0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #920 -: Юли 11, 2012, 09:55:05 am »
Здравейте момичета, искам малко помощ и съвет... Направих си току що тест за бременност /BB test/ и излезе между 5-8мин бледа втора черта, доста по-бледа е, но се вижда. Трябва да ми дойде по принцип утре или вдругиден, но както винаги избързвам. И сега ме е страх да се зарадвам предварително... нямам никакви, ама абсолютно никакви симптоми и имайки предвид не особено добрите ми хормонални изследвания този месец. Освен това в упътването на теста пише "тестът е предназначен само за "ин витро" употреба" - какво ще рече това?
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 11:47:39 am от MAP87 »
*
« Отговор #921 -: Юли 11, 2012, 11:47:06 am »
Момичета, направих си кръвен тест за бременност и резултата е 20.67mU/ml при реф. жени преди менопауза <5,3;жени след менопауза<8,3; мъже<2,6. Това какво означава? От лабораторията ми казаха, че не могат да коментират, защото този резултат може и да е повлиян от медикаменти или някакво заболяване и да говоря с доктора си... каквото и да означава това. Вие какво мислите, какво може да имат предвид под заболяване?
« Отговор #922 -: Юли 11, 2012, 11:50:51 am »
Здравей,ами теста които си си взела,прости са пояснили че е за външна употреба,тоест трябва да се изпишкаш,с първа сутрешна урина задължително!И отюита резултат от 5 до 10 минутата!По принцип появата на втора макар и бледа черта говори за наличието на бременност,но пък си си взела и тест за доста ранно отчитане,възможно е хормона да да се натрупва по бавно,най добре изчакай един,два дни и повтори теста!Има голяма вероятност за щастие според мен,все пак се е появилi dve 4erti4ki!
*
« Отговор #923 -: Юли 11, 2012, 11:56:34 am »
Ками, благодаря за отговора. Така и направих - с първата урина, оставих теста и погледнах след 8мин... А какво мислиш за кръвния тест?
« Отговор #924 -: Юли 11, 2012, 12:23:42 pm »
По принцип,ако искаш си пусни такъв,за него знам че може на 10 ден от евентуалното зачеване!Стискам палци да се похвалиш с хубави новини!
« Отговор #925 -: Юли 11, 2012, 12:25:20 pm »
MAP87, Честито мила - бременна си! Два дни преди цикъл и кръвния тест ти е 20.67mU/ml - това си е повече от положителен резултат  :cheerleader: Не е задължително, но ако искаш си направи втори кръвен тест 48 часа след първия, ако всичко е наред резултата трябва да се е удвоил. Честито и леко бременеене  :cloud9:

*
« Отговор #926 -: Юли 11, 2012, 12:38:59 pm »
Боже... не мога да повярвам!!! Дано сте прави, благодаря ви момичета!! :) Още довечера отивам при АГ, знам че може да е рано, но не мога да чакам  :oops: Дано всичко е наред!!!
« Отговор #927 -: Юли 11, 2012, 12:46:25 pm »
Много си си бременна даже мила,честито и много се пази.На мен първия кръвен ми отчете 18 и я виж сега графиката ми.... :D :D :D На преглед нищо няма да се види.Трябва да изчакаш(колкото и да ти е трудно)поне десет дни от датата на която е трябвало да ти дойде за да се види плодното сакче сега нищо няма да се види.Изтърпи малко и се пази.
« Отговор #928 -: Юли 11, 2012, 13:09:59 pm »
Не съм видяла,че си публикувала,теста,наистина съжалявам!
Честито лека и безпроблемна бременност!
« Отговор #929 -: Юли 11, 2012, 13:11:46 pm »
Боже... не мога да повярвам!!! Дано сте прави, благодаря ви момичета!! :) Още довечера отивам при АГ, знам че може да е рано, но не мога да чакам  :oops: Дано всичко е наред!!!

