0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво направих днес за себе си
« Отговор #20 -: Октомври 07, 2011, 11:21:16 am »
Благодаря! Ще го гледам.
*
« Отговор #21 -: Октомври 07, 2011, 13:25:57 pm »
Аз пък 3 поредни нощи си взимам малкото човече при нас да спи напук на това че е свикнало в своето си креватче и може да отвикне.И го гушкам,гушкам с мисълта че това време няма да се върне и сега ми е паднало :).

« Отговор #22 -: Октомври 07, 2011, 16:02:05 pm »
Парси, и аз като тебе мисля, че съзнателното нарушаване на стереотипите относно това, как е правилно да отглеждаме и възпитаваме децата, когато носи приятни емоции на тях и на родителите, е НЕЩО ХУБАВО,като това, което ти споделяш, че си направила за себе си.Рано или късно, моментът, в който няма да искат са спят при нас, ще дойде, така или иначе...
« Отговор #23 -: Октомври 07, 2011, 17:21:27 pm »
Аз си позволих днес да се разплача силно и истински, да изживея болка, която си тая и се почувствах успокоена и пречистена.
После си оправих грима, сложих си зелена рокля, напук на есента и зелени тийн обеци, напук на това, че бебето може да ги дръпне и скъса :)
[/url][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2011, 01:17:03 am »
Аз пък си ходя с бижута редовно /златни, че не обичам дрънкулки/, слушам си музика, когато ми кефне, пея, танцувам и т.н. приятни неща. Детето никога не ми е било пречка за това. Излизам си по женски с дружките и така. Всъщност, нито за миг не съм забравяла, че все още съм жена. Майчинството допълва женствеността, не я изяжда. Е, разбира се, зависи от майката :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #25 -: Октомври 08, 2011, 14:29:09 pm »
сикс, бих казала, че зависи не само от майката, но и от бащата на детето.  :wink: Или ако има някой друг да погледа детето, за да може майката да излезе за малко сама или с мъжа си.
При мен женското никога не е било твърде силно изявено, че да ми липсва особено.  :oops: Или може би съм се интегрирала твърде добре.  :lol:
« Последна редакция: Октомври 08, 2011, 14:33:25 pm от blue_sky »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #26 -: Октомври 08, 2011, 19:19:55 pm »
Блу, разбира се, че зависи и от бащата! Но една жена ако иска да си остане жена, освен майка и съпруга, ще намери начин. Не става дума само за излизане и контене. Въпросът е в дребните неща. Нашето дете си го гледаме само двамата с мъжа ми, няма баби на разположение, няма на кого да я оставим и за 1 час дори. Мъжът ми да е жив и здрав, ужасно много ми помага - буквално сме взаимозаменяеми. Но все пак той ходи на работа - даже на две работи, така че през повечето време сама се оправям. Ами намирам начини да имам време и за себе си. Не възнамерявам да допусна да се изоставя и да се превърна в някаква запусната, вяла женица, при положение, че вече са налице всички фактори да бъда истински щастлива :wink:

П.С. Пропуснах да кажа какво ще направя днес за себе си :lol: След час излизам с приятелки и мислим да попеем малко в Караокето  :lol: Мъжо ще гледа щерката :D
« Последна редакция: Октомври 08, 2011, 19:22:48 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #27 -: Октомври 08, 2011, 19:27:43 pm »
Ям сладолед, пия сода с лед и съм с лятна рокля, напук на студа :) Взех си и следобедна дрямка, на фона на радио :) Кефффффффффф

П.С. Пуснах темата за да дам възможност всеки да се замисли и да каже, ако някое дребно удоволствие го е позабравил. Хората са различни, емоциите са различни.  Моля да не се превръща темата в спорна. Исках това да е изцяло положителна тема, която да ни подсеща кое ни кара да се чувстваме жени. Не майката и съпругата, а ЖЕНА, страстната, вулканът от емоции, динамичната и тайната, обещанието и желанието.
[/url][/url]
*
« Отговор #28 -: Октомври 08, 2011, 21:14:25 pm »
Днес си направих нова прическа. Подстригах се с дължина, която не съм имала от години. От както съм родила все ходя вързана на опашка, да не падат косми на детето. Е, защо ми е дълга коса, като е все вързана.
И върнах старото си удоволствие да си правя прическа с преса, което позабравям лятото (за справка имам преса за изправяне, за вафли и ретро къдрици :wink:)
Мъжа ми е в Банско и ще си дойде другата седмица. Мисля да го изненадам с новата визия. Едва ще устискам да опазя тайната докато си дойде :wink:

*
« Отговор #29 -: Октомври 08, 2011, 23:54:40 pm »
Жаси - всичко супер, но сваляй вече летните дрехи. "Напук на студа" ще цъфнеш болна накрая. :lol: Сложи си някое секси поло и едни тесни дънки, подходящи аксесоари към тях и смело продължавай със сладоледа, содата и радиото.

Аз май съм в групата на Сикс - не съм спирала да се чувствам жена и да си обръщам внимание, не съм се лишила от нищо, което обичам /когато графикът ми го позволява/ и съм убедена, че така трябва и да бъде.

