Аз продължавам да не вярвам на твърденията за ревност при толкова малки деца. Емоции да, дори вътреутробни може да има. Но как фетусът е осъзнал себе си, че да действа агресивно спрямо другия? Как той знае, че някой друг го бута, че да му противодейства, мрази и ревнува? Просто единият е по-темепераментен и маха, шава, бута, другият е по-пасивен. И ако мен ме бутнат и не знам какво става, а и да знам и аз ще се намръщя. Но не значи, че ревнувам от близнака.
Като майка на близнаци заставам твърдо зад тезата, че те не се забелязват един друг почти до към петия месец. После започват да се заглеждат, да се бутат и повече е като на игра.
Моите и двамата в реалния живот са такива като темперамент каквито ги виждах на ехографските прегледи. Единият лежерен и непукист, другият абсолютен холерик.
Поне при моите беше така.
Има и нещо друго, много тежко клеймо се стоварва върху майката, ако тя си мисли, че те ревнуват. То не стига, че няма как да се клонира тя да е на сто места едновременно, а и сама да си утежнява живота с излишно чувство на вина.
kotaranata , има начини за хранене едновременно дори на толкова малки бебета. Пиши линка, който Мими26 ти даде и там всяка ще сподели опита си.
За мен също е много интимен момента на храненето.