0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #840 -: Юни 20, 2012, 14:12:23 pm »
oтчитане на бременността може да стане най-рано на седмия ден след зачеването, като резултатът не е много сигурен. Класическият тест за бременност дава сигурност на резултата 99%, но той се отчита веднага след като се установи закъснение на месечния цикъл. За по-голяма сигурност тестът се повтаря след 2-3 дни.
« Отговор #841 -: Юни 20, 2012, 15:42:58 pm »
ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА,ОПИТВАТЕ ЛИ СЕ ДА МЕ ИЗГОНИТЕ ОТ ФОРУМА,КЕФ ЛИ ВИ ПРАВИ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ!АЗ СМЯТАМ ЧЕ ТУК ХОРАТА СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИТЕ,ЗА ДА ПОЛУЧАТ СЪВЕТИ И ПОДКРЕПА!НЕ РАЗБИРАМ КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА?СЛЕД ЗАДАДЕН ВЪПРОС АЗ ДАВАМ ОТГОВОР ЗА ТОВА КОЕТО ЗНАМ И СЪМ ЧУВАЛА И ПРОСТО ДАВАМ ВСИЧКИ ВАРИАНТИ!НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТОЧНО СЪЩОТО КОЕТО СЪМ КАЗАЛА!НАЛИ ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!ТОВА ЧЕ ПИША ОТГОВОР НА ПОЧТИ ВСЕКИ ВЪПРОС,ПОД ФОРМАТА НА СЪВЕТ!НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЕ МИСЛЯ ЗА МНОГО УМНА ПРОСТО МИ ХАРЕСВА ДА СПОДЕЛЯМ ТОВА КОЕТО ЗНАМ,ДА ЗНАМ ЧЕ ПОМАГАМ НА НЯКОГО,ДА СЕ ЧУВСТВАМ ПОЛЕЗНА!
И НАКРАЯ ДА СИ ИЗКАЖА МНЕНИЕ МОЖЕ БИ ИСКАТЕ ТОЧНО ТОВА!НЕ СМЯТАМ ЧЕ ТЕСТА НАПРАВЕН НА 7 ДЕН ИЛИ 10 ЩЕ ОТЧЕТЕ ВЕРЕН РЕЗУЛТАТ,ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО ИМА МНОГО ЖЕНИ ПРИ КОИТО ХОРМОНА СЕ НАТРУПВА МНОГО БАВНО,И МОЖЕ ДА ОТЧЕТЕ ВЕРЕН РЕЗУЛТАТ!НО ДОРИ И С 10 ДНЕВНО ЗАКЪСНЕНИЕ И ВСИЧКИ СИМПТОМИ ПАК МОЖЕ ДА НЕ СИ БРЕМЕННА А ДА ИМАШ КИСТА,НО МОЖЕ И ДА СИ БРЕМЕННА И ТЕСТА ДА НЕ ОТЧИТА!И СЕ ПОЛУЧАВА ОМАГЮСЪН КРЪГ!ЗАТОВА СИ КАЗВАМ ТОВА КОЕТО СЪМ ЧЕЛА И СЛУШАЛА И ЧОВЕКА КОИТО ГО ЧЕТЕ ДА СИ ПРЕЦЕНИ КАКВО ДА ПРАВИ!
АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ПОВЕЧЕ ДА ПИША СИ ГО КАЖЕТЕ!
« Отговор #842 -: Юни 20, 2012, 16:38:58 pm »
Момичета малко се обърках... Онзи ден на 10 ден от О (ама не е много сигурно че е 10ти, з-то О. не е установена от лекар, а от тест), си пуснах кръвен тест, чиито резултати бяха 0,1, т.е отрицателен. Но до ден днешен, като днес ми е 31 (при нормален 31 дневен цикъл) ден от цикъла температурата все още ми е висока (за моите критерии), вече яйчниците не ме болят както беше преди 3 дни, чувствам гърдите си напрегнати. Нямам никакви други симптоми... Дали е възможно кръвния тест да е бил направен рано и да не е отчел. Ама да е само 0,1, макар и ден два по рано. Не би ли следвало да е примерно 1-2... с тенденция да нараства. Дайте съвет моля ви... :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #843 -: Юни 20, 2012, 18:03:53 pm »
Аз лично не бих правила тест преди да ми закъснее. Дори на втория и третия ден закъснение при мен втората чертичка беше много, много слаба. Чак на петия ден се видя една хубава наситена втора черта на теста. Не съм правила кръвен тест.
А относно алкохола по време на бременност една-две чаши вино или бира не биха навредили стига да не става всеки ден. Ако е инцидентно и то преди да разбере, че е бременна жената не би трябвало да се притеснява и да се обвинява - нервите и стресът от това биха навредили повече. Дори мога да ви посоча един куриоз - когато бях бременна с първото ми дете моя гинеколог ми каза да не се впрягам толкова, а да си седна някъде на сянка с чаша студено бяло вино и хич да не ми пука. Естествено, че не съм го направила, но просто тогава бях шокирана. Може би е искал да ме успокои, защото карах много  трудна бременност с повръщане и невъзможност да хапна нищо. Сега си позволявам инцидентно глътка бира. Просто мисля, че ако майката има желание за нещо то не би могло да навреди ако не се прекалява. Всеки сам си решава какво може да си позволи и какво не бива в никакъв случай. Според мен е много по-голям проблема ако бременна жена си позволява да пуши отколкото инцидентно изпита чаша вино. Имах позната, която постоянно пушеше докато беше бременна, даже и казваха, че сигурно детето ще се появи с цигара в устата.
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 18:06:36 pm от tanita68 »

« Отговор #844 -: Юни 21, 2012, 15:16:21 pm »
Е няма ... момичета, дойде ми... :(( Другия месец ще е моя... Заплювам го :) Целувки за всички :*

« Отговор #845 -: Юни 21, 2012, 16:09:45 pm »
Здравейте на всички. Както виждате нова във форума и знам, че това, което ще питам (или по - точно споделя) сте го чували прекалено много пъти, но може би малко ще ми олекне. И така, със съпруга ми имаме една дъщеря на 4 години и сега опитваме за второ дете, може би от малко преди Нова година. От тогава и започнах да ви чета и съответно всеки месец да си въобразявам всякакви симптоми на бременност при един или два дни закъснение. Но този месец вече незнам какво да си мисля. Последния ми цикъл беше на 07.05. и дължината на цикъла ми е 33 дни. Не меря температура, а си гледам засега само календара на Зачатие (което знам, че не е много правилно, но може би тайно се надявам да стане без да се вманиачавам). Та според този календар овулацията ми е била около 26.05;27.05. На 10.06 (което е два дни закъснение) имах белтъкообразна ЦС и започнаха ПМС, безсъние, болки в кръста и за ден - два разстройство. Правих три теста - и трите за съжаление отрицателни, последния беше на 19.06. Знам, че може да става въпрос за някакъв медицински проблем, но тайно се надявам да не е така. Днес имам час при лекар, стискайте палци.
Май стана много дълго. Благодаря за търпението и успех на всички
« Отговор #846 -: Юни 21, 2012, 16:22:40 pm »
vivaia, можеш да пуснеш кръвен тест за бременност. Той ще отчете със сигурност наличието на бременност, ако има такава. Успех и ни дръж в течение какво е казал лекарят!

« Отговор #847 -: Юни 21, 2012, 16:26:01 pm »
Doktora shte kaje ...., no ne se nastroivai mnogo mnogo , za da ne ostanesh razocharovana
« Отговор #848 -: Юни 22, 2012, 09:35:35 am »
Благодаря ви за отговорите. Естествено, че ще гледам да не се настройвам. Иска ха да ви споделя прегледа от вчера. Доктора каза, че е възможно да се изместила овулацията и единственото което видя на УЗ е увеличена лигавица. Изписа ми дуфастон за 7 дни, 3х1 и след това до една седмица ще стане ясно да ли ще имам МЦ.
« Отговор #849 -: Юни 22, 2012, 09:53:01 am »
Здравейте,
и аз съм нова във форума.
2 дена след закъснението направих тест, защото имах съмнения,че може би съм бременна и имаше една много бледа 2 черта.
Сега ми е 5 ден от закъснението и мисля да го повторя  - страхувам се обаче дали няма да е отрицателен.

