0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #780 -: Юни 03, 2012, 16:10:25 pm »
Само да допълня нещо, което се сетих.
Изчетох много напоследък за забременяване след цикъл.
С мъжа ми имахме контакт на 8 ден от цикъла ми при редовен 28-29-дневен цикъл. След това не сме имали. Винаги съм си мислела, че при такъв цикъл овулацията е около 13-15 ден, но след всичко, което изчетох, се оказа, че доста жени са забременели по време или непосредствено след цикъла си.
« Отговор #781 -: Юни 03, 2012, 17:58:05 pm »
Вяра,добре дошла във форума,желая ти да не се задържаш дълго в тази тема,а съвсем скоро да ни навестиш при бременните:))
Всички симптоми,които описваш отговарят на ранна бременност,но много често са и обикновен предменструален синдром,а съзнанието също прави"номера",заради силното ти желание за бебче.
Дано е станало сега,ако ли не никакво отчайване!Щом опитвате от година,може би не е лошо да си направите някои изследвания,започвайки поред,спермограма,хормони и проходимост на тръбите.Желая ти успех!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #782 -: Юни 03, 2012, 18:25:01 pm »
Благодаря ти, TEDI 81. Надявам се всичко да е наред.
Всъщност това ни е първият опит след аборта миналата година (беше "кухо яйце"). Трябваше да се пазя 6 месеца и даже за по-сигурно приемах противозачатъчни. След това сме се пазили (до онзи ден). Сигурно е твърде хубаво да стане от първия опит след пазенето, но надеждата умира последна. Ще чакам 8-9 юни и ще видя как ще се развият нещата.
Поздрави!
« Отговор #783 -: Юни 03, 2012, 19:45:23 pm »
здравейте отново и от мен. благодаря на всички ,които ми отговориха. след 4 дни отново пиша . трябва да ми дойде утре .3 дни имах ПМС ,но днес изчезнаха .коремчето ми спадна леко ,но е още подуто и все едно постоянно нещо се движи и издава странни звуци (незнам дали това са придърпванията ,за които всички говорят).Спя по 11 часа (с 3 одеала ,защото ми е студено постоянно),което е много за мен и миризмите направо ме удрят в мозъка. към 6 ставам със зверски глад.  3 дни ме боля яйчника ,но само левия ,не са се сменяли .базалната температура не ми е спадала под 37гр.
28-ми -37,03 /29-ти-37,03 /30-ти 37,04 /31ви 37,06 /1ви 36,84 /2ри 37,03 /3ти 37.06
много искам да се е получило ,не е планувано и ако е възможно е станало 2 дни след овулация .зърната на гърдите ми са чувствителни ,но до там ,няма напрежение ,нито увеличение .не мога да си намеря място  ,защото много искам да се е получило и не искам да се разочаровам. нямам търпение до седмица, ако ми закъснява да си направя тест .
*
« Отговор #784 -: Юни 03, 2012, 23:40:19 pm »
xristova87, а след като проблемите са при мъжа ти, не сте ли получили препоръка от лекуващата лекарка да посетите андролог? Не е задължително да се стига до ин витро. Може евентуално с добавки да се подобрят показателите, като зависи от причините, разбира се. Затова питам дали сте правили такава консултация.

Успех на всички и както е казала Теди, не търсете твърде рано симптоми! Може да имате, а може и да сте бременни, и да нямате.

« Отговор #785 -: Юни 04, 2012, 12:05:20 pm »
Вяра добре дошла сред нас,ще стискам палци да се е получило,с всички тези симптоми които имаш,но да не дърпаме дявола за опашката,по принцип тест можеш да си направиш 14 дни след акта от които мислиш че си забременяла,но може и да ти покаже отрицателен резултат,понякога хормона се натрупва бавно в организма!Може и да изчакаш дата на лелката,или да пуснеш кръвен тест той със сигурност ще отчете!Чакаме хубави резултати!Пази се! :bighug: :balk_50: :balk_50:
« Отговор #786 -: Юни 04, 2012, 12:10:24 pm »
yamamay,по принцип има бременност при 16 поредни дни базална температура над 37!Но ако си прочела по назад имаше едно момиче на което му бях писала да си прави тест,имаше доста дни такава висока температура,но не беше бременна,незнам защо се получава така,също и бях пратила сайт в който го пишеше,че е така,по този повод не желая да ти давам напразни надежди,изчакай да ти закъснее!Ще стискам палци да е  :bfp1: !
