0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на Мария
« Отговор #40 -: Октомври 15, 2011, 11:58:00 am »
Хе, хе, Миме, аз имам право само на 3-4 опита, та твоите  :heartbeat: ли са малко?! Температурата падна, но пък нищо, докато не дойде  :witch: има шанс! А и следващият месец пак може да е ловен, нали? Успех, мила дори да е следващият път!  :goodluck: :bighug: :crossfingers:
« Отговор #41 -: Октомври 15, 2011, 12:06:03 pm »
Хе, хе, Миме, аз имам право само на 3-4 опита, та твоите  :heartbeat: ли са малко?! Температурата падна, но пък нищо, докато не дойде  :witch: има шанс! А и следващият месец пак може да е ловен, нали? Успех, мила дори да е следващият път!  :goodluck: :bighug: :crossfingers:
За мен беше важно да се ориентирам кога е овулацията,за да знам кога да се целя следващия месец.Според теб кога е била?И дали пак ще бъде по същото време следващия месец?Някаква идея?
Извинявай че задавам може би тъпи въпроси,но наистина съм нова и абсолютно не просветена по въпроса.Успех мила и дано скоро и ние да изчезнем от тази тема:)
« Отговор #42 -: Октомври 15, 2011, 12:23:02 pm »
Ми, Миме, като гледам, ми се струва, че е била на 13-14 ден, защото най-ниската ти температура е 36.6 (на 11 ден, когато се предполага, че фоликулът е още малък, евентуално, и би трябвало тестчето за ову да ти е положително).На 11-12 ден явно фоликулчето все още расте. А за овуто температурата трябва да се повиши поне с 2 единички, което прави 36.8 на 13-14 ден.  След това имаш покачване с още 4 единички, т.е. 37.2, което означава, че със сигурност (евентуално - най-сигурно това може да се види на фоликулометрия при доки) е имало овулация. Много не ги разбирам нещата, затова питай и Денис! Може да си правиш и тестове за овулация и да си направиш графика в www.fertilityfriend.com , където подсказват овуто. Успех, мила!  :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug: 
« Отговор #43 -: Октомври 15, 2011, 13:24:31 pm »
« Отговор #44 -: Октомври 15, 2011, 14:14:06 pm »
Ми, Миме, като гледам, ми се струва, че е била на 13-14 ден, защото най-ниската ти температура е 36.6 (на 11 ден, когато се предполага, че фоликулът е още малък, евентуално, и би трябвало тестчето за ову да ти е положително).На 11-12 ден явно фоликулчето все още расте. А за овуто температурата трябва да се повиши поне с 2 единички, което прави 36.8 на 13-14 ден.  След това имаш покачване с още 4 единички, т.е. 37.2, което означава, че със сигурност (евентуално - най-сигурно това може да се види на фоликулометрия при доки) е имало овулация. Много не ги разбирам нещата, затова питай и Денис! Може да си правиш и тестове за овулация и да си направиш графика в www.fertilityfriend.com , където подсказват овуто. Успех, мила!  :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug: 
Благодаря за инфото,успех на всички:)
« Отговор #45 -: Октомври 15, 2011, 14:17:04 pm »
Миме прочети тук  http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=797&Itemid=13
Благодаря за линка,извинявям се,че така питам може би леко тъпи въпросчета,но примерно в този сайт е написано,че овулациятя е до 24ч след лекото покачване на температурата,на други места пък пише,че овулациятя е в деня на най-ниска температура преди покачването,малко е объркващо.Прегръдки:)
*

dida771

• 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
« Отговор #46 -: Октомври 15, 2011, 14:35:01 pm »
И аз знам, че О е в деня с най-ниска Т-ра,преди който и два дена след който е добре да се действа.Повиши ли се Т-та е вече отминала. Следващ спад евентуално ако има може да е инплантационен, но не е задължителен.
« Отговор #47 -: Октомври 15, 2011, 21:06:26 pm »
Не винаги е в деня с най-ниска температура! Тестовете за овулация показват, че ако имаш положителен резултат овуто ще настъпи някъде от 12 до към 48 часа след положителния тест. Това може да съвпадне с деня на най-ниската температура, но може и овулацията да е след него. Ако веднага се покачи с 4 единички и нагоре, значи е имало ову в този ден, но ако се задържи няколко дни с ниски стойности, значи че още расте фоликулът и след като се пукне, тогава температурата се покачва с още към 2-3 единички. И ако се запази висока с около 4 единички от най-ниската, тогава това значи, че е имало овулация. Пада отново за следващия цикъл. При мен, например, овуто е към 2 дни след най-ниската измерена стойност, като тестът за овулация ми е положителен при най-ниската стойност.  Фоликулометрията доказа, че при мен овуто настъпва до към два дни след най-ниската измерена стойност, като през това време фоликулът расте.Така, че затова тестовете за овулация са хубаво измислени и са препоръчителни за употреба, заедно с графиките на БТ. При всеки е различно. Дано при теб да е така, както ти искаш!  :bighug: :bighug:  :crossfingers:
« Последна редакция: Октомври 15, 2011, 21:08:19 pm от rosefromstars »
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2011, 13:46:54 pm »
И аз знам, че О е в деня с най-ниска Т-ра,преди който и два дена след който е добре да се действа.Повиши ли се Т-та е вече отминала. Следващ спад евентуално ако има може да е инплантационен, но не е задължителен.
Да, но странното е, че информацията навсякъде е различна.Всички съветват да се използват тестове за овулация,но лошото е,че и те дават противоречива информация,да не говорим,че много от момичетата се оплакват че трудно се борави с тях.Интересно ми е,каква е успеваемостта на тези тестове?
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2011, 13:48:35 pm »
Не винаги е в деня с най-ниска температура! Тестовете за овулация показват, че ако имаш положителен резултат овуто ще настъпи някъде от 12 до към 48 часа след положителния тест. Това може да съвпадне с деня на най-ниската температура, но може и овулацията да е след него. Ако веднага се покачи с 4 единички и нагоре, значи е имало ову в този ден, но ако се задържи няколко дни с ниски стойности, значи че още расте фоликулът и след като се пукне, тогава температурата се покачва с още към 2-3 единички. И ако се запази висока с около 4 единички от най-ниската, тогава това значи, че е имало овулация. Пада отново за следващия цикъл. При мен, например, овуто е към 2 дни след най-ниската измерена стойност, като тестът за овулация ми е положителен при най-ниската стойност.  Фоликулометрията доказа, че при мен овуто настъпва до към два дни след най-ниската измерена стойност, като през това време фоликулът расте.Така, че затова тестовете за овулация са хубаво измислени и са препоръчителни за употреба, заедно с графиките на БТ. При всеки е различно. Дано при теб да е така, както ти искаш!  :bighug: :bighug:  :crossfingers:
Не знам вече какво да направя,навсякъде различна информация,а и на тестовете вяра да нямаш...:(
*

