Tonsi,аз не съм си мерила всеки ден от положителния тест на Овулацията БТ и нямам представа дали има спад,но мисля да си я меря до датата на МЦ и да се надяваме,че ще се покачи,въпреки,че съм чувала,че се е случвало да си бременна и все пак около датата на МЦ да спадне рязко и ако не ти дойде на следващия ден да се покачи.По въпроса с това колко се прави секс по време на овулацията аз предлагам да започнат да се правят тестове за Овулация от написаните за евентуални дни на Ову от календара тук в Зачатие,преди не им вярвах защото все пак са предполагаеми дни,а и това е машина(компютъра)и е нормално да сгреши,но този път останах изненадана с тази разлика,че моята Ову беше след 3 дена от определените дни в календара за това препоръчвам да се вземат 2 кутийки Клиър Овю(аз поне тези ползвах за установяване)те са 5бр тест за Ову и 1 тест за бременност,скъпички са,но са ефективни.В дебелите книги пише,че първия опит за бебче се прави в деня в който покаже положителен теста(незнам дали си запозната с тестовете,но ако имаш 2 еднакво наситени чертички тогава теста за смята за положителен,ако започне да ти се получава бледа втора чертичка продължавай да правиш тестове докато не станат 2 еднакви иначе теста е отрицателен)след първия ден положителен тест и бебеправене в деня следват още два последователни за бебече,на 4-я ден почивка и на 5-я отново,след това започва вече както го наричат "голямото чакане"което да се надяваме ще е с щастлив край:))Ние с моя мъж го правихме първия ден 3 пъти в деня,но след това разбрах,че не е препоръчително защото спермата се разрежда за това е напълно достатъчно 1 максимум 2 пъти и то след като мъжа си е хапнал здравословно и добре и са минали от първия път поне 8-9 часа(примерно го правите като се събудите и после преди лягане):)Незнам колко е вярно,но се препоръчва също така след като свършите да легнеш по гръб и да си вдигнеш краката на стената да постоиш 30мин и след това ако можеш да не ставаш поне от час за по сигурно(аз лично така правих)и другото което знам е,че е хубаво когато мъжа свършва да сте в мисионерска поза защото тогава той е най близо до матката и сперматозоидите ще си свършат най-добре работата(пак казвам от личен опит и от това което съм чела)
))Съжалявам ако съм ви отегчила от дългия пост,но се старая максимално да изкажа на разбираем език това което аз знам на незнаещите:)Надявам се да съм била полезна.Успех:)