« Отговор #787 -: Юни 04, 2012, 12:54:10 pm »
kamelia_1326, благодаря ти за хубавите думи. Искрено се надявам да се е получило. Уж предните дни ми беше студено, а от днес започнаха и топли вълни. Ям през 2-3 часа, защото чувствам стомаха си постоянно празен, сякаш нищо не съм хапвала. И на празен стомах ми се гади - независимо сутрин, обед или вечер. Доспива ми се също доста често, особено последните няколко дни. Гърдите ми са все така тежки, болезнени и топчести, зърната също болезнени. Не смея да направя тест, за да не се разочаровам. Ще си чакам датата, не е далече. Гледам да се пазя и да хапвам повече витамини (за всеки случай). Ще пиша пак. Поздрави!
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 12:57:44 pm от viara_vh »
« Отговор #788 -: Юни 05, 2012, 16:53:42 pm »
Искам да попитам милите бебеправещи и вече успяли дами, има ли пушачки сред вас и как се справяте с този проблем? на мен лично ми е много трудно!
« Отговор #789 -: Юни 05, 2012, 18:02:40 pm »
Аи много болезнена тема за мен,особено,лично аз съм пристрастено,но мажът ми и баба ми не ми дават да пуша и общо взето не пуша от 6 месеца,просто тук в италия е забранено,а и около мен няма пушачи,въпреки че на мен много често ми се пуши,особено като се нервирам,палила съм,обаче не си е работа да се криеш!Просто според мен трябва да си кажеш стига няма да пуша повече и спираш!Много ще ти е трудно,нерви,но все пак като си решила да ги спираш,но според мен,като се получи бебо сама ще ги откажеш!Успех ти желая! :D :D :D
« Отговор #790 -: Юни 05, 2012, 19:06:51 pm »
Дано си права  :D А иначе бебето си го чакаме. Още се крие  :?
Вече взимам фолиева киселина, пия безкофеиново кафе, не пия алкохол и пуша доста по-малко...  :)
« Отговор #791 -: Юни 06, 2012, 05:09:42 am »
Втора сутрин се будя вече към 4 - 4:30 с чувство на празен стомах и позиви за тоалетна. Никога не ми се е случвало такова нещо. И косата ми се промени - стана една такава, нито мазна, нито суха, сърби и имам пърхот. Не знам вече какво става.  8O
*
« Отговор #792 -: Юни 06, 2012, 07:43:33 am »
Здравейте на всички!За първи път пиша и с интерес следя всички теми.С мъжа ми правим опити за бебе от 5 месеца.Този месец забелязах нещо различно в моето тяло и се чудя има ли някакав шанс да съм бременна.На 19 май ми дойде цикъла и 6-7 дни след това почувствах симптоми на овулация.Направих си ову тест след ден и беше отрицателен.Ако сам имала овулация вероятно е преминала на 6-тия ден.След около 5 дни по4увствах отново симптоми за овулация като предварително бях започнала да правя тестове от 9-тия ден.На 12 се оказа положителен и два три дни след това усетих адски болки долу ниско от ляво и от дясно сял ден.Питам се дали болките не са от имплантация и дали не са от  захващане ако съм имала овулация около 6-7 ден.Няма как да са от сегашната ми от 12.
« Отговор #793 -: Юни 06, 2012, 12:07:33 pm »
uleto привет от мен доколкото съм компетента и съм  :balk_172: Ако цикъла ти е нормален от 28 дни овулацията настъпва на 14 ден,да кажем така пример давам идва ти на 1,съответно на 14 ти е самата овулация,но ако правите на 11,12,13,15,имате голям шанс да сгащите яйцето!Самото загнездане отнема 7 дни!
