0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #1000 -: Юли 25, 2012, 14:42:07 pm »
Сладурки,
Чувала съм, че когато се прави бебе, едва ли не по време на овулацията, трябва да има сърчице на всеки четири часа, за да стане бебче и да не се изтърве момента. Вие колко често го правите по време на ову.? Знам, че е смахнат въпроса, ама все пак?
*

tonsi

• **
  • 101
  • Добре , че я има нея "НАДЕЖДАТА"
« Отговор #1001 -: Юли 25, 2012, 14:45:59 pm »
Сладурки,
Чувала съм, че когато се прави бебе, едва ли не по време на овулацията, трябва да има сърчице на всеки четири часа, за да стане бебче и да не се изтърве момента. Вие колко често го правите по време на ову.? Знам, че е смахнат въпроса, ама все пак?
a на мен пък лекаря ми каза че трябва да има въздържание до ов и да се прави в точния ден няма значение колко пъти :) така ми каза той след 5 дена въздържание спермата вече е напълно годна :)
*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1002 -: Юли 25, 2012, 14:51:11 pm »
LH-4,93MIU -ML-M 1,7-8.6 ; Жф.ф 2.4-12.6; ов.ф 14.0-95.6 ;  лут.фаза 1.0-11.0 ; менопауза 7.7-58.5
FSH-6.05 mIU/ml   М1.5-12.4 ;Жф.ф 3.5-12.5 ;ов.ф 4.7-21.5 ;лут.ф 1.7-7.7 ;менопауза 25.8-134.8
пролактин-866 mIU/L М 86-324 ; Ж 102 - 496 ДОСТА ЗАВИШЕН!
Есрадиол -28.7 pg/ml М 7.63-42.6 ;Жф.ф 12.5 -166 ;ов.ф 85.8-498 ;лут.ф 43.8-211 ;менопауза 5.0-54.7 правени на 4 ден от мц
пролактин-16.80 ng/ml (4.79-23.30)
прогестерон-59.24 nmol/l Ж ф.ф 0.48-4.5 ; лут.ф 14.12-120.3 правени на 21 ден от мц
милички ще ви помоля ако ви говорят нещо резултзтите и дали според вас има място за притеснение да ми пишете извинявам се предварително не е по темата сигурно пак ще ми направят забележка но там не се коментира много а тук сме си активни благодаря предварително :)
« Отговор #1003 -: Юли 25, 2012, 15:04:13 pm »
"a на мен пък лекаря ми каза че трябва да има въздържание до ов и да се прави в точния ден няма значение колко пъти Smile така ми каза той след 5 дена въздържание спермата вече е напълно годна Smile"
Ахааа... значи трябва да се нацели денят, ех.. тогава вече трябва да се доверя на ову-тестовете, защото аз съм м.ц., който идва приблизително на 36 дни.

*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1004 -: Юли 25, 2012, 15:11:01 pm »
"a на мен пък лекаря ми каза че трябва да има въздържание до ов и да се прави в точния ден няма значение колко пъти Smile така ми каза той след 5 дена въздържание спермата вече е напълно годна Smile"
Ахааа... значи трябва да се нацели денят, ех.. тогава вече трябва да се доверя на ову-тестовете, защото аз съм м.ц., който идва приблизително на 36 дни.

незнам мила така ми каза лекарят иначе като се правило секс всеки ден спермата ставала по течна с по малко живи сперматозоиди и изтичала и нищо не сме правили :) направи ми впечатлиние че като правихме сперматограма на мъжа ми искаха 5 дена въздържание да има и тогава :) надявам се да съм ти помогнала
« Отговор #1005 -: Юли 25, 2012, 15:56:58 pm »

незнам мила така ми каза лекарят иначе като се правило секс всеки ден спермата ставала по течна с по малко живи сперматозоиди и изтичала и нищо не сме правили :) направи ми впечатлиние че като правихме сперматограма на мъжа ми искаха 5 дена въздържание да има и тогава :) надявам се да съм ти помогнала

