0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #820 -: Юни 15, 2012, 21:32:00 pm »
Не не... моля ви :) Ками не се сърди :) Joli само направи уточнение :) Нито си ме обидила, нито обезбадеждила:) Тук нямаме нужда от надежи а само да си стискаме палци взаимно :) Благодаря ти за мнението, недей да се ядосваш :) Всички чакаме, чакам и аз:)  :bighug: :bighug:

« Отговор #821 -: Юни 15, 2012, 22:34:14 pm »
Здравейте! С мъжа ми планираме второ дете ,хванахме дните около овулацията ,която беше на 5-ти!От 2 дни усещам болка долу ниско в коремната област ,която е досущ като ПМС-9-я и 10-я ден от евентуалното оплождане.Аз обаче спортувам интензивно,снощи правих коремни преси ,тичах..Принципно съм чела ,че в началните месеци това не вреди на бебето ,но болката е много концентрирана и ..как да ви кажа ,боли като при набито...Не знам какво да правя и дали съм навредила на бебето с упражненията..Да не говорим ,че за последните 4 дни съм изпила чаша и половина червено вино и половин чаша бира... Дайте съвет или поне споделете мнение ,ще ви бъда благодарна..
*
« Отговор #822 -: Юни 16, 2012, 09:40:04 am »
АЗ САМО КАЗВАМ ТОВА КОЕТО СЪМ ПРОЧЕКЛА И ЗНАМ!нО В ПРЕДИШНИЯ СИ ПОСТ СЪМ И ДАЛА НАДЕЖДА НАЛИ!АЗ НЕ СЪМ И КАЗАЛА НЕ СИ БРЕМЕННА,ПРОСТО ИЗРАЗИХ МНЕНИЕ НАЛИ ЗАТОВА Е ФОРУМА!

E и аз споделих това ,което знам и не съм го натъртила с големи букви.Нито съм целяла да те обидя по някакъв начин ! :D Успех на всички  :D

*
« Отговор #823 -: Юни 16, 2012, 11:02:18 am »
За съжаление снощи ми дойде.Нищо ще пробваме отново.
annieat доколкото съм запозната алкохола който си изпила не би трябвало да те притеснява.Моя приятелка и пушеше и пиеше и чак след 2 месеца разбра че е бременна.След прегледа при доктора спря разбира се цигарите и алкохола ,и спря да се натоварва с къщна работа.Чувала съм  също че простирането и по точно някак си опъването на корема може да вреди.В твоя случай може спорта дори да се окаже полезен ,но по добре намали коремните преси докато не разбереш дали се е получило.Късмет и дано имаш '+' резултат.
« Отговор #824 -: Юни 16, 2012, 11:58:06 am »
Annieat,Ако наистина е имало оплождане,дано е така,щом го и усещаш!Най добре може би докато разбереш истината да намалиш коремните преси или да ги спреш,щом те боли корема не е хубаво!По принцип и аз спортувам и съм чела че в първите месеци не вредят упражненията,но коремните преси са изключение!за тест е рано!Така че спирай коремните преси и чакаме хубави новини!За бременни е разрешено да пият по една чаша червено вино,всяка вечер!стискаме палци и чакам добри новини!
« Отговор #825 -: Юни 16, 2012, 12:29:06 pm »
Annieat, възможно е да има бременност, но не може да се говори категорично без закъснение. За това спри спорта, за да можое да се захване ембриона. А алкохола - бира и червено вино в малки количества не вредят, по вредни са тежките физически упражнения - коремни, бягане, тежести.
Болките може да са от всичко, предстояща М, овулация или настинка. Най-добре си изчакай закъснението. Пожелавам ти го!
*
« Отговор #826 -: Юни 16, 2012, 15:35:29 pm »
Алкохолът дори в минимални количества е вреден за бебето, особено в ранните седмици на бременността.
Не ви знам откъде черпите дълбокоумните съвети, които раздавате, но която се мисли за бременна, да не пие.
« Отговор #827 -: Юни 16, 2012, 16:52:08 pm »
Ти много активната ,аиде да не се обиждаме става ли?отдавна не си писала тук,даже въобще,и се появяваш и почваш незнам откъде черпите дълбокоумните си съвети!Ами и ние сме образовани,четем,питаме лекари!Така че без да знаеш не говори,прочиташ въпросите и отговаряш ако искаш и можеш!Смятам че тя е достатъчно умна и може да расъждава,въпроса и беше свързан относно притеснението от това че е изпила две чаши алкохол!Като събере мнения и сама преценява за себе си!ние и отговорихме това което знаем и сме чували,не смятам че е лощо или греша?
« Последна редакция: Юни 16, 2012, 17:01:47 pm от kamelia_1326 »
*
« Отговор #828 -: Юни 16, 2012, 20:47:24 pm »
Алкохолът дори в минимални количества е вреден за бебето, особено в ранните седмици на бременността.
Не ви знам откъде черпите дълбокоумните съвети, които раздавате, но която се мисли за бременна, да не пие.
Напълно подкрепям казаното от Цигу!И никой никого не напада или обижда,не виждам как един съвет относно алкохола е обида,понякога истински се очудвам колко докачливи стават някой когато написаното не им допада.
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #829 -: Юни 16, 2012, 21:13:30 pm »
Ти много активната ,аиде да не се обиждаме става ли?отдавна не си писала тук,даже въобще,и се появяваш и почваш незнам откъде черпите дълбокоумните си съвети!Ами и ние сме образовани,четем,питаме лекари!Така че без да знаеш не говори,прочиташ въпросите и отговаряш ако искаш и можеш!Смятам че тя е достатъчно умна и може да расъждава,въпроса и беше свързан относно притеснението от това че е изпила две чаши алкохол!Като събере мнения и сама преценява за себе си!ние и отговорихме това което знаем и сме чували,не смятам че е лощо или греша?

На твое място бих потънала в земята от срам.
*
« Отговор #830 -: Юни 16, 2012, 21:27:01 pm »
Чул - недочул, чел - недочел, моля, много внимавайте какви съвети давате!
Ето интервю с лекар по въпроса за бременността и алкохола:
http://e-vestnik.bg/2272

http://zdravbadi.com/%D0%90%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0.html

При желание могат да се намерят достатъчно статии по въпроса, интернет е необятно пространство!
« Последна редакция: Юни 16, 2012, 22:21:23 pm от Мецани »
« Отговор #831 -: Юни 16, 2012, 22:23:45 pm »
Ти много активната ,аиде да не се обиждаме става ли?отдавна не си писала тук,даже въобще,и се появяваш и почваш незнам откъде черпите дълбокоумните си съвети!
Как е възможно да се държиш така дръзско! Всеки взема сам за себе си решения и не те съветвам да се задълбочаваш в това. Да, алкохола в първия триместър е вреден, но пак казвам - всеки решава сам за себе си. Аз дръзнах да пийна половин чаша бира едва в 6-я месец.
Камелия, всяко момиче, което влиза в тази тема, влиза с надеждата, че ще е щастливката на месеца и всяка излишна надежда наранява. Все пак е форум за репродуктивни проблеми...
Нищо лично!
*

tonsi

• **
  • 101
  • Добре , че я има нея "НАДЕЖДАТА"
« Отговор #832 -: Юни 18, 2012, 14:19:42 pm »
Здравейте и от мен колко дни след ОВ може да се прави тест и БТ ако няма бременност кога спада а ако има постоянно ли си остава висока благодаря ви и успех на всички :)
« Отговор #833 -: Юни 18, 2012, 17:09:40 pm »
На мен ми стана изключително неприятно от начина по които го каза!Нали затова сме тук,да си казваме мнението,и да споделяме!Просто казах че съм чувала и чела,че чашка червено вино и малко бира не вредят,просто момичето е изпило по една чашка и от двете и се притеснява дали това количество ще и навреди!Просто съм и дала пример,че няма за какво да се притеснява,но да не пие повече и да спре коремните преси доакто се установи има ли бременност или няма!
Само ще се извиня доста се поопалих,бях прочела ,,дълбокомалоумните,,
и все пак смятам че всеки си има лекар които да му каже да пие ли да не пие ли,моя братовчедка си пушеше по 5 цигари на ден и роди дтрахотно бебе,все пак всичко си е до организъм,аз не бих пушила!
« Отговор #834 -: Юни 18, 2012, 17:14:00 pm »
tonsi ,мисля че на предната страничка в един от отговорите съм публикувала сайт за бт,мисля че най добре да го видиш и прочетеш!За тест за бременност,може да се прави 7 дни от датата на евентуалното зачеване,но пак не са много сигурни!Можеш да питаш в лабораторията кога трябва да пуснеш и крувен тест,него може и по рано,и е точен 100% !ако не чакаш датата на М,и ако има закъснение си правиш тетс!
« Отговор #835 -: Юни 20, 2012, 10:33:45 am »
Камелия,след като отговаряш на всяко момиче писало тук, поне се информирай малко. На седми ден след О не се прави тест,най- рано на 12 ден. Кръвен може и на 10 ден след О. И това е защото хормона ЧХГ започва да се произвежда след имплантацията, а тя е средно около 7 дни след зачеване.
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 10:36:09 am от laguna_no1 »
« Отговор #836 -: Юни 20, 2012, 11:20:57 am »
Ок няма проблем по принцип и аз знам така,даже за по голяма достоверност,се препоручва да ти закуснее 10 дни и тогава тест!
а и тука го пише ето врузката http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=754&Itemid=20     
*
« Отговор #837 -: Юни 20, 2012, 13:30:48 pm »
Ок няма проблем по принцип и аз знам така,даже за по голяма достоверност,се препоручва да ти закуснее 10 дни и тогава тест!
а и тука го пише ето врузката http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=754&Itemid=20     
Къде точно в линка пише че може да си направиш достоверен тест на седми ден след овулация, понеже не го намерих?
« Отговор #838 -: Юни 20, 2012, 13:57:22 pm »
Тестът за бременност QUIK SURE дава резултат до 1 минута след 7-ия ден от зачеването, има надеждност над 99,5%. При CLEAR TEST и UNI MARK се изчаква от 3 до 10 минути за отчитане на резултата, надеждността е 99,5%.
*
« Отговор #839 -: Юни 20, 2012, 14:05:53 pm »
annieat За изпитата чаша вино и половин бира, нищо няма да ти стане :) Не се притеснявай, аз преди да видя положителен тест бях на 2 сватби, та бях прекалила 2 пъти с виното  :oops: НО, не съм си позволила и капка алкохол след като видях 2те чертички, дори и на Нова Година, да не говорим за чаша вино всеки ден....Камелия, честата консумацията на аклохол, в каквито и да е било количества, може да доведе до фетален алкохолен синдром при детето, което е много страшно...Не бих съветвала никого да употребява алкохол ако знае или подозира, че е бременна.

Успех от мен на всички, дано отговорът е "да".