Кога според Вас е добре да посетя и доктор- дали е рано?
« Отговор #850 -: Юни 22, 2012, 10:15:37 am »
Do AntoniaDom
Shtom imash vtora bleda cherta da ne kazvam na 100% ama mnogo mnogo e veroiatno da si bremenna. Napravi si oshte edin test na 5 - 6 dni zakusnenie ( primerno dnes ili utre), i taka shte si sigurna. A otnosno doktora: az lichno bih ti preporuchala pri dva polojitelni testa da izchakash pone dve sedmitsi i togava da te pregledat.
Az lichno taka napravih - na 5 dnevno zakusnenie - imah dve iarki cherti,povtorih sled dva dni testa i pak taka.. obadih se na lekarkata - i tia kaza - sled  2 sedmitsi, zashtoto sega e mnogo ranichko.. :)
Uspeh! Nadiavam se da se pohvalishs hubav rezultat :)
« Отговор #851 -: Юни 22, 2012, 10:23:54 am »
Благодаря ти, ATLANTIDA, много си мила!
Аз лично много се надявам да се е получило, защото от доста време се опитваме да имаме дете.
Че чак оня ден когато направих първия тест, не ми се вярваше на това което видях, моето момче също доста "изследователски" разглеждаше теста, но наистина чертичката беше доста бледа. :)
И като цяло този месец, ако се е получило определено ни е изненадало :)
« Отговор #852 -: Юни 22, 2012, 10:34:20 am »
Da znam.... poznato chuvstvo mi e  :)... no da ti kaja i pri nas se poluchi togava, kogato nai-malko ochkvahme da e stanalo..
A chertichkata e bila bleda po vsiaka veroatnost zashtoto nivoto na hormona togava e bilo vse oshte nisko, zatova sega pri vtoria test dano  da byde vtora iarka chertichka :)
« Отговор #853 -: Юни 22, 2012, 12:24:28 pm »
Здравейте,
и аз съм нова във форума.
2 дена след закъснението направих тест, защото имах съмнения,че може би съм бременна и имаше една много бледа 2 черта.
Сега ми е 5 ден от закъснението и мисля да го повторя  - страхувам се обаче дали няма да е отрицателен.

Кога според Вас е добре да посетя и доктор- дали е рано?

На 5ти ден закъснение чертичката трябва да е доста по-наситена от първия тест, който си направила... Такаче смело препишкай едно тестче и след седмица можеш спокойно да отидеш на преглед. Честито и леки 9 месеца :)

« Отговор #854 -: Юни 22, 2012, 12:36:15 pm »
Мерси!
Определено това ми е приоритет след като се прибера от работа :)