Така че трябв ада си сметнеш или да ни кажеш на колко дни ти е цикъла,за да ти кажем доколко е възможно да е така желаното бебе!
Малко ми е объркано начина по които си  задала въпроса,но ако това което ти написах ти е помогнало ще се радвам!
*
« Отговор #794 -: Юни 06, 2012, 14:21:44 pm »
След около 5 дни по4увствах отново симптоми за овулация като предварително бях започнала да правя тестове от 9-тия ден.На 12 се оказа положителен и два три дни след това усетих адски болки долу ниско от ляво и от дясно сял ден.
Имплантацията не боли, но овулацията боли. Имала си болки на 14-ти ден, нищо чудно да е била точно овулацията ти.
*
« Отговор #795 -: Юни 06, 2012, 14:55:03 pm »
Според мен също съм имала болки около овулацията.Бяха доста болезнени.Миналата година на едно от посещенията ми при генеколога споменах за тези болки и се установи че имам болезнена овулация.Предложи ми противозачатачни но аз отказах заради бебеправенето.Следя тялото си и предполагам че съм имала 2 ову.Чувала съм за това и със сигурност е възможно да има 2 ову.Просто и двато яйчника овулират.А относно цикъла ми,той е редовен на 27 ден и винаги знам кога е овулацията ми понеже я чувствам винаги и я следя с тестове.Бих искала да опитам метода с мереното на температурата но работата не ми позволява всяка сутрин да я меря.Карам нощни смени и малкото сън(около 4 часа) оказва влияние.Съжалявам че се отклонявам от темата но все пак е добре когато обменим опит и знания.Пожелавам на всички ни да видим  :bfp:
*
« Отговор #796 -: Юни 06, 2012, 22:23:40 pm »
Следя тялото си и предполагам че съм имала 2 ову.Чувала съм за това и със сигурност е възможно да има 2 ову.
Според лекари с които съм говорила, когато настъпи една овулация, всичко в организма се променя до цикъла на хормонално ниво (и се вдига температурата също) - ако фоликулите са повече и не овулират заедно доминантния, този който се е спукал започва да скапва другия/другите и не им позволява да се развиват. Също така цикъла на хормоните въздейства на маточната лигавица. Дали е вярно и дали правилно съм разбрала не знам, но от това би следвало втора овулация да е по-скоро изключение и ако да, то тя да е в рамките на няколко часа, може би на деня или деня след първата. Също така за да настъпи самата овулация освен фоликули трябва да има определени обстоятелства в организма, и те са по веднъж месечно. Изобщо организмът си има хормонален цикъл и ако по някаква грешка на природата нещата се объркат, това е наистина голяма случайност. С такива впечатления съм останала.

П.П. В двата яйчника няма проблем да узреят яйцеклетки едновременно - случва се често.
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 22:25:40 pm от lili2011 »
*
« Отговор #797 -: Юни 07, 2012, 17:11:59 pm »
Снощи почувствах леко неразположение както при ПМС ,което продължи около половин час.Остават седем дни докато ми дойде.Днес не чуввствам нищо -та въпросът ми е на какво може да се дължат болките.
« Отговор #798 -: Юни 07, 2012, 18:10:52 pm »
Здравейте, момичета. Утре ми е датата на цикъла. Днес не се стърпях и си направих един тест - беше отрицателен.  :( Гърдите също спряха да ме болят, а до вчера си ме боляха. Яйчниците, коремът и кръстът обаче си ме придърпват често и пак така често ми се спи и често пишкам. Според вас имам ли все още някакъв шанс? Успехи на всички!
« Отговор #799 -: Юни 07, 2012, 19:18:50 pm »
Оххх,
и на мен ми закъснява с 6 дни, а тестовете са отрицателни. Ужас :(
какво ли се случва :(