0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #1040 -: Юли 31, 2012, 15:54:48 pm »
Момичета,благодаря ви изчерпателната информация,но всичко това го знам и аз:)Този месец имах овулация и си я хванах с Ову тестовете точно когато трябваше да ми е предполагаемата според календара тук в Зачатие.Според сметките пак от тук цикъла ми е на 25 дена,а миналия месец ми текна кафяво(съсирена кръв)на 02.06,а на 05.06 мие текна червена кръв т.е МЦ.И в този ред на мисли аз се каня да попитам отдавна кога се води че съм в МЦ,когато ми текне кръвта или когато ми прецапа кафявото,защото ако е от както ми текне кръвта означава,че наистина трябва да ми дойде на 04.08.Някой знае ли нещо по въпроса
« Отговор #1041 -: Юли 31, 2012, 16:08:34 pm »
Смяташ цикъла откакто ти дойде чиста червена кръв, а зацапването също трябва да го обсъдиш с лекар. Може да имаш хормонални смущения и това да е причината за незабременяване.

« Отговор #1042 -: Юли 31, 2012, 16:16:33 pm »
Добре,благодаря.Значи,ако трябва да смятам чистата кръв това означава,че би трябвало да ми дойде на 04.08,ще изчакам до тогава и тогава пак ще си направя тест,а по въпроса за неместруалното кървене преди чистата кръв познавам поне 15 жени,а 100% има и повече които също са го имали и продължават да го имат и въпреки всичко имат прекрасни малки бебчета,а и съм питала лекар за това и казва,че това е нормално някои го имат за часове преди да им дойде(както моята кума например),а при някой е дни преди да им дойде чистата кръв.Това прецапване или съсирена кръв на каквото аз лично го оприличавам е изхвърлянето на яйцеклетки които са били годни,но не оплодени това е което аз знам:)Въпреки всичко много благодаря и успех на всички които опитват и само положителни тестчета Август месец
« Отговор #1043 -: Юли 31, 2012, 16:39:27 pm »
kasmetliika, не е задължително зацапването да е вследствие на някакъв проблем, но е много вероятно! Зацапване в рамките на 1-2 дни е напълно нормално и не би трябвало да те притеснява, но ако е повече трябва да се обърне внимание. Аз само те посъветвах да се консултираш с лекар затова. Щом си го направила вече, предполагам, че са ти взели кръв и са ти изследвани хормоните и щом казваш, че нямаш проблем - значи са в норма.
А сега за зацапването - може да е от нисък прогестерон, което води до тънка лигавица. В единия случай, при липса на имплантирана оплодена яйцеклетка започва излющване на матката, а в другия случай, т.е. при наличие на бременност води до същото кафяво зацапване и риск от спонтанен аборт. Това е много лесно контролирано с прогестеронови препарати, които всеки лекар би ти назначил при установен проблем, независимо има ли бременност или не. Зацапването също може да е следствие от полип на матката.

« Отговор #1044 -: Юли 31, 2012, 16:51:22 pm »
Правила съм си хормонални изследвания и единственото което ми показаха е,че имам по високо ниво на прогестерон и нищо друго.Незнам това дали влияе занапред за зачеването ми,но ме успокоява само факта,че не бях засичала овулация от мноооооооого дълго време,а този месец засякохме най-накрая и за пръв път от 2г насам не го правим както се казва на сляпо,а точно когато трябва:)Това ме обнадеждава още повече и ми вдъхва кураж и вярвам,че има нещо.Стискайте палци все пак да съм права
« Отговор #1045 -: Юли 31, 2012, 18:27:34 pm »
Грешка,не прогестерона,а тестостерона е малко надвишен:)))
« Отговор #1046 -: Юли 31, 2012, 23:20:56 pm »
Здравейте отново. Благодаря на всички за съветите. Днес цал ден ме наболяваха яйчниците по много особен начин и ранния следобяд получих едно зацапване, но бих казала даже капка кръв. Реших, че са гостите но до сега няма нищо. Купих тест и ако не ме изненадат сутринта ще го правя. Стискам палци на всички.  :wink:
« Отговор #1047 -: Юли 31, 2012, 23:54:55 pm »
По принцип мила,щом имаш болки в яйчниците и имаш леко прокървяване това може да е от инплантация.Стискам палци и ще чакаме да кажеш какво е станало въпреки,че се знае,че си заченала.Имаш завидно търпение толкова време да не си направиш тест или да не си отишла на лекар:))

Успех и да пишеш какъв е резултата:)
« Последна редакция: Юли 31, 2012, 23:57:47 pm от kasmetliika »
*
« Отговор #1048 -: Август 01, 2012, 07:59:48 am »
Грешка,не прогестерона,а тестостерона е малко надвишен:)))

E, и това обикновено е индикатор за проблем.

Не мога да повярвам, че от 2 години правите бебе, а ти още не си наясно със собствения си цикъл  8O Незасичането на овулация определено показва проблем. Неменструалното кървене или т.нар. кафеникаво зацапване също не е нормално. Консултирай се с добър гинеколог - репродуктивен специалист.

пп. Комплимент за търпението и добронамереността, linapoli!
« Последна редакция: Август 01, 2012, 08:04:00 am от Rejna »
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #1049 -: Август 01, 2012, 11:11:45 am »
Благодаря на всички на съветите и мненията ви,но не мисля,че има нужда се консулирам с кого и да било...днес сутринта си направих тест за бременност и излезна положителен :D Още немога да повярвам,в шок съм и съм страшно щастлива незнам как да го опиша,от толкова много време се надявах и исках да видя  :bfp: ,че сега след като се случи незнам какво да направя :D Пожелавам на всички на изпитат скоро моето щастие и да се сдобият с едно красиво и здраво бебче
« Отговор #1050 -: Август 01, 2012, 11:55:38 am »
kasmetliika, Честити две чертички! Пожелавам ти леки 9 месеца и здраво бебе на финала  :cloud9: Но престани да пишеш глупости и почети малко преди да даваш съвети! Имплантацията е около 8ми ден след овулация! А smurf4e има закъснение на цикъла две седмици. Което означава, че ако е имало имплантация е била преди около 3 седмици и това кървене няма нищо общо с нея!

smurf4e, съветвам те да не чакаш сутринта и да си направиш теста сега, защото ако се бременна всяко едно кървене е реална опасност за бремеността. Направи си теста и ако е ++++++ отивай веднага на лекар. Може и всичко да е наред, но аз не бих рискувала.

Rejna, Благодаря ти :) Опитвам се да помогна по някакъв начин, нали затова сме тук... Но всяко търпение си има граници  :x

« Отговор #1051 -: Август 01, 2012, 12:34:33 pm »
linapoli, kasmetliika, благодаря ви за съветите!
kasmetliika - честито и леко бременеене.
Записала съм час за гинеколожката ми, но чак края на другата седмица! Довечера ще е теста, че ми трябва морална подкрепа :) Ще пиша какъв е резултата!
 :bighug:
« Отговор #1052 -: Август 01, 2012, 13:30:15 pm »
Честити две чертички и лека и безпроблемна бременност,Касметлиика!
Rejna,по принцип тя беше писала че са си направили всички изследвания и всичко е било наред!Все пак не е лесна работа бебеправенето може да нямаш никакви проблеми и пак да не става,а защо ли!ами психиката е виновна има толкова много външни фактори които влияят на бебеправенето,като нерви напрежение,стрес,неправилен начин на живот,колкото повече го мислиш толкова по нестава,все пак всеки човек си  е различен!
*
« Отговор #1053 -: Август 01, 2012, 16:20:25 pm »
но не мисля,че има нужда се консулирам с кого и да било...днес сутринта си направих тест за бременност и излезна положителен :D

Напротив! Най-редовно ще трябва да ходиш на консултации по време на бременността  :lol:
............................Тайната на нашата вечеря............................
« Отговор #1054 -: Август 01, 2012, 17:56:53 pm »
хахаха,да съгласна съм,че ще ходя и ще ходя на консултации аз говоря за другото,че не е нужно:)
Ками,благодаря за подкрепата и защитата мила :balk_21:
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #1055 -: Август 01, 2012, 18:39:04 pm »
Е, момичета сутринта БТ падна на 36.6 и съответно ми дойде- така,че вълненията ми си получиха отговор- просто явно цикъла ми вече става не толкова точен като дни ,но...каквото такова- ще продължим да опитваме,пък каквото стане  и вече този месец ще отида да се запиша за донорска програма и да си чакам ,докато сами се пробваме
Успех на всички!!!
« Отговор #1056 -: Август 01, 2012, 19:14:29 pm »
Съжалявам мила,дано този месец успеете да хванете яйцето пожелавам ти го от сърце
« Отговор #1057 -: Август 01, 2012, 23:45:11 pm »
Драга Късметлийка,
много хубаво, че имаш + резултат, въпреки че малко ме съмнява, че си си направила както трябва теста. Като се има предвид как за 28 години не си опознала собствения си цикъл\ти на 28 ли си и ли от 28 години имаш цикъл в същност? 8O\ и от 2 години бебеправите а ти не си наясно кога ти е Ову и с още куп други важни неща за които не ми се коментира, тъй като не му е тук мястото. Дано да си  на истина preggo, но знай че предстой още много. Едиствено ще те посъветвам да смениш "големити книги" с дебели такива, да почнеш да правиш разлика между прогестерон и тестостерон и най-вече да среш да правиш коментари и да даваш така щедро съвети на изстрадали и много препатили момичета, които водят неистова и нерава битка за щастието да станат майки.
Желая ти истински късмет! :balk_103:
« Отговор #1058 -: Август 02, 2012, 06:33:35 am »
Драга ми MillaMV,мисля,че форума е за всички които искат да споделят своите проблеми и несигурности за бременността,за това,че не се заяждай и не ми казвай как съм си направила теста и дали е било правилно след като нищо незнаеш за мен.Не бъди толкова груба,ами си помисли на теб къде ти е проблема да си така враждебна.Това не е тема за разговор в този форум за това спирам....,но не да пиша в форума,а на теб!!!
*
« Отговор #1059 -: Август 02, 2012, 08:48:35 am »
Моля, да прекратите личните спорове и ако имате какво да си доизяснявате да го пренесете на лични!