0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво направих днес за себе си
« -: Октомври 05, 2011, 22:58:43 pm »
Явно съм изпуснала много от темата, надявам се авторката да е разрешила проблемите си.

Аз обаче се замислих. Разбрах, че не съм права да кажа "никога" и да отричам така категорично всичко, без да съм попадала в такава ситуация. За шамара си оставам категорична обаче, преживяла съм го като дете и знам какво носи нещо такова в детското съзнание, както и в женското.
Провокирана от темата, аз се вгледах в себе си. И не харесах това, в което съм се превърнала. Не ми хареса, когато осъзнах, че вече не правя част от нещата, които обичах, не се вълнувам вече от мечтите, които имах, но не съм сбъднала, че не съм изпълнила лудостите, които исках. Осъзнах, че новата ми роля на майка, която е на първо място за мен, не бива да пречи на жената в мен. И започнах промяна. Наблюдавах се, започнах да се променям. Промяната явно е рязка, защото учуди отначало партньорът ми, сега по-скоро се радва за нея. Знаете ли, че осъзнах, че вече не слушам радио, а толкова обичаш дълго кафе с цигара и сутрешните блокове по радиото? Знаете ли, че установих, че вече не танцувам в нас, не слушам любимите си парчета? Сега по цял ден си танцуваме с Ники, когато не сме навън и когато не ни мързи :)
Съзнанието ми беше изцяло заето с детето, вечерята, чистенето. Извадих от скрина забравените мечти, забравените неща, които обичах, нещата, които исках да опитам. Изтупах ги от прахта и знаете ли...много е хубаво :lol: Сега се уча да балансирам между момичето което бях и майката и жената в която се превърнах. За момента успешно. Надявам се да продължа така. Съжалявам само, че промяната дойде в края на лятото, защото някои неща, които обичам изискват топло време.

Благодаря специално на всички жени, които са с по-дълъг съпружески стаж от мен. Защото ме накараха да се замисля, че крайностите всъщност никога не са ми били в природата.

П.С. Имам си и нова визия, над която продължавам да работя и усещането за новата жена, в която се превръщам е още по-хубаво сега, когато осъзнах, че съм имала нужда от това. Все едно съм била в черупка за дъъъллго време и сега отново дишам.
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 23:11:03 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Какво направих днес за себе си
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2011, 23:16:33 pm »
Вени, много хубаво казано и много точно! :)

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2011, 01:09:05 am »
Вени, много хубаво казано и много точно! :)
... И много вдъхновяващо  :D!
*
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2011, 09:14:58 am »
Браво, Вени, много се радвам за теб! :D

« Отговор #4 -: Октомври 06, 2011, 10:12:47 am »
Вени направо дава повод за цяла нова тема - как да балансаримае между майчинските задължения и осъществяването на личните си желания и потребности. Или нещо от сорта на: " И майката е човек" :lol:Хубави разсъждения, и мене винаги много са ме вълнували нещата, за които пише Вени.
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2011, 10:50:16 am »
Предлагам да отворим тема "Обичам да" или "Днес какво хубаво направих за себе си", в която да описваме нещата, които ни карат да се усмихваме и нещата, които са ни карали да се усмихваме преди. Нямам идея как да я формулирам обаче, защото идеята ми е, темата да не е за константните неща в нашият живот. Защото ако погледнем реално, промяната движи животът ни, нали, не статичните неща.
Например, аз днес, още докато се излежавах сутринта си проверих съобщенията във Фб и имах едно ного хубаво, както и едно много завладяващо от моя приятелка. Липсваше ми радиото, затова станах и докато чистих в нас танцувах с метлата (Ники ядеше, не за друго :lol: :lol: това ми усмихна деня :)
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2011, 10:56:19 am »
Вени, Лиса има една прекрасна тема Днес се усмихнах на...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #7 -: Октомври 06, 2011, 11:13:47 am »
Много хубава тема наистина :)
Но идеята ми е по-скоро за тема, в която да споделяме какво ни кара да се променяме и нещата, които бичаме да правим, но по една или друга причина сме забравили. И когато някоя от нас влезе в някое депресивно състояние, да влезе и да си припомни.
Например, аз обичам:

- да слушам радио по цял ден
- да пускам едни и същи парчета, докато ми омръзнат
- да пея, въпреки, че не го умея
- да танцувам сутрин, въпреки че съм сама
- да се гримирам, въпреки, че излизам до детската кухня
- да рисувам с децата на площадката с тебещири, нищо, че родителите ме гледат като изкопаемо
- да пия розе или бяло вино
- да пия сода с много лед и лимон и накрая да изям лимончето и ледчетата
- да пия кафе в голяма чаша, с цигара рано сутин на балкона, когато е огрян от слънце
- да си пиша с приятели до късно по нощите и това противно на очакванията ме зарежда с енергия, не ме изтощава
- да отида на кучешката поляна и да си играя с кучетата
- да флиртувам, защото ме кара да се чувствам красива
- да си сменям често визията
- да стрелям
- да си мисля и да планувам неща, които винаги съм искала да правя
- да не планувам нищо и да оставя всичко да се случва бързо, това са най-хубавите ми спомени, импулсивните решения
- да ям сладолед посред зима на улицата