Радвам се, че момичетата които не са от "моя тип" и по някаква причина са игнорирали себе си и нуждите си в името на детето, в един момент са осъзнали, че детето няма нужда мама да "зачеркне себе" си, че то да е щастливо. Децата - не са пречка за нищо, което харесваме и обичаме и което ни е доставяло удоволствие и преди появата им. С малко реорганизация и по-добро планиране на времето - можем да имаме наистина всичко. Все пак сме жени и кой друг, ако не ние? ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #30 -: Октомври 09, 2011, 13:23:37 pm »
Снощи в тъмното, в студа и дъжда излязох на двора,да си набера голям букет рози, преди да ги попари сланата. Благодарих им за щедрата красота, която ми даряват през лятото. Сложих ги във вази из цялата къща. Обожаавам розите, мисля че по някакъв начин олицетворяват женската ни същност.
« Отговор #31 -: Октомври 09, 2011, 14:26:22 pm »
Снощи в тъмното, в студа и дъжда излязох на двора,да си набера голям букет рози, преди да ги попари сланата. Благодарих им за щедрата красота, която ми даряват през лятото. Сложих ги във вази из цялата къща. Обожаавам розите, мисля че по някакъв начин олицетворяват женската ни същност.

Много красиво :) Съжалявам, че нямам дворче. Снощи си седях до късно на балкона и гледах дъжда, много успокоително ми подейства :)
И аз обожавам розите, въпреки, че любимият ми аромат е жасминовият :)
[/url][/url]
« Отговор #32 -: Октомври 10, 2011, 07:01:31 am »
Добро Утро!!!!
Страхотна тема сте отворили, която наистина те провокира да се замислиш за всичко онова от което някак си неусетно си се отказал.
Давам си сметка от кога не ми остава време да се зачета в интересна книга и се чудя как да успявам с всичко само за 24 часа.
От месец и малко се завърнах на работа и ако трябва да съм честна не ми стига времето за нищо. Нито да си видя детето, нито да си видя мъжа, нито да се видя с приятели.....и се чувствам ужасно от това.  най гадното е че явно съм изгубила имунитета си за 2 те  години в нас и сега за втори път съм като парцал 3 дневка и съвсем се отчайвам......
дано скоро се подредят нещата защото емоционално няма да издържа
п.с. как другите майки успяват да си вземат децата в 4:30 като на мен работното време ми е до 5:30 и трябва да преборя задръстването да стигна до градината?
« Отговор #33 -: Октомври 10, 2011, 12:22:40 pm »
Да си останеш в къщи, когато си се поразболяла, също е нещо, което правиш за себе си.Тъкмо възможност да почетеш книга или да гледаш някой филм, докато детето е на детска градина. Минала съм през същото, когато започнах работа след майчинстото, включително и честото болудуване от моя страна - явно стреса от съчетаването на многото ангажименти си казва думата. Едно е само в къщи с детето, друго - на работа и всичко останало. Труден период е, няма защо да те лъжа, но отминава. В твоя слчуай и най-млаката почивка и глезотийка ще са от полза. Чакаме да споделиш в темата!
« Отговор #34 -: Октомври 10, 2011, 14:21:29 pm »
Вчера си купих много сладко пръстенче, което показва емоциите. Много е забавно, а струва само 3лв. Как му се радвам ако знаете :) Днес три чифта обеци от продавалника и си поръчах и яке, каквото винаги съм искала, но никога не съм имала смелост да сложа. Червено кожено яке.
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #35 -: Октомври 10, 2011, 21:15:24 pm »
Жаси, мъж ти да не погледне с лошо око на промяната ти :D Все покупки, това онова :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #36 -: Октомври 10, 2011, 21:20:23 pm »
Жаси, мъж ти да не погледне с лошо око на промяната ти :D Все покупки, това онова :lol:
миии...аз му се реванширам и с други новости бря, да не е капо той :lol: Пък и както казах, започвам да опитвам всякакви новости, че установих, че животът е много кратък да го мисля. Днес например опитах ядене с люти чушки. Не беше зле както си го представях  :lol:

[/url][/url]
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2011, 06:53:42 am »
добро утро!
Знаете ли , че тази тема е много заразителна.....поради тотална липса на време днес станах половин час по-рано за работа и докто всички спят си се насладих на чашата горещо кафе и компютъра, а след това екшъна започва.
все пак и това е нещо като за начало
следваща стъпка- да си наточа кънките и да посетя ледената пързалка.....
страхотни сте :-)
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2011, 23:32:47 pm »
И аз искам кънки, но за съжаление съм далеч от София  :(
Иначе темата наистина е заразна и много интереесна. Днес си запазих час при фризьор, въпреки, че ходя с вързана коса откакто се роди сина ми, и няма изгледи да я пусна, защото още ми пада ужасно. Но ще си направя удоволствието да си направя една прическа, просто да се почувствам по-добре  :D
« Отговор #39 -: Октомври 12, 2011, 11:01:45 am »
дълго кафе с мляко, радио Витоша и излежаване на топло под одеалото :)Детето се занимаваше с някакви си играчки и бърбореше, а аз имах малко релакс :)
[/url][/url]