0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tess

без оргазъм
« -: Юни 10, 2006, 19:24:00 pm »
Здравейте, отдавна съм почитателка на този сайт, но за първи път пиша. Вчера моят гинеколог ми каза нещо и искам да се допитам до вас. Според него много по-вероятно е да се получи бебе ако жената е в оргазъм. Предполагам, че е прав, но за съжаление точно във фертилните дни аз изобщо не мога да го постигна - панирам се нещо и всичко ми е механично - бебеправенето ми е фикс-идея вече. Моля ви да ми кажете каква е вероятността да стигнат сперматозоидите до желаното място без оргазъм. Правим опити от осем месеца.
благодаря предварително
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
без оргазъм
« Отговор #1 -: Юни 10, 2006, 19:36:14 pm »
Моля по-знаещите от мен да ме поправят, ако греша.
Оргазма има значение.
По време на оргазъм репродуктивния тракт секретира и ако си в онази овулаторна фаза с подходяща ЦС се увеличават шансовете. Има тема по-надолу някъде из форума за цервикалната слуз и нейните характеристики и значение за зачеването.
Отделно на това при оргазма при жената се предизвикват контракции на матката които в подходящото време също изиграват своята роля.

Един личен опит от мен - забрави фертилни и нефертилни дни, забрави си фикс идеите /това с психясването покрай меренето на БТ и липсата на секс точно в тези дни ми беше върха на сладоледа/. И аз като теб ги имах в изобилие. Сега освен, че съм по-спокойна, съм и по уверена, че съм на прав път...
Достиграх до извода , че няма механичен секс, а има психологическа бариера, която не помага , а пречи в семеен план изобщо, а за зачатие - също.
*
без оргазъм
« Отговор #2 -: Юни 10, 2006, 19:37:01 pm »
Много голяма. А този твой доктор още някой друг "ценен"  съвет даде ли ти? Просто нямам думи!

*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #3 -: Юни 10, 2006, 19:40:13 pm »
Към мен ли беше отравен въпроса?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
без оргазъм
« Отговор #4 -: Юни 10, 2006, 19:42:44 pm »
Когато жената изпитва оргазъм, матката контрахира и по този начин се подпомагат спермазотоидите да навлязат по-навътре, по-лесно и по-бързо.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
без оргазъм
« Отговор #5 -: Юни 10, 2006, 19:44:06 pm »
и аз съм чула че има значение и се увеличават шансовете, но това едва ли означава че при отсъствие на оргазъм няма шанс. как тогава забременяват изнасилените жени :?:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
без оргазъм
« Отговор #6 -: Юни 10, 2006, 19:48:30 pm »
Цитат на: lady_11
Към мен ли беше отравен въпроса?

Lady,
ако имаш в предвид моя въпрос, беше към Tess. Просто с теб сме писали по едно и също време. А също съм чела по време на оргазъм матката контрахирала и това улеснявало сперматозоидите, но твърдя, че вероятността за забременяване е доста голяма и без оргазъм.

А за лекаря, просто не знам как да нарека лекар, който внушава на пациентката си, че не забременява, защото не изпитва оргазъм. Според мен това  е подтекста на думите на Tess.

*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #7 -: Юни 10, 2006, 19:52:12 pm »
За мен е пълно безумие зададения въпрос. Ако я няма тръпката от секса, каква магия има между двама души?
То ако беше така - събирам се с някой, правим поколение и айде чао. Ми не става в живота така. Поне според мен.
*
без оргазъм
« Отговор #8 -: Юни 10, 2006, 19:57:24 pm »
Навлизаме в една доста интимна сфера, но Lady, нали не мислиш, че всяка жена достига до оргазъм при всеки полов акт, което не пречи да имат пълноценна връзка с партньора си. Все пак жените са устроени малко по-различно от мъжете.

*

tess

без оргазъм
« Отговор #9 -: Юни 10, 2006, 20:00:10 pm »
Не, Габи - не искаше да каже, че това е причината да не забременявам. Просто за първи път вмъкнахме и оргазма в нашите коментари. Аз отдавна съм му пациентка и смятам, че е компетентен и добър лекар. Но имам леки подозрения, че специално в областта на стерилитета не е най-силен. Може би скоро ще потърся клиниките, които всички тук цитират положително.
Колкото до оргазма - явно ще трябва да поработя в тази насока.

Благодаря много на всички!
*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #10 -: Юни 10, 2006, 20:17:41 pm »
Цитат
Навлизаме в една доста интимна сфера, но Lady, нали не мислиш, че всяка жена достига до оргазъм при всеки полов акт, което не пречи да имат пълноценна връзка с партньора си. Все пак жените са устроени малко по-различно от мъжете.

Знам това. Мислиш ли че не съм го изпитала? А за мен пълноценната връзка е да си признаеш пред партньора, че точно в този момент не можеш - било то и в най-подходящия момент по твоя преценка или по преценка на доктора.