dida771

• 1165
« Отговор #50 -: Октомври 16, 2011, 15:33:39 pm »
Ох скъпа не знам и аз вече какво да ти кажа.Мисла,че с тестчета и БТ ще е по ясна картинката по отношение на това ,в кои дни да се действа постоянно,за де не се изпуска шанса.Аз смятам от другиа месец да почна и с тестчетата/за по-ясна картина/+БТ.Поне ще си спестим малко гимнастика на празно в леглата преди по-важните дни :D Другото нещо,което се опитвам да права е и правилото за това през ден да се действа....луда работа :wink:
« Отговор #51 -: Октомври 16, 2011, 15:38:17 pm »
Ох скъпа не знам и аз вече какво да ти кажа.Мисла,че с тестчета и БТ ще е по ясна картинката по отношение на това ,в кои дни да се действа постоянно,за де не се изпуска шанса.Аз смятам от другиа месец да почна и с тестчетата/за по-ясна картина/+БТ.Поне ще си спестим малко гимнастика на празно в леглата преди по-важните дни :D Другото нещо,което се опитвам да права е и правилото за това през ден да се действа....луда работа :wink:
:balk_602: и аз така тестче за О и :bbt: ,така ще се ориентираш първите 1,2,3 мес. успех мила
*
« Отговор #52 -: Октомври 22, 2011, 13:07:43 pm »
Мария, фертилните позакатели са уникални за всяка една жена. Това, което пише в статиите е стандарта. Не всяка жена с перфектния 28-дневен цикъл има овулация на 14-ти ден и ЛФ от 14 дни.
Овулацията настъпва 12-48 след положителен ову тест, кога точно се случва при теб ще се разбере след няколко описани подробно цикъла. Опитай се да обръщаш внимание на цервикалната си слуз и да я отбелязваш и нея, защото в домашни условия ову се определя от комплексни фактори. Ако не харесваш тестовете - не ги прави, но записвай подробно физическите си усещания от 9-10 ден до 15-16 ден.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #53 -: Октомври 22, 2011, 13:13:48 pm »
Хей Марийче къде се изгуби,гледам че попълваш графиката....как си?
*

dida771

• 1165
« Отговор #54 -: Октомври 26, 2011, 13:09:15 pm »
 :bighug: :crossfingers: :balk_21:
*
« Отговор #55 -: Октомври 26, 2011, 13:46:55 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #56 -: Октомври 26, 2011, 15:21:28 pm »
 :goodluck: :goodluck: :bfp: :bighug:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
« Отговор #57 -: Октомври 31, 2011, 13:08:23 pm »
Здравейте на всички,малко поизостанах с форума,защото една седмица бях в движение,но се старая да попълвам редовно.Лошото е,че като съм в движение,не мога и сериозно да работя по въпроса за бебче,та затова и графиката ми е бедна на упражнения.Все пак ако някоя от по-опитните дами във форума може да ми погледне графиката,ще съм безкрайно благодарна!Прегръщам ви момичета и дано скоро да имамае колкото се може повече хубави новини от всички тук>
 :bighug:
« Отговор #58 -: Октомври 31, 2011, 15:05:39 pm »
и ние те прегръщаме  :grouphug: :bighug:
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #59 -: Октомври 31, 2011, 15:30:33 pm »
Хей Марийче къде се изгуби,гледам че попълваш графиката....как си?
Благодаря за вниманието Миленче,ами бях малко в движение и нямах време за форума,за това само попълвах графиката!Добре съм,само ме е яд,че този месец бях служебно в движение и нямах време за бебеправене.Как са нещата при теб,надявам се,че си добре
 :bighug: :bighug: :bighug: