0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HPV инфекция
« -: Юни 11, 2006, 13:28:53 pm »
Моля Ви ако някой може да ме успокои и да ми даде повече инфо относно  човешкия папиломен вирус/HPV/ след края на следващия МЦ ще ходия при моя доктор зада сме иа изгаряли тази инфекция която била на входа на влагалището, по притеснителното е че ми изписа на рецепта Лидокаин и аз се притеснявам , че сигурно много ще ме боли.
Моля Ви ако имате някаква информация да я споделите с мен за успокоение.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
HPV инфекция
« Отговор #1 -: Юни 11, 2006, 17:44:58 pm »
Отиваш в гоогле-то пишеш кондилом и там излизат доста форуми на тая тема ние също се борим с тях по скоро моя. Там ще намериш доста теми на жени с този проблем. Изписъл ти е ледокайн защото наистина боли, но се притеснявай няма да усещаш нищо, така съм прочела. Провери там. Успех!!!
HPV инфекция
« Отговор #2 -: Юни 11, 2006, 20:35:05 pm »
Много ти благодаря за инфото. Вече изчетох всички сайтове които гугала ми отвори и направо ми настръхна косата....
  Дано да се справя с този проблем...
*

velin4eto

HPV инфекция
« Отговор #3 -: Юни 11, 2006, 22:09:06 pm »
Zdravei Svetli4ka!!!Predi da ti otkriqt tozi papilomen virus ti kakvo si 4uvstvala kakvi oplakvaniq si imala.Molqte pi6i mi za6otoo mai i az go imam tozi problem gorqha mi rani4ka na 6iikata na matkata i doktorkata mi kaza kato ida da pregled tozi mesec 6te vidim da e uni6tojen tozi virus.Mnogo sam pritesnena ne sam rajdala i me izgoriha i ne se znae da 6te e samo vednaj.Oh dano i nie imame kasmet da stanem maiki na jivi i zdravi deca.

Пиши на кирилица!
HPV инфекция
« Отговор #4 -: Юни 12, 2006, 09:27:41 am »
Здрасти, там е работата че нямах почти никакви оплаквания, но като правим любов с приятеля ми изпитвах болка на входа на влагалището.По принцип ходех по гинеколози заради гъбичките, но една позната ми препоръча да ида при завеждащия онко болницата в града в който сам и на частния му кабинет, та той да е жив и здрав ми откри всички тези проблеми които имам и направо ми идва да се изплюя на всички гинеколози при които сам била, защото от тахната некомпетентност сега и аз и приятеля ми страдаме, защото и него сам заразила без да знам....Не се притеснявай всичко се лекува. Аз не губя надежда, напротив надъхвам се защото и аз искам да имам мои деца и нещата няма да ги оставя така.
Успех ти желая. По горе може да видиш каде да влезнеш и какво да прочетеш, за да се запознаеш по отблизо с проблема...
HPV инфекция
« Отговор #5 -: Юни 12, 2006, 09:30:42 am »
Наха,благодаря ти много за съвета, след като ми каза цял ден се ограмотявах и сега вече си знам за какво става вапрос и така разбрах,че сам заразила и приятеля ми, а това никой доктор незнаеше на какво са тези симптоми при него...Благодаря ти много още веднъж.
*
HPV инфекция
« Отговор #6 -: Юни 12, 2006, 10:10:32 am »
Лидокаина е мехлем който има приложение в стоматологията/хемороиди др.болежки.Всъщност представлява вид много слаба местна упойка.Изобщо не боли аз си мажа гърбът когато изгоря.Но и не лекува само по себе си.
*

naha

• 1474
HPV инфекция
« Отговор #7 -: Юни 12, 2006, 11:02:39 am »
Няма нищо сигорна съм, че ще се оправиш лошото е, че от тези типове вируси, които си живеят в организма и чакат удобен момент да се проявят. Трябва да се следиш след това, а и направи си цитонамазка или колпоскопия приятелят ти е заразен няма нужда да обяснявам защо. Ако правиш бебе и то стане е нужно да се следи за появата им защото е опасно за бебо ако имаш вътрешни , тогава се налага секцио.Подсилвайте си имунните системи. Успех!!
HPV инфекция
« Отговор #8 -: Юни 12, 2006, 13:16:33 pm »
Мислиш ли, че ще мога да забременея с такава инфекция?Ако излекувам и гъбичките и нямам други пречини да не мога да забременея и ще направя курбан.
HPV инфекция
« Отговор #9 -: Юни 12, 2006, 13:31:54 pm »
Кондиломите са релефни, т.е би трябвало да могат да се напипат, ако си направиш проверка сама, още повече че са на входа на влагарището. Или бъркам???

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
HPV инфекция
« Отговор #10 -: Юни 12, 2006, 14:03:13 pm »
Светличка, ако имаш инфекция с HPV, добре е първо да се направи генотипизиране на вируса, тъй като има определени генотипове, които изискват по - сериозно отношение.

Второ, невъзможно е да разбереш кой кого е заразил и, което дори е по-важно, кога сте се заразили. Възможно е от първоначалната среща с вируса до клиничната му изява да мине доста много време.

Кондиломите са твърде малки, за да се опипват, а има възможност и да растат навътре, а не навън. С други думи, не винаги се виждат с невъоръжено око, затова е добре да се прави колпоскопия, както вече е написала naha.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
HPV инфекция
« Отговор #11 -: Юни 12, 2006, 14:14:40 pm »
Възможно е да задавам глупав въпрос, но тъй като ме загложди съмнение, ще се престраша все пак.
Светличка говори за инфекция на входа на влагалището, затова се чудя, дали наличието на папиломния вирус може да се докаже само с цитонамазка, т.е. с проба от шийката на матката? Обърках се страхотно :oops:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
HPV инфекция
« Отговор #12 -: Юни 12, 2006, 14:21:16 pm »
Правилно питаш. Ако на входа на влагалището има кондиломи, те могат да се биопсират и типизират, по същия начин, както и ако са на шийката или пък на главичката на пениса при партньора. Просто трябва добре да се огледат всички места, на които могат да се локализират, както при прегледа, така и с колпоскопа (който по същество си е един микроскоп). Освен това чрез оцветяване могат да се видят местата на атипизъм - там, където е рисковата за подобни неприятни процеси. И прицелно от точните места да се вземе биопсичен материал.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
HPV инфекция
« Отговор #13 -: Юни 12, 2006, 14:29:03 pm »
Всъщност ме интересуваше, дали ако от цитонамазка се установи, че няма папиломен вирус, все пак е  възможно колпоскопия на влагалището  да докаже наличие на такъв.
Мели извини ме, че настоявам, но вероятно съм пеклено несъобразителна, за да си направя извод от отговора ти по-горе :oops:

HPV инфекция
« Отговор #14 -: Юни 12, 2006, 14:44:17 pm »
Моите кондиломи се откриха с колпоскоп и след това се доказаха с биосията.. Мислите ли, че с рецидивираща кандида мога да забременея,а после как ще си излекувам гаджето като го заразя....Мисля най напред да се излекуваме и тогава да бебеправим...
*

naha

• 1474
HPV инфекция
« Отговор #15 -: Юни 12, 2006, 16:57:43 pm »
Ох боже не знам, хора но и аз изпадам в доста големи притеснния за тея гадини. Силно се надявам да се оправиш и да родиш , но ако и тои се е заразил няма оправия  :?  този вирус не се лекува напълно. Единственото нещо, което поне мен ме успокоява, е че ако няма брадавички по влагалището и по скоро вътре може да се роди напълно по нормален начин бебето.Аз си направих цито, което излезна чисто, но не знам дали е достатчно.
*

naha

• 1474
HPV инфекция
« Отговор #16 -: Юни 12, 2006, 17:01:12 pm »
Аз на есен като тръгна пак по лекари ще го водя моя в София. Нещо не знам тука им нямам доверие. :(
HPV инфекция
« Отговор #17 -: Юни 12, 2006, 17:03:55 pm »
Наха, а как изглеждат брадавичките? Тук в нета има много гадни картинки, при твоето момче видими ли са?

*
HPV инфекция
« Отговор #18 -: Юни 12, 2006, 17:45:04 pm »
Наха, цитото в този случай е през 6 месеца, за да може ако тръгне тъканта да се изменя веднага да се реагира!  :(
*

naha

• 1474
HPV инфекция
« Отговор #19 -: Юни 12, 2006, 18:21:01 pm »
Уф белким не тръгне инъче нищо не мипречи да си правя цито през 6месеца. МИники видими да, но не като на тези снимки доста по различни са и даже тая лекарка му е казала че може да са мастни образования поне тези, които се появяват новите :(  :cry:  дано минат и ще гледаме да си подържаме организмите здрави. А да попитам това Изопринозина какво представлява.На всякъде него препоръчват за имунитета.