Колкото и интимна сферата, ще го кажа.
Моят мъж ми заяви преди време, че не желае да прави "секс по календарче"  - тоест аз съм робот и осеменител, а ти трябва да спукаш точно в този момент фоликула.
Да се насилваш да правиш секс с разни фикс идеи просто  товари психиката и на двамата.  Защо мислите , че всички мъже могат по всяко време и на всяко място? Те също имат чувства, емоции, скрупули ако щете... Така мисля аз.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
без оргазъм
« Отговор #11 -: Юни 10, 2006, 20:27:51 pm »
Лейди ,абсолютно си права. В края на връзката ми ,секса така се беше прецакал, че ми беше най-омразното нещо на света - мъка направо  :evil: . За приятелят ми също беше така,за оргазъм и дума да не става :).Въпроса беше да правим някакъв секс,от който да стане евентуално бебе.  Обаче вярвах,че нещата ще се правят, ще се обърнат ,въпреки всичко. Мислех,че ако забременея всичко ще се промени. Казвах си - "щом другите могат и ние ще го преодолеем". Е да ама ,не  :oops: Така и не можахме да се справим с това. Просто не можахме. В един момент спряхме съвсем и ..край. Всеки по пътя си. :roll:  Може би има някакъв преломен момент ,незнам. Аз го пропуснах,вие внимавайте !!!  :wink: Бъдете по-бдителни от мен ! :)
без оргазъм
« Отговор #12 -: Юни 10, 2006, 20:58:50 pm »
Ами жените, които не постигат оргазъм (по нормален начин) :oops:

Какво правиме тогава 8O  нима затова е толкова трудно
 :cul2:  :balk_15:
*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #13 -: Юни 10, 2006, 21:06:31 pm »
Цитат
Въпроса беше да правим някакъв секс,от който да стане евентуално бебе.

Точно това се опитах да кажа , че "някакъв секс" и напразни надежди, че "като  по чудо ще е получи" ,  не решават проблема, а го задълбочават.

Трябва взаимност, разбиране , съпричастие, трябва и дори -  тази
изтъркана думичка "любов" според мен. Абе, много неща трябват ... освен задоволително здравословно състояние и на двата партньори. Да вземем примера от  историята на Новалекса - рак на тестисите при мъжа й. Мислите ли, че не е минала през деветия кърг на Ад-а ? И въпреки всичко забременя без арт /доколкото знам/.

Ако модераторите решат , нека да преместят темата в "Емоционални проблеми" - май е за там.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
без оргазъм
« Отговор #14 -: Юни 10, 2006, 21:46:23 pm »
Напълно подкрепям думите на lady_11!!!!!!!!!!!! :lol: Небива да е механичен секс............взаимност, разбиране ,,,!!!!!
*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #15 -: Юни 10, 2006, 22:21:20 pm »
Цитат
Ами жените, които не постигат оргазъм (по нормален начин)  

Какво правиме тогава  нима затова е толкова трудно

Имаше постинг в дир-а в един от медицинските клубове по подобна  тема в смисъл, че няма "нефелни" жени, а има некъдърни мъже. Донякъде съм склонна да се съглася.

И кой е нормалния начин за постигане на оргазъм - все пак да питам?
Май го обърнахме на сексология ...
без оргазъм
« Отговор #16 -: Юни 11, 2006, 08:44:46 am »
Под "нормален" нямах предвид,че всеки друг е ненормален :)

Не ме разбирай погрешно. Говоря за това когато мъжът е в жената, не знам как да го наричате- нормален, изначален, общоприет :)
 Пак казвам всичко останало не е ненормално,но....

Е, аз съм от жените,които никога не са свършвали по този начин :D , а по всички останали и да подчертая това не значи, че мъжът ми е "некадърен" :D
*
без оргазъм
« Отговор #17 -: Юни 11, 2006, 12:51:33 pm »
Здравейте,
в едно  предаване по телевиzията покаzаха как Шансовете да се zабременее се увеличават с 60%, когато и двамата партньори иzпитат оргаzъм едновременно. Тогава контракциите на матката "всмукват" сперматоzоидите и така им помагат по-бърzо, по-лесно и в по-голямо количество да достигнат до яйцеклетката и евентуално да я оплодят.
В предаването иzрично подчертаха, че много жени, които никога не са иzпитвали оргаzъм, zабременяват беz проблем. Тогава Шансовете zа бременност се увеличават, но това не е "необходимо и zадължително условие".
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
без оргазъм
« Отговор #18 -: Юни 11, 2006, 19:46:32 pm »

Ами представителките на ромското население винаги ли стигат до оргазъм???А не съм чула някоя от тях да има подобни на нашите проблеми...
*

lady_11

• 3217
без оргазъм
« Отговор #19 -: Юни 11, 2006, 20:12:43 pm »
Цитат
Ами представителките на ромското население винаги ли стигат до оргазъм???А не съм чула някоя от тях да има подобни на нашите проблеми...

Нали правиш разлика между интелигентен човек с полова култура , който може да отговори на въпроса, "Що е това оргазъм?" и такъв, който е нискоинтелигентен и не може да отговори?

Моята теория /може и погрешна да е/, но колкото повече се запивтаме и търсим отговори на кви ли не въпроси- не че е погрешно /за това е науката/, толкова повече се натоварваме - психически.

П.П. Познавам циганка , осиновила дете. Познавам и циганка загубила плода в пети месец. Познавам и такава , дето на 38 години има бебе. Тъй че ....