Сега като те чета ми става смешно, защото дори забравям понякога, че съм с 1 яйчник. А преди няколко години като ми го отстраниха ми се виждаше огромен проблем. Стига яйчникът да работи и тръбите да са наред, аз не виждам причина да не забременееш спонтанно, а и както е казала jam - първо спермограма на мъжа, за да се види дали пък проблемът не е при него. Аз не бих чакала 1 година - ако това ще те успокои отиди на лекар още сега, направете спермограма, една фоликулометрия, за да се види дали имаш овулация и това като за начало. При мен отстраняването на яйчника се налагаше, поради дермоидна киста, която освен че беше огромна, беше "изяла" /както се изразиха докторите/ яйчника и не е имало смисъл от него дори и да го оставят. Дали, или...? и аз си задавах подобни въпроси след операцията..но след като забременях спонтанно един месец след това, при все че и ние не бяхме с цветуща спермограма, "непроходимостта" на тръбите, установена при лапаро изобщо няма да коментирам, вече знам че всичко е било за добро и резултатът е в подписа ми! Късмет!!!