Благодаря Цигу, както за съвета да пиша на д-р Даскалова, така и споделеният опит и съвети!
Да, пропуснах да кажа, че
съпругът ми няма варикоцеле. Правен му е външен мануален преглед, не му е правен ултразвук. Заключението от прегледа: нормално разположение, външен вид и големина на тестисите и пениса.
Правени са хормонални изследвания:
Prolactin - 121.70 mlU/l M(86.0-324.0)
LH - 3.30 IU/l M (1.7-8.6)
FSH - 6.28 IU/l M(1.5 - 12.4)
Estradiol - 51.18 pmol/l M (28-156)
Testosteron - 12.52 nmol/l M(9.9-27.
Правена е микробиология при която изолираха голямо количество Escherichia coli lab 244, които лекува с антибиотик Amicacin. Месец след края на антибиотичното лечение направи прпоба, при която с еустонови че бактерията е излекувана и новата микрибиология беше абсолютно нормална.
Правен е тест за инфекциозни болести, изследван е за двата вида хламидия IgM и IgG, тестът е отрицателен т.е. всичко е в норма
правен е тест за кръвосъсирване и коагулация
там се установ, че Fibrinogen не е в норма. Нашият резултат е 5.5g/l, а референтните граници са от 2 до 4
аРТТ (KKB)също е над нормата. Резултатът ни е 39.6 секунди при граници 27.6 до 37.2
Правена е и биохимия, т.е. Глюкоза. Холестерол (общ и Холестерол - HDL) - там всичко е в норма.
Съпругът ми не пуши и никога не е пушил, освен от време н авреме като гимназист, а в момента е на 35 години. Пие концентрат много рядко, може би 2-3 пъти в месеца и не повече от 50-100 гр., през седмицата две три вечери пием по биричка с вечерята или по чаша две вино. Това е в общи линии картинката. Моето притеснение с хормоналното лечение е по две причини: неговите хормони са в граница, наистина резулаттите му се доближават до ниската долна граница, но все пак не са извън нея. при това положение се питам как ще му се отрази лечението с още хормони. Втората причина е свързана с това че хормоналното лечение подтиска сперматогенезата, вярно не за постоянно, а за определен период, но кога е този период - по време на самото лечение или след него. какви са референтните граници, за да се възобнови сперматогенезата след или по време на хормонално лечение. не съм лекар, но съм образован човек и бих искала някой д ами препоръча специализирана литература за чететене на български, английски или френски. зная, че в научната литература резултатите никога не са универсални и че винаги е възможно отклонение от приетото за нормално, а и хората са все пак индивидуални случаи. зная също така че само лекарите знаят колко малко знаят всъщност и може би това е дугата причина д аискам да чета, и да питам, за да имам някакъв макар и минимален и илюзорен контрол над ситуацията. Още веднъж Благодаря както на Цигу, така и на всички, които ще ми отговорят с някаква идея и споделен опит!