23:06 pm »
Имаш предвид генно типизиране на кондиломите ли?Една от докторките с която говорих ми каза, че нямало нужда да се прави генно типизиране, защото те били само един вид а това ваобще не е вярно и направо незнам на кого да вярвам.Тази седмица започвам да ходия по доктори и прегледи и да видим какво ще стане, но в никакъв случей няма да бързам да правя каквото и да е. Тя ми предложи да ги изгорим с ток, за да сме сигурни, че работата е свършена както трябва, иначе ако се горят със сулкожил както иска моя док пак щели да рецидивират и да се влача по доктори  поне 1 година. Та съм решила така да действам, но да видим къде и кой ще го направи обгарянето, после изтърпявам възстановяването и почвам лечението на гъбичките и ако имам късмет започваме да си правим бебе  :) след това.
HPV инфекция
« Отговор #67 -: Юни 21, 2006, 13:06:40 pm »
Мели, можеш ли да ми кажеш случайно ако знаеш какво е хлорацетна киселина..Ходих на преглед за кондиломите и ме намазаха с такава киселина, но нямам предства каква е?Реших да не пускам нова тема а направо да те питам.Ще съм ти благодарна ако ми кажеш.Другия петък ще ходя да ми ги горят може би с азот.Хубавото е, че са малко и не била мнго лоша работата, което ме успокои в известна степен.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
HPV инфекция
« Отговор #68 -: Юни 21, 2006, 16:56:45 pm »
Предполагам питаш за оцетна киселина, с която се намазва маточната шийка преди да се гледа с колпоскопа. Целта е клетките на шийката да поемат течност и да станат непропускливи за светлина (матово бели), като така се очертава по-добре трансформационната зона.

Ето така изглежда картината без оцетна киселина.

А така след приложение на оцетна киселина (виждаш ли бялата зона, тя е проблемната).

Димитър Кудоглу
HPV инфекция
« Отговор #69 -: Юни 22, 2006, 09:31:23 am »
Mели, мен не ме гледаха с колпоскоп, а просто лекарката ме намаза за кондиломите и ми каза, че не ми било толкова сложно положението, колкото са ми казали.. С тази оцетна киселина може ли да се видят кондиломите и защо ме е намазала с нея, като не ми е гледала шийката на матката.
*

kamii

HPV инфекция
« Отговор #70 -: Юни 22, 2006, 11:27:59 am »
Да се включа и аз, макар малко късно...
Мъжа ми има малки бели точици по  ръба на главичката. Релефни са, но са дребнички кото маково семенце или даже по-малки. Аз нямам никакви оплаквания, въпреки че имунитета ми не е от най-силните - възможно ли е да става въпрос за този вирус и въобще нормални ли са тези бели точици? :oops:
HPV инфекция
« Отговор #71 -: Юни 22, 2006, 12:28:48 pm »
Влез в гугъл, там с опция Изображения (Images) потърси за заглавка condyloma или condylomata. Ще видиш много гадости и ще сравниш. И дай да се успокоим и да не ровим излишно, че и аз го подлудих моя мъж от "прегледи". Пиши!

HPV инфекция
« Отговор #72 -: Юни 22, 2006, 13:00:59 pm »
Камии, не се притеснявай,най много да отидеш на лекар, за да ти ги установят, защото например аз също си мислех, че и моят приятел има кондиломи, но се указа, че няма.Специално го водих и му казаха за пореден път, че нищо му няма а на него главичката му при възбудено състояние става релефна на червени петънца леко издути и никой не може да каже от какво е това.Но при мен има кондиломи, явно неговия организъм е по-силен от моят и се е справил с вируса а моят не.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
HPV инфекция
« Отговор #73 -: Юни 22, 2006, 15:06:14 pm »
Цитат на: svetli4ka
Mели, мен не ме гледаха с колпоскоп, а просто лекарката ме намаза за кондиломите и ми каза, че не ми било толкова сложно положението, колкото са ми казали.. С тази оцетна киселина може ли да се видят кондиломите и защо ме е намазала с нея, като не ми е гледала шийката на матката.

Е няма нищо, с колпоскопа просто се вижда по-добре, а и снимките са демонстративни.
Следващият път попитай лекаря какво прави, защо ... не се притеснявай да питаш, добрият лекар отговаря на всички въпроси.

Димитър Кудоглу
Re: HPV инфекция
« Отговор #74 -: Юни 29, 2006, 10:11:08 am »
Мели, мога ли да ти задам един въпрос? При втора по бледа черта на Овулационен тест счита ли се за полужителен или не?Имало ли е овулация или не според теб?Просто като сам на работа нямам много време да се ровя и чета а в къщи нета не работи и затова се надявам ако можеш да ми отговориш.Спомням си, че четох някъде из форума но нямам спомен къде точно.

:ballons: :ballons:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #75 -: Юни 29, 2006, 16:32:10 pm »
Светличка, тестът за овулация всъщност не показва дали има овулация. Той се позитивира при определено ниво на ЛХ. Което обаче не значи  задължитлено, че ще има овулация.

Иначе втора бледа черта е положителен тест.

Димитър Кудоглу
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #76 -: Юни 29, 2006, 16:39:36 pm »
Светличка, най-добре прочети инстукциите към тестовете за овулация, които използваш, явно при различните марки, втората черта се третира по различен начин. На моите тестове, например, пише изрично, че при Лх-лента (втора лента), по-бледа от контролата, тестът е отрицателен; за да се отчете положителен резултат е необходимо контролата и тестовата линия или да се еднакво наситени, или ЛХ-лентата да е по-наситена от контролата.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #77 -: Юни 30, 2006, 11:08:56 am »
Благодаря ти много за информацията, но аз как да разбера кога ми е оовулацията в такъв случай и дали въобще имам такава? Аз се надявах , че той показва всъщност самата овулация...Съжалявам за първи път използвам такива тестове и много не са ми ясни и затова питам. Иначе четох във форума някои неща. Благодаря предварително.
« Отговор #78 -: Юни 30, 2006, 11:47:26 am »
Светличка, овулацията се обсъжда в други теми. Възможно е момичетата, които тълкуват графиките и тестовете за овулация да не разглеждат темата за папиломния вирус. Защо не зададеш въпроса си в "Дайте да ви видя графиките" или вече отворена тема за овулация. Така ще получиш повече отговори :)

« Отговор #79 -: Юни 30, 2006, 13:55:47 pm »
Права си Миники...Благодаря ти.