Честит първи ноември - Ден на народните будители! За спането, заспиването и всичко останало - ясно, че си е до самото човече. Аз се опитвам понякога да "подбутна" Дани в някаква посока, не защото мисля, че мога и трябва да му налагам каквото и да било, а за да не го подпомагам поне в усвояването на "кофти привички". Обикновено - няма проблем със заспиването му, защото го слагам да легне когато очевидно му се спи т.е. не е да го натискам да спи "по график", или защото на мен така ми оттърва в момента /примерно/. Снощи обаче, почти два часа ме разиграва. Спи му се, едвам гледа, но няма и няма. Нося го в кошарата - реве, гушвам на спалнята - извива ми се като змия в ръцете, измъква се, започва да ми се хили, после пак се опитва да ревне. Проверих памперса, дадох вода, мерих температура - ОК е. Занесох го обратно в хола, викам си хайде пък , може да не му се спи независимо как ми изглежда на мен. Естествено взе да киселее още повече и хайде обратно в спалнята, хайде всичко отначало - няма заспиване, а лигнята по 100
Е, в този момент вече ми причерня, майка, майка, ама и аз имам някакъв предел на нервите все пак. Оставих го в кошарата и излязох, после какво стана - вече споделих. Събуди се после към 2 само, за да яде и пак си заспа без драми и така до 7 за следващото ядене.
Сутринта го оставих на спалнята да лази и го дебна аз...Мята разни неща от леглото, надзърта да види къде са паднали, ама не се пробва да си ги взима
Стига до ръба и спира там. Сигурно още му е пресен споменът от вчерашното падане и затова беше по-внимателен, но ще пробвам каквото
Стефи ме посъветва за "тренировките".
Много обичам да го гушкам, много ми е хубаво да ми спи в леглото, знам че това време ще отмине като миг, че докато се усетя - вече няма да е малко бебе, което умира да се прилепи до мен и нищо друго не му трябва, ако е гушнат. От друга страна обаче, опитвам се да се озъптя в тази насока, защото без да се усетя и ще се окажа с големичко дете, за което да спи другаде освен в леглото ми - не е опция. Ни така, ни иначе и ми е много трудно "да нацеля златната среда"
Снощи ме гриза съвестта, че го оставих сам и разреван да заспи, сутринта ме гриза пък, че пак съм го взела в леглото...откачалска история
Хубав, слънчев и усмихнат ден на всички!