Ще пиша какъв е резултатът.
« Отговор #855 -: Юни 22, 2012, 15:29:56 pm »
ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА,ОПИТВАТЕ ЛИ СЕ ДА МЕ ИЗГОНИТЕ ОТ ФОРУМА,КЕФ ЛИ ВИ ПРАВИ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ!АЗ СМЯТАМ ЧЕ ТУК ХОРАТА СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИТЕ,ЗА ДА ПОЛУЧАТ СЪВЕТИ И ПОДКРЕПА!НЕ РАЗБИРАМ КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА?СЛЕД ЗАДАДЕН ВЪПРОС АЗ ДАВАМ ОТГОВОР ЗА ТОВА КОЕТО ЗНАМ И СЪМ ЧУВАЛА И ПРОСТО ДАВАМ ВСИЧКИ ВАРИАНТИ!НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСАЛА ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТОЧНО СЪЩОТО КОЕТО СЪМ КАЗАЛА!НАЛИ ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!ТОВА ЧЕ ПИША ОТГОВОР НА ПОЧТИ ВСЕКИ ВЪПРОС,ПОД ФОРМАТА НА СЪВЕТ!НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЕ МИСЛЯ ЗА МНОГО УМНА ПРОСТО МИ ХАРЕСВА ДА СПОДЕЛЯМ ТОВА КОЕТО ЗНАМ,ДА ЗНАМ ЧЕ ПОМАГАМ НА НЯКОГО,ДА СЕ ЧУВСТВАМ ПОЛЕЗНА!
И НАКРАЯ ДА СИ ИЗКАЖА МНЕНИЕ МОЖЕ БИ ИСКАТЕ ТОЧНО ТОВА!НЕ СМЯТАМ ЧЕ ТЕСТА НАПРАВЕН НА 7 ДЕН ИЛИ 10 ЩЕ ОТЧЕТЕ ВЕРЕН РЕЗУЛТАТ,ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО ИМА МНОГО ЖЕНИ ПРИ КОИТО ХОРМОНА СЕ НАТРУПВА МНОГО БАВНО,И МОЖЕ ДА ОТЧЕТЕ ВЕРЕН РЕЗУЛТАТ!НО ДОРИ И С 10 ДНЕВНО ЗАКЪСНЕНИЕ И ВСИЧКИ СИМПТОМИ ПАК МОЖЕ ДА НЕ СИ БРЕМЕННА А ДА ИМАШ КИСТА,НО МОЖЕ И ДА СИ БРЕМЕННА И ТЕСТА ДА НЕ ОТЧИТА!И СЕ ПОЛУЧАВА ОМАГЮСЪН КРЪГ!ЗАТОВА СИ КАЗВАМ ТОВА КОЕТО СЪМ ЧЕЛА И СЛУШАЛА И ЧОВЕКА КОИТО ГО ЧЕТЕ ДА СИ ПРЕЦЕНИ КАКВО ДА ПРАВИ!
АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ПОВЕЧЕ ДА ПИША СИ ГО КАЖЕТЕ!

Винаги чета с интерес когато отговаряш по-темата, не се ядосвай!!
« Отговор #856 -: Юни 22, 2012, 20:15:56 pm »
Момичета аз не знам какво да мисля за себе си , предния месец и аз имах бледа втора черта(даже не много бледа, а по-тънка беше),но след 5 дни закъснение направих още един тест, който беше с мноооооооого по-бледа втора чертичка и на същия ден ми дойде. Не съм ходила на лекар ,мисля че нямам проблеми, пък и ме е страх да отида (знам че е глупаво). Вие чували ли сте за подобни случаи, моля за вашето мнение     (с извинение ако мястото на поста ми не е тук)
*
« Отговор #857 -: Юни 22, 2012, 20:39:38 pm »
. Не съм ходила на лекар ,мисля че нямам проблеми, пък и ме е страх да отида (знам че е глупаво). Вие чували ли сте за подобни случаи, моля за вашето мнение     (с извинение ако мястото на поста ми не е тук)
Между това да мислиш дали няма проблем и да си сигурна че няма има голяма разлика и куп изследвания :wink:Страхът  и отлагането няма да ти помогнат в случая,мнението ми е да потърсиш компетентен доктор и да се консултираш с него и направите необходимите изследвания-Успех!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #858 -: Юни 22, 2012, 21:06:59 pm »
Момичета аз не знам какво да мисля за себе си , предния месец и аз имах бледа втора черта(даже не много бледа, а по-тънка беше),но след 5 дни закъснение направих още един тест, който беше с мноооооооого по-бледа втора чертичка и на същия ден ми дойде. Не съм ходила на лекар ,мисля че нямам проблеми, пък и ме е страх да отида (знам че е глупаво). Вие чували ли сте за подобни случаи, моля за вашето мнение     (с извинение ако мястото на поста ми не е тук)
Отиди на лекар, пусни си кръвен тест. По-доре да отидеш със страх на лекар за преглед, отколкото за резултат. Няма нищо страшно и те са хора, не хапят.
« Отговор #859 -: Юни 23, 2012, 09:21:40 am »
Отиди на лекар, пусни си кръвен тест. По-доре да отидеш със страх на лекар за преглед, отколкото за резултат. Няма нищо страшно и те са хора, не хапят.
Добре  момичета страх не страх ще отида на лекар др.седмица(пак ми дойде :( )
Благодаря ви, ето как с две думи ми дадохте някак кураж. Кармен много се радвам за теб мила   preggo. Успех на всички и пак Благодаря Ви !