Под строг режим визирам точно определени часове за хранене, сън и разходка.Ако ми се налагаше някъде да изляза, съобразявах с този режим, за да не се изнервят децата, ако е станало време за хранене, а аз съм в банката например
Знам, че детството не е казарма, но аз имах нужда от подреденост, за да се справя.
За каква казарма може да става дума, след като изледване след изледване непрекъснато потвърждават и препотвърждават, че за децата да имат някакъв режим на спане и рутина през деня е възможно най-полезното нещо. Не само, че не им правиш лошо, а им правиш добро.
Аз лично се придържам стриктно само към часа на лягане,а през деня я оставям да заспива по различно време, защото както изглежда ще е като майка си и няма въобше да спи. За сега спи, но малко по малко намалява. Мъжът ми ходи да я вози с колата, че да заспи следобяд, но в градината си спи без проблем като гледа другите деца. Аз съм против това возене, но пък е нещо ужасно, ако не е спала - цяла вечер е крива и хленчи и въобше не и е добре. Храненето е горе-долу еднакво, защото огладнява по едно и също време, но пък яде колкото иска и ако не иска не яде. Няма да седна да и тъпча в устата, ако не е гладна, а не знам дете умряло от глад, защото само се е уморило
. Андреа пък яде по всякакви различни времена и от както се приучи да заспива по едно и също време, съм се отказала да я храня по часовник. Гледам уж да започвам деня по едно и също време, но и това варира с около час. Последната новост е, че започна съвсем различно да яде. Сутрин повече, но на по-рядко, а вечер по-малко, но по-често, а е на АМ, не я кърмя, че да кажеш, че има по-малко кърма или нещо от сорта.
Лиско, поискай да му сложат малко лидокаин да не го боли катo ги махат. Не е вредно такова мъничко количество. Моята вежда е лепена и белег нямам, а на сестра ми лепиха брадичката и тя също няма белег, та не знам защо така са ти казали. Дори на нея отказаха, защото там не се лепяло, но нашите чак с връзки натиснаха да я залепят точно заради белега.