Миси и аз съм в групата на сменяли памперси след хранене.
Особено когато Дани беше на кърма - само като се насуче и до 5мин. се е наакал, нямаше пропуск. Не съм си и помисляла да го оставям наакан, хем той беше и с рефлукс т.е. шансът да повърне/върне мляко при преобуване след хранене беше доста по-голям. Еми да ти кажа - случвало се е и да върне, ама не е особена драма, избърсваш му устата и толкова, а да го оставиш наакано с часове - значи да си имаш подсечено дупе и куп ядове. Когато стана по-голям и ядеше АМ, изхождането му беше доста по на рядко и в определени часове - тогава вече много лесно успявах да спазвам тази препоръка - първо сменям памперс и после храня, но наакан не оставям никога и до днес. Случвало се е и да сложа нов памперс и да го сменя след 10 мин., защото е акал - това да ни е зора, памперси да "хабим"
С оригването - също не ни се получаваше и от един момент, изчаквах 10 мин., ако се оригне - ОК, ако не - слагах го да си легне и неоригнат, но пък никога не е показвал, че му е дискомфортно от това. При някои бебета - не е така.
Това съветва една мама, като "трикове" за оригване в кърмаческата тема, пробвай ги и дано сработят. За оригване "на рамо" е още малко бебето според мен, поне при Дани този номер ставаше след 3-я месец, дотогава просто ми заспиваше на рамото с кеф.
цитат:Аз не мога да дам съвет да се храни детето от шише, но мога да кажа два начина за оригване, защото Божидара почти не се оригваше, та значи слагате бебето седнало, държите го за гърдичките и леко го накланяте напред, втория начин е гушвате бебето държите го за главичката и с него се накланяте напред(все едно се покланяте), при нас действаха и двата начина.