Аз ангин хил го харесвам и цял сезон сме с него. Когато забележа, че е червено гърлото започвам два ударни дни. На всеки 2 часа давам по 2 хапчета първият ден, вторият вече се вижда подобрение и давам пак често, но не чак толкова. Това лекарство го започнахме когато бяхме на 3 и половина, та до сега. Върши чудесна работа. След вторият ден продължавам с приема според хода на заболяването. След това давам сутрин и вечер по 1 или 2 хапчета профилактично. Спирам го чак след пролетният грипен сезон. Освен това давам и рибно масло /Ескимо Кидс/ от това съм супер доволна, поне при нас действа добре.
Днес в групата бяха само 3 деца от 35, ще станат и повече но няма да са повече от 10.
На нас преди, като ни беше червено гърлото изписваха винаги тантум верде за гърлото, ксилометазолин/виброцил или черни капки за носа. Ако ухото е червено пък капки Отипакс. И винаги това изписват от години, ако трябва да изчакваме с АБ.
От миналата година давам и детски Фервекс още в началото на кихавицата и пресича веднага. Давам по едно прахче на ден за 3 дни, само ако има температура по 2. Ако след 3-ият ден не се подобри или е в същото състояние, водя на лекар.
Нослето промивам от години вече само от банка физиологичен разтвор, струва 1.60 и е 500 мл., стига ми за по дълъг период, а и има ефект, от колкото този скъп Стеримар. Мисля той е за бебета до 1 годинка.
Не че някой го вълнува с какво лекувам, но споделям опит. Както лекувам детето, така и нас, без промивките на нослето.
Здраве на всички и се пазете, до колкото това е възможно.