Ахам, значи 5 дни въздържание, както казваш ти и трябва да съвпадне с тази овулация :) :bighug: Та като започнем да бебеправим  :bed: ще свиркам :) Че ползвам два овулационни календара един на телефона ми и този тук на Зачатие, та са ти кажа, много са верни и съвпадат, ако реша пък и ову тест да направя не би трябвало да се сбърка специалният ден :) Стискайте палци скоро да навия моя Мацанчо да правим бебче :) Че последният път така ми закъсня, но уви не бях бременна... малко се разочаровах, не че бяхме тръгнали да правим бебе, но съм чела, че дори понякога става, когато двойката се пази, защото в прееякулата също може да има живи сперматозоиди.
*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1006 -: Юли 25, 2012, 16:07:28 pm »
 :pleasantry: :bfp: :balk_21: ще стискаме палци
« Отговор #1007 -: Юли 25, 2012, 16:21:53 pm »
Дано всичко е наред за в бъдеще!!!  :bighug: На всички пожелавам да имат този резултат:  :bfp:
« Отговор #1008 -: Юли 25, 2012, 17:09:15 pm »
Tonsi,аз не съм си мерила всеки ден от положителния тест на Овулацията БТ и нямам представа дали има спад,но мисля да си я меря до датата на МЦ и да се надяваме,че ще се покачи,въпреки,че съм чувала,че се е случвало да си бременна и все пак около датата на МЦ да спадне рязко и ако не ти дойде на следващия ден да се покачи.По въпроса с това колко се прави секс по време на овулацията аз предлагам да започнат да се правят тестове за Овулация от написаните за евентуални дни на Ову от календара тук в Зачатие,преди не им вярвах защото все пак са предполагаеми дни,а и това е машина(компютъра)и е нормално да сгреши,но този път останах изненадана с тази разлика,че моята Ову беше след 3 дена от определените дни в календара за това препоръчвам да се вземат 2 кутийки Клиър Овю(аз поне тези ползвах за установяване)те са 5бр тест за Ову и 1 тест за бременност,скъпички са,но са ефективни.В дебелите книги пише,че първия опит за бебче се прави в деня в който покаже положителен теста(незнам дали си запозната с тестовете,но ако имаш 2 еднакво наситени чертички тогава теста за смята за положителен,ако започне да ти се получава бледа втора чертичка продължавай да правиш тестове докато не станат 2 еднакви иначе теста е отрицателен)след първия ден положителен тест и бебеправене в деня следват още два последователни за бебече,на 4-я ден почивка и на 5-я отново,след това започва вече както го наричат "голямото чакане"което да се надяваме ще е с щастлив край:))Ние с моя мъж го правихме първия ден 3 пъти в деня,но след това разбрах,че не е препоръчително защото спермата се разрежда за това е напълно достатъчно 1 максимум 2 пъти и то след като мъжа си е хапнал здравословно и добре и са минали от първия път поне 8-9 часа(примерно го правите като се събудите и после преди лягане):)Незнам колко е вярно,но се препоръчва също така след като свършите да легнеш по гръб и да си вдигнеш краката на стената да постоиш 30мин и след това ако можеш да не ставаш поне от час за по сигурно(аз лично така правих)и другото което знам е,че е хубаво когато мъжа свършва да сте в мисионерска поза защото тогава той е най близо до матката и сперматозоидите ще си свършат най-добре работата(пак казвам от личен опит и от това което съм чела):)))Съжалявам ако съм ви отегчила от дългия пост,но се старая максимално да изкажа на разбираем език това което аз знам на незнаещите:)Надявам се да съм била полезна.Успех:)
« Отговор #1009 -: Юли 25, 2012, 17:40:20 pm »
Благодаря Късметче,
За изчерпателната подробност около тези неща около правенето на бебчо  :bed:  :bighug: И аз така съм чувала, че мисионерската била най-добра за зачеване.  :pleasantry:
*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1010 -: Юли 25, 2012, 18:11:47 pm »
Tonsi,аз не съм си мерила всеки ден от положителния тест на Овулацията БТ и нямам представа дали има спад,но мисля да си я меря до датата на МЦ и да се надяваме,че ще се покачи,въпреки,че съм чувала,че се е случвало да си бременна и все пак около датата на МЦ да спадне рязко и ако не ти дойде на следващия ден да се покачи.По въпроса с това колко се прави секс по време на овулацията аз предлагам да започнат да се правят тестове за Овулация от написаните за евентуални дни на Ову от календара тук в Зачатие,преди не им вярвах защото все пак са предполагаеми дни,а и това е машина(компютъра)и е нормално да сгреши,но този път останах изненадана с тази разлика,че моята Ову беше след 3 дена от определените дни в календара за това препоръчвам да се вземат 2 кутийки Клиър Овю(аз поне тези ползвах за установяване)те са 5бр тест за Ову и 1 тест за бременност,скъпички са,но са ефективни.В дебелите книги пише,че първия опит за бебче се прави в деня в който покаже положителен теста(незнам дали си запозната с тестовете,но ако имаш 2 еднакво наситени чертички тогава теста за смята за положителен,ако започне да ти се получава бледа втора чертичка продължавай да правиш тестове докато не станат 2 еднакви иначе теста е отрицателен)след първия ден положителен тест и бебеправене в деня следват още два последователни за бебече,на 4-я ден почивка и на 5-я отново,след това започва вече както го наричат "голямото чакане"което да се надяваме ще е с щастлив край:))Ние с моя мъж го правихме първия ден 3 пъти в деня,но след това разбрах,че не е препоръчително защото спермата се разрежда за това е напълно достатъчно 1 максимум 2 пъти и то след като мъжа си е хапнал здравословно и добре и са минали от първия път поне 8-9 часа(примерно го правите като се събудите и после преди лягане):)Незнам колко е вярно,но се препоръчва също така след като свършите да легнеш по гръб и да си вдигнеш краката на стената да постоиш 30мин и след това ако можеш да не ставаш поне от час за по сигурно(аз лично така правих)и другото което знам е,че е хубаво когато мъжа свършва да сте в мисионерска поза защото тогава той е най близо до матката и сперматозоидите ще си свършат най-добре работата(пак казвам от личен опит и от това което съм чела):)))Съжалявам ако съм ви отегчила от дългия пост,но се старая максимално да изкажа на разбираем език това което аз знам на незнаещите:)Надявам се да съм била полезна.Успех:)
да така е
всичко е вярно :)
« Отговор #1011 -: Юли 25, 2012, 18:43:51 pm »
Момичета, всеки ден или по два пъти на ден е прекалено... В клиниките за репродуктивно здраве докторите казват през ден, за да има време мъжа да се възстанови и спермата да е качествена - 24 часа не са достатъчни. Ако беше така нямаше да искат въздържание 3-5 дни преди спермограма. А колкото до позата - всяка поза е подходяща за забременяване, с изключение на тези при които жената е отгоре, защото спермата изтича веднага, дори има жени при които анатомично е невъзможно да забременеят в мисионерската поза - например при обърната матка най-подходящата поза за забременяване е кучешката. Правете любов, а не креватна гимнастика :) Успех на всички и много положителни тестове!