Наистина е много рано да се види, бета ЧХГ трябва да е над 1000 за да се види вече нещо в матката. Но ти за твое успокоение отиди, може да ти предпишат витамини или друго. Успех и ни дръж в течение  :D

*
« Отговор #930 -: Юли 11, 2012, 13:46:19 pm »
Изключително сте мили момичета! Благодаря ви много!  :bighug:
Ще отида все пак при АГ да видим какво ще каже... Моля се всичко да бъде наред и разбира се, че ще ви държа в течение :) На бременните  желя лека и безпроблемна бременност, а на другите скоро да ни се похвалят с  :bfp:
*
« Отговор #931 -: Юли 11, 2012, 14:54:24 pm »
MAP87

Случайно попаднах на темата!
Страхотна новина, силно стискам палци всичко да е наред.

Според мен отивай на АГ утре-вдруги ден, за да решите какво ще правите с ТСХто и с достинекса. На мен ми казаха, ако забременея да спирам веднага лекарствата за пролактина, а за ТСХто ще трябва да ги увеличим даже.

Чакаме те да споделиш надяваме се само хубави новини от тук нататък!
« Отговор #932 -: Юли 11, 2012, 15:01:52 pm »
MAP87, ако имаш проблеми с ТСХ и си на хормонално заместителна терапия задължително се консултирай и с ендокринолог. Трябва да се контролира дозата на лекарството, в противен случай може бременността да не е успешна.

*
« Отговор #933 -: Юли 11, 2012, 15:09:44 pm »
yara, linapoli в момента не приемам никакви лекарства. АГ  ми изписа Dostinex, но да го започна ако ми дойде цикъла. Вчера се консултирах за първи път и с ендокринолог. Проблемът е, че и двамата не казаха нищо за TSH, хванаха се за пролактина, че бил завишен. Ендокринолога ми даде направление за повторни изследвания на хормоните на щит. жлеза и някои полови и се разбрахме ако пак има отклонение да ми се направи ЯМР.
*
« Отговор #934 -: Юли 11, 2012, 15:23:03 pm »
Странна работа, при условие, че правиш бебе, а ТСХто ти отива към 5, те да се хванат за пролактин, който по-спомени не беше кой знае колко висок.
Може да е било моментно състояние.

Може би е добре да си направиш наново изследванията, ако си бременна то май няма смисъл да пускаш на половите хормони  :ask:, а само ТСХто.
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 15:24:49 pm от yara »
« Отговор #935 -: Юли 11, 2012, 16:47:19 pm »
MAP87, много е важно да смъкнеш ТСХ-то под 2 възможно най-бързо. Съветвам те да го изследваш пак и да посетиш свестен ендокринолог. От кой град си? Както пише yara наистина е странно, че при положение че правите опити за бебе не са почнали контрол на ТСХ-то с лекарства.
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 16:49:24 pm от linapoli »

*
« Отговор #936 -: Юли 11, 2012, 17:34:22 pm »
Момичета, току що се връщам от АГ и както се предполагаше рано е, вика ме в събота на преглед. Изрично го питах за TSH.... каза да не го мисля, било си в границите...  8O Утре ще отида и до ендокринолога, но не мисля, че ще каже нещо по-различно. От Русе съм и за съжаление не знам към кого да се обърна тук. Имам от преди записан час в клиниката в Тутракан при д-р Бойчев, но е чак за 31 юли.... не знам какво да правя :(
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #937 -: Юли 11, 2012, 17:40:14 pm »
Върви веднага при д-р Славчева. Кабинетът й се намира до Альоша, където беше преди лаборатория Здраве. Ето ти телефон :0889 515 892
ТСХ трябва да бъде незабавно коригирано!
*
« Отговор #938 -: Юли 11, 2012, 17:43:57 pm »
Благодаря много, Гери! Още утре ще отида при нея, а сутринта ще пусна и контролно пак ТСХ. Имаш ли представа какво е работното й време?
« Отговор #939 -: Юли 11, 2012, 17:44:42 pm »
Върви веднага при д-р Славчева. Кабинетът й се намира до Альоша, където беше преди лаборатория Здраве. Ето ти телефон :0889 515 892
ТСХ трябва да бъде незабавно коригирано!
:good_post: