Не винаги е в деня с най-ниска температура! Тестовете за овулация показват, че ако имаш положителен резултат овуто ще настъпи някъде от 12 до към 48 часа след положителния тест. Това може да съвпадне с деня на най-ниската температура, но може и овулацията да е след него. Ако веднага се покачи с 4 единички и нагоре, значи е имало ову в този ден, но ако се задържи няколко дни с ниски стойности, значи че още расте фоликулът и след като се пукне, тогава температурата се покачва с още към 2-3 единички. И ако се запази висока с около 4 единички от най-ниската, тогава това значи, че е имало овулация. Пада отново за следващия цикъл. При мен, например, овуто е към 2 дни след най-ниската измерена стойност, като тестът за овулация ми е положителен при най-ниската стойност. Фоликулометрията доказа, че при мен овуто настъпва до към два дни след най-ниската измерена стойност, като през това време фоликулът расте.Така, че затова тестовете за овулация са хубаво измислени и са препоръчителни за употреба, заедно с графиките на БТ. При всеки е различно. Дано при теб да е така, както ти искаш!