*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1012 -: Юли 25, 2012, 19:00:39 pm »
Момичета, всеки ден или по два пъти на ден е прекалено... В клиниките за репродуктивно здраве докторите казват през ден, за да има време мъжа да се възстанови и спермата да е качествена - 24 часа не са достатъчни. Ако беше така нямаше да искат въздържание 3-5 дни преди спермограма. А колкото до позата - всяка поза е подходяща за забременяване, с изключение на тези при които жената е отгоре, защото спермата изтича веднага, дори има жени при които анатомично е невъзможно да забременеят в мисионерската поза - например при обърната матка най-подходящата поза за забременяване е кучешката. Правете любов, а не креватна гимнастика :) Успех на всички и много положителни тестове!
Напълно съм съгласна с теб особедно за това че смисъл да се прави всеки ден е безмислено :)
« Отговор #1013 -: Юли 25, 2012, 19:01:42 pm »
Е щом има и други съгласни с моето скромно мнение може да си отдъхна,че всичко сме правели както трябва :)Сега остава само да видим резултата който ще стане ясен до 1 седмица,добре,че утре отивам да почивка,че да се разсея 2 дена,а следващите 5 ще му мисля хихихихи.
Успех на всички и правете повечко любов за да има  :bfp1: и  :stroller:
« Отговор #1014 -: Юли 25, 2012, 19:03:50 pm »
Ето това е приказка! Благодаря на всички!!! :bighug:
*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1015 -: Юли 25, 2012, 19:09:04 pm »
Момичета резултатите от хормоналните изследвания са добри каза лекарката :) само където не съм много сигурна дали съм имала ов този месец и за това от др мц започваме фоликуметрия от 9 ден на мц стискайте палци да я набараме  :D :oops: :D ,че иначе ще има пак стимуланти :(
« Отговор #1016 -: Юли 25, 2012, 19:21:54 pm »
Аз не казвам,че е правилно само казвам какво съм чела и чувала от вече мами,а това вече как и по колко ще го правите си е въпрос за избор според това което сте чели като информация за бебеправенето :)Както се казва ако ти е писано и 1 път да го направиш от 3-те дена на Ову може точно той да е правилния ден,за това,че е много относително,но за мен лично колкото повече толкова повече както казва Мечо Пух :DНе си налагам мнението просто изказвам мнение.Chattenoire84 аз не ти препоръчвам за да не се омотаеш тотално защото всеки има различно мнение учевидно по въпроса,но ако искаш разгледай и другите теми в форума и си отсей от всичко и действай:)Успех!
« Отговор #1017 -: Юли 25, 2012, 23:26:05 pm »
Мисля, че мноооого се отклонихте от темата!
Ето тук преди време имаше специална тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=42751.0
« Отговор #1018 -: Юли 26, 2012, 00:37:53 am »
Съжалявам,просто реших да откликна на въпросите и да помогна с каквото мога,аз съм нова тук от вчера съм в форума и не съм запозната с другите теми,просто попаднах на тази,хареса ми защото съм в положението на всички момичета в темата и за това и писах извинявам се за което,че се отклонихме малко от темата :balk_100:
*

tonsi

• **
  • 101
« Отговор #1019 -: Юли 27, 2012, 19:41:30 pm »
:(:(:(:(:( за жалост и този месец не беше нашия :(