Няма да има операция момичета.
Не и утре.
Трудно ми е да пиша от яд и безсилие.
Днес отидохме да направят изследвания на Никол, да мине задължителния преглед при педиатър и да попълнят документите.
Взеха и кръв (лаборантката едва успе а аз бях почти легнала отгоре и. Излезе, че лимфоцитите и са завишени. Слязохме в кабинета с ДЕТСКИЯ ПЕДИАТЪР. Педиатърката, която беше около 60 годишна се държа безобразно с детето. Никол пищя от страх. И въпросната идиотка, без извинение (ако ще и за бан да съм, ще се самобанна), изкара Никол с шум на сърцето, с тахикардия и тахиаритмия, с червено гърло в което видя вирус. Обясних и, че имаме кардиограма отпреди 2 седмици, дори не я погледна. И как за бога няма да има тахикардия при това пищене и стрес, на който е подложена заради непрестанното ходене по лекари. Написа заключение с което "забранява" операцията докато не се направи кардиограма и нови кръвни изследвания в норма.
За съжаление д-р Райков каза, че дори нищо да и няма на Никол, няма право да направи операцията. Оттам отидохме при личната ни педиатърка. Никол не гъкна докато д-р Александрова я преглеждаше. Няма шум на сърцето, няма зачервено гърло, няма тахикардия и всички останали простотии. Даде ни направление за кардиолог за утре и за нови кръвни изследвания. Каза ми, че завишените лимфоцити са "нормално завишени" и е възможно да е от стреса. Оказа се, че е можело да мина педиатричния консулт при нашата педиатърка, но никой не ми го каза това. Излязох и се разревах пред Никол, разбира се тя като ме видя ревна и тя. Всички уговорки с доцентки, професорки и кой ли не още в София, които чакат за биопсията пропаднаха. Ей, чувствам се като мравка в океан и не се побирам в кожата си от яд. Утре след кардиограмата ще се върна в окръжна болница и ще искам да напиша оплакване срещу въпросната лекарка. И света ще обърна но няма да остана да живея в тази скапана държава.
Простете за тона и за езика, но съм на предела на нервите и търпението си.
Как го чу този шум намацаната до ушите госпожа при истеричните писъци на Никол.
Боже в каква държава съм се родила:(