Това лято правих два пъти сироп от бъз. 50 цвята от бял бъз, накиснати в 1,5л. вода престояват една нощ до 24часа.Полученият сок се прецежда и му се добавя 1-1,5кг. захар.Добавям му и сока от 1-2 лимона.
Нашият отдавна свърши.В жегите е истински еликсир.На детето още не съм давала, но догодина, живот и здраве!
Не е толкова страшно, че в сиропите има захар.Важното е,че не е глюкозо-фруктозен или само фруктозен сироп-те са истинският мор за панкреаса и за инсулина.
Освен това, сиропите са извлек от плодове, който не е подправен с никаква химия и ако не са варени са със запазено съдържание на витамини.
Много по-безвредни от някои детски храни. Вчера зачетох състава на едно пюре с вишни на "Хаманек"- имаше захар, Е-та, фруктозен сироп и не знам още какво!
Да докладвам за намалението в
Комсед, Била- Младост: Лудница страшна, достатъчно стоки, всичко е на 50%, вкл. обувки на Колев и Колев, които се продават на отделен щанд/ преди в този магазин беше аутлет на К&К/.
Раши, ние сме пробвали Мултисаностол/ок. 14лв./ и Фарматон Киди/ок. 11лв./- не съм забелязала особен ефект, макар че за вторите ме предупредиха, че повишават апетита, но ние проблеми с това нямаме, по-скоро имаме проблем с лакомията....