Днес ще направя поне 5 неща, които обичам.
Вие какво ще направите за себе си днес, което ще ви накара да се усмихнете?
[/url][/url]
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2011, 13:27:15 pm »
Колко малка се почувствах като осъзнах,че наистина не правч НИЩО за себе си...ще сменям страницата.
Благодаря,че ми припомни факта,че съм  ЖЕНА
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2011, 15:11:29 pm »
Колко малка се почувствах като осъзнах,че наистина не правч НИЩО за себе си...ще сменям страницата.
Благодаря,че ми припомни факта,че съм  ЖЕНА

Ами направи :) Аз например, днес съм облякла най-скъпият си потник на Плейбой и зилизам с него :) А преди да прибера летните дрехи и да ги зазимя, смятам да си облека отново най-хубавите рокли и така да си доставя удоволствие да се видя за последен път това лято, облечена в летни роклички ;)
[/url][/url]
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2011, 15:46:37 pm »
От скоро имам два определени дни в седмицата, в които задължително ходя да играя тенис, при положение, че от както станах мама преди четири години, почти не си позволявах това огромно за мене удоволствеи. Вчера по изключение не можах да отида на корта, защото нашият татко се върна късно от далечна командировка и трябваше да си бъда с детенцето. Но...твърдо съм решила да си наваксам в събота, когато като бонус ще има и купон за рождените дни на двама от партньорите ми в тениса. Днес на обяд вече дори им купихме подаръците /разбира се - подходящи спортни принаделжности/ и от това се почувствах още по-щастлива! Дано хубавото време продължи и моето добро настроение - също!
*
« Отговор #11 -: Октомври 06, 2011, 15:47:23 pm »
Цитат
И не харесах това, в което съм се превърнала. Не ми хареса, когато осъзнах, че вече не правя част от нещата, които обичах, не се вълнувам вече от мечтите, които имах, но не съм сбъднала, че не съм изпълнила лудостите, които исках. Осъзнах, че новата ми роля на майка, която е на първо място за мен, не бива да пречи на жената в мен.
Цитат

така се чувствам и аз , депресия ли какво ли ,не знам , лошото е ,че промяна не съм започнала. :(
« Последна редакция: Октомври 06, 2011, 16:19:32 pm от klio »
*
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2011, 20:04:44 pm »
Вени, прекрасна тема! Поздравления за чудесната идея! Напомни ми да гледам на нещата по-спокойно - бях се шашардисала покрай цялото планиране около бебето. Целият процес трябва да е нещо хубаво, което да ми доставя удоволствие и да го съчетавам с останалите хубави моменти които правят живота прекрасен :)

Та, днес "кривнах" от питателния си режим, и си купих от моя любим сладолед с карамел от Макдоналдс :)

« Отговор #13 -: Октомври 06, 2011, 20:20:48 pm »
Аз завърших деня супер гладна и реших, че няма да готвя, а ще си взема джънк фууд от топлата витрина. Сложих си златни обеци, преоблякох се за вечеря и утре ще си купя нещо само за мен. Всички тези малки неща ме накараха да забравя глада.
[/url][/url]
*
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2011, 00:01:00 am »
Днес бях на кино и гледах един много хубав български филм.  :)

« Отговор #15 -: Октомври 07, 2011, 08:36:00 am »
Поздравления и от мен за хубавата тема.
Днес изпих кафето си в леглото, лежах и цъках из фейсбука, изобщо не бързам за работа ще лежа докато ми е кеф пък ако ще да ме уволнят  :D
*
« Отговор #16 -: Октомври 07, 2011, 08:42:29 am »
Поздравления за темата!
А ние вчера напук на кризата, отидохме в скъп ресторант да си отпразнуваме годишнината (с децата естествено). Докато гледах тримата любими мъже, осъзнах, че не ми трябва нищо повече (освен да увелича бройката  :lol: ), защото вече съм богата... Повече няма да се тормозя, ще стигнат ли парите или не - колкото стигнат...И вчера и днес съм си сложила най-скъпите (емоционално) бижута и смятам да си ги нося.
Деси, сподели филма, моля  :D
*
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2011, 10:25:35 am »
И мен много ме зареждат такива откраднати мигове в ужасно забързаното ежедневие.
Днес ще правим с Мончето картичка и ще опаковаме подарък за рожден ден на племенницата. Накупила съм куп чудни нещица за направата им и естестввено опаковането и картичката в крайна сметка ще излязат многократно по-скъпи, отколкото ако си бяхме купили готови варианти, но пусто все ме тегли да си губя време и творя разни безполезни, но красиви нещица :)

Най-любимото ми изживяване обаче си остава да отида на хубаво кино, да живее метрото, че ми осъществява бърза връзка до Дома на киното и ЕБ Културен център! :lol: Когато бях бременна с Мона, на един филм от Киномания, седях близо до жена със спящо малко бебе в бебешка кошница. Казах си - брей, ами че аз и като родя значи ще мога да ходя на кино :) Бях много впечатлена и разказах на мъжа си. Като бяха мънички децата, щом го помолех да ги погледа, а аз да изляза за един филм, не пропускаше случай да ми припомни тази случка с думите - нямаш проблем, взимаш бебето и отиваш :lol:
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 10:27:25 am от tzvetenze »
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2011, 10:50:01 am »
Поздравявам ви с песен за деня, която си надух в нас:
http://vbox7.com/play:576be9d0

Днес ще облека някоя хубава рокличка, и напук на есента ще изляза с боси крачета :)
[/url][/url]
*
« Отговор #19 -: Октомври 07, 2011, 11:13:33 am »