Изчетох и становището - наистина внимателно и малко ме ядоса. Мисля, че вътре има тези, които взаимно се изключват и си противоречат, а де не говорим, че има твърдения, които звучат като леми, а напълно са лишени от истинност. Например, че си избираме цвета на косата на детето. Е, те това определено ме изуми! Аз просто искам да стана майка и не ме интересува нито цвета на косата, нито цвета на очите на детето. Ако на него не му харесват, може да се боядиса като мен или да носи цветни лещи. Това в кръга на шегата. Но просто не мога да повярвам колко се отдалечава Църквата от наистина вярващите, каквито сме ние, с такива догматични становища!!! Да не говорим за изказа - архаичен и догматичен, а пък коментарът на богословката по Нова, за това да се моли жената Господ да ѝ даде дете, при положение че тя е без тръби, е те това просто е уникална глупост. Като няма тръби жената, яйцеклетката как да изпътешества до матката?! Просто ме уби тая жена. Браво и на доктор Стаменов и на Ваня! Мисля, че няма невярващи сред нас. А Църквата вместо да ни приласкае и подкрепи, точно по най-светлите празници да излезе с такова становище!!!
И как не разбраха, че АРМ е просто начин да се случи чудото Божие. Че дори и да ти трансферират ембриони, имплантация настъпва само ако Той реши и пак само по Неговата воля се ражда дете!
Извинявам се, ако звуча малко афектирано, но тъкмо гледах запис на предаването!