0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 4 част
« Отговор #1020 -: Юли 28, 2012, 08:53:28 am »
Ооооо съжалявам миличка,не се отчайвай,а другия месец повечко кекс и още по голяма доза любов и всичко ще е наред :kiss:Надявам се да не е много безчувствено от моя страна,но искам да се похваля ако мога така да кажа:)На финалната права сме,ако не ми дойде на 30.07(в което съм на 70% сигурна) значи сме хванали яйцето,тази сутрин си премерих БТ и беше 36,9,това ми вдъхва още повече кураж и надежда,че ще има нещо,имам някой друг симптом,но неискам да го мисля и надъхвам защото може да си въобразявам,2 дена бяхме на почивка в балкана днеска си тръгваме и се чувствам страхотно въпреки,че неможах много да си почина постоянно се събуждах в 4 в 5,но тук небето е невероятно(вижда се млечния път и всички звезди,голяма красота:)))Стискайте палци предчувствието ми е вярно

А на всички други много много успехи с бебеправенето
*

tonsi

• **
  • 101
  • Добре , че я има нея "НАДЕЖДАТА"
« Отговор #1021 -: Юли 28, 2012, 08:57:40 am »
Ооооо съжалявам миличка,не се отчайвай,а другия месец повечко кекс и още по голяма доза любов и всичко ще е наред :kiss:Надявам се да не е много безчувствено от моя страна,но искам да се похваля ако мога така да кажа:)На финалната права сме,ако не ми дойде на 30.07(в което съм на 70% сигурна) значи сме хванали яйцето,тази сутрин си премерих БТ и беше 36,9,това ми вдъхва още повече кураж и надежда,че ще има нещо,имам някой друг симптом,но неискам да го мисля и надъхвам защото може да си въобразявам,2 дена бяхме на почивка в балкана днеска си тръгваме и се чувствам страхотно въпреки,че неможах много да си почина постоянно се събуждах в 4 в 5,но тук небето е невероятно(вижда се млечния път и всички звезди,голяма красота:)))Стискайте палци предчувствието ми е вярно

А на всички други много много успехи с бебеправенето
osi_9 :bfp1:
*
« Отговор #1022 -: Юли 28, 2012, 10:24:21 am »
Момичета, ето тази тема е за текущи отчети на опитващите за бебе. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=48331.0 Нека в твмата "Дали съм бременна?" пишат момичета, които искат съвет. На всички ни е хубаво да отворим дадена тема и веднага да намерим нужната ни информация, нали сте съгласни.

*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #1023 -: Юли 29, 2012, 13:36:53 pm »
Здравейте момичета,
За първи път пиша в тази тема,но ви чета редовно.Накратко за мен- имам 3опита ин витро,от които втория за малко беше с + резултат.И сега след третия неуспешен реших докато решим как да продължим с борбата за детенце ,за да не се измъчвам ,че нищо не правя да си следя стриктно овулацията, да си записвам всички данни в овулационния календар и да действаме в подходящите дни,пък....знае ли човек какво му е отредил този горе:)Цикъла по принцип ми е 23-24 дни,като последните два ми бяха на 21 ден и на 25ден.Последната менструация ми беше на 30.06 , днес мие вече 30ден и цикъл няма.От 10 дни имам всякакви симптоми-пробождане в яйчниците(предимно десния),тежест ниско долу,главоболие,подуване на корема,газове,чувствителност на гърдите-основно зърната и ги чувствам натежали,умора и сънливоат,събуждане през ноща и рано сутрин за пишкане ,понякога леко гадене и заради всичко това вчера реших да си направя един кръвен тест,но според него няма бременност- резултата 0.1.И се чудя какво всъщност се случва- на мен никога не ми е закъснявало толкова,освен в месеца след процедура.Вие какво мислите,някой да има идея?
« Отговор #1024 -: Юли 29, 2012, 18:59:22 pm »
sara68, всички симптоми, които описваш са симптоми на ранна бременност. Но практиката показва, че това са така също и ПМС. Иска ми се да те окуража, но отрицателния тест говори сам за себе си. Повтори го, нищо не се знае. Имаш 6-7 дни закъснение, в предвид късия ти цикъл. Би следвало втория кръвен тест да отчете. Дано си имала късна овулация и сега теста се окаже положителен  :D. Стискам палци! Късмет!
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
« Отговор #1025 -: Юли 30, 2012, 10:23:01 am »
papa2011,благодаря ти за коментара.Пропуснах да кажа,че си меря редовно и базалната температура,която от както се покачи на 36.9-37 не е падала и друго -почти всеки ден поне еднократно имам обилно жълтеникаво течение.Мисля,да изчакам още една седмица и ако все още не ми е дошло пак да повторя теста,пък....каквото такова и ако пак  е отрицателен,тогава вероятно има някакъв проблем- или цикъла ми спира или.....ще се консултирам с лекар
Успех на всички момичета и скоро да се зарадвате на +резултат!!!
« Отговор #1026 -: Юли 30, 2012, 22:16:41 pm »
Една моя приятелка и тя така като теб  :lol:. Почти на 40 години, чака цикъл - няма го, помислила, че влиза в менопауза защото в техния род всички жени били с ранна менопауза, отишла на лекар и какво се оказало - бременна  :D. Изообщо не го е предполагала защото повече от 15 години се мъчеха за бебе и когато се отказала, то взело, че станало. Сега си има едно прекрасно бебче  :D
Пожелавам ти щастието да споходи и теб!
Стискам палци и ще чакам да пишеш.
« Отговор #1027 -: Юли 30, 2012, 22:29:00 pm »
sara68 и от мен имаш стиснати палци! При мен си пролича хубава втора чертичка след 5 дни закъснение. А на нашата възраст е възможно и по-късно да ти е била овулацията и затова все още да не показва теста. Чувала съм за случаи, когато теста не показва нищо,а всъщност жената е бременна. Така че не губи надежда!  :crossfingers:

« Отговор #1028 -: Юли 31, 2012, 00:38:10 am »
Tonsi,много благодаря мила за подкрепата
« Отговор #1029 -: Юли 31, 2012, 09:48:42 am »
Здравейте,
отдавна ви чета, но днес се регистрирах най-после! За мен - опити от 1 година, дълго време с нередовен цикъл, но от 7-8 месеца точен до час. Този месец трябваше да ми дойде на 16.07., но така и не дойде! По време на очакваната овулация получих зацапване за около 3 дни! Симптоми - болки в кръста и леко гадене сутрин! Още не съм правила тест, мисля да изчакам още няколко дни!
Стискам палци за всички - да се похвалим скоро с  :stroller: :sucky:
« Отговор #1030 -: Юли 31, 2012, 09:51:35 am »
С толкова много дни закъснение мила,мисля че спокойно можеш да направиш тест и резултата според мен е очевиден :wink: :D :bfp: Трябва да се преместиш в темата на бременните май-май :D :D :D :goodluck: :welcome3: :welcome3: :welcome3:
« Отговор #1031 -: Юли 31, 2012, 11:38:08 am »
Здравейте и от мен мили момичета и добре дошла в клуба Smurf4e и аз мисля,че при толкова закъснение със сигурност ще има нещо и не  нужно да чакаш още за тест,аз се чудя как не си си направила до сега ако бях аз щях да си направя още на първия ден(както и направих днес)за това,че ти пожелавам да видиш  :bfp: и само днес да се задържиш в тази тема:))При мен за съжаление тази сутрин си направих тест и беше отрицателен,а ми закъснява с 1 ден.Може би е още рано,но нали тестовете вече отчитат и след 1-я ден закъснение...така или иначе ще си направя след 1-2 дена още един,сигурна съм,че няма да ми дойде,защото до сега за 28г никога не ми е идвало на датата(а и тя беше вчера),напротив винаги ми е идвало от 5 до 7 даже до 10 дена по рано,а да не говорим,че никога не ми е закъснявало.Вече незнам дали не си въобразявам и внушавам,но имам болки в кръста т.е само вчера днес нямам,леко ме наболяват зърната(но само ако ги пипна,не са подути и напрегнати,не са и потъмняли)и аз имам едно жълтеникаво течение по бельото си,гади ми се всеки ден,но не повръщам,нямам болки ниско долу нито придръпвания,вие ми се свят,но не ми се спи постоянно както казват всички,чувствам се отпаднала,но незнам дали не е от времето имам горещи и студени вълни,уморявам се бързо,пишкам много често(постоянно през ноща,но това го дължа,че на скоро имам Цистит и може още да ми се изчистват лекарствата които пих),събуждам се рано независимо кога съм легнала в последно време се събуждам всяка сурин различно като бяхме на почивка в балкана се събуждах бодра единия ден в 04:00ч сутринта,а другия в 06:00ч,а като се прибрахме в къщи се събуждам в 07;00-07:30ч и незнам какво да си мисля.Ако не е бременност се притеснявам и не спирам да мисля какво може да е.Знам,че не трябва да се вкарвам в филми и да спра да мисля лоши неща,но...немога :balk_146:
« Отговор #1032 -: Юли 31, 2012, 11:39:41 am »
Здравейте,
отдавна ви чета, но днес се регистрирах най-после! За мен - опити от 1 година, дълго време с нередовен цикъл, но от 7-8 месеца точен до час. Този месец трябваше да ми дойде на 16.07., но така и не дойде! По време на очакваната овулация получих зацапване за около 3 дни! Симптоми - болки в кръста и леко гадене сутрин! Още не съм правила тест, мисля да изчакам още няколко дни!
Стискам палци за всички - да се похвалим скоро с  :stroller: :sucky:

Исакш да кажеш в деня на очакваната менструация нали?ако е така си направи теста,би трябвало да отчете положителен резултат стискаме палци!

« Отговор #1033 -: Юли 31, 2012, 11:45:51 am »
kasmetliika,първо е може би по добре да се успокоиш!Времето ще покаже,ако си прочела по назад мненията,това са си и симптоми на пмс,по принцип като започнеш с бебеправенето и започваш да се заглеждаш за всичко,даже ти правят впечатление и неща които и досега си ги  е имало,но не си им обърнала внимание,ако е писано ще стане!По принцип овулацията как си я засече и кога ти беше?
Изчакай поне да има 10 дни закуснение и тогава тестче,ако не отиди на кръвен тест той със сигурност ще отчете има ли,няма ли бебе!Стискам палци да ни зарадваш с положителни резулати!
« Отговор #1034 -: Юли 31, 2012, 12:22:24 pm »
Ками,аз никога не съм имала ПМС единствено ми се подува корема и имам пъпки по лицето(които сега ги нямам),а за овулацията ми положителния ми първи тест беше на 19.07 тогава и следващите дни си го правехме както се казва както пише в големите книги и никога до сега не ми е закъснявало и определено,болките в кръста,честото уриниране,отпадналостта,болките на зърната няма как да си ги въобразявам:)))Наистина съм малко изнервена,защото да стоя в неведение,а като реша да си отговоря пък теста е отрицателен и ме кара да полудявам знам,че трябва да съм спокойна,но ми вдъхва надежда това,че от много ама наистина много време нямах овулация и сега като се появи и го правехме както трябва ми закъснява,а теста е отрицателен няма как да съм спокойна имайки предвид,че се опитваме от 2г да си имаме бебче :(Съжалявам,че така отреагирах в другия форум,но наистина мисля всичко което написах там(може да видиш от колко време пиша и никой нищо не е казал или ме е подкрепил,освен теб разбира се за което ти благодаря)но това не е тема за тук.А що се отнася до цикъла ми той винаги ми е идвал както вече за 1000 път ще кажа от 5 до 7 дена по рано от датата която трябва да ми дойде,но никога до сега не ми е закъснявал и за това се побърквам като видя отрицателен тест.Омъжих се в Раднево където има една болница и може да намериш лекар тук единствено ако трябва някой да ти подпише смърния акт,колата ни е на ремонт и няма да мога скоро да отида до Стара Загора(това е най-близкия град от където съм и по принцип има много нови и хубави болници където мога да си направя кръвния тест),но за сега няма как и за това се изнервям много за което се извинявам искренно
« Отговор #1035 -: Юли 31, 2012, 13:25:31 pm »
kasmetliika, все още не ти закъснява щом имаш положителен тест за Овулация на 19.07. Обикновенно лутеалната фаза е около 14 дни. Така се нарича фазата на менструалния цикъл от овулацията до менструацията. Да кажем, че Овулацията ти е била на 20-21ви юли. Това автоматично означава, че ти трябва да очакваш цикъл около 4-5 август.

smurf4e, с такова закъснение вече и на лекар можеш да отидеш. Защо не препишкаш едно тестче? Пожелавам ти да не ти дойде следващите 9 месеца :)

sara68, отиди на лекар ако все още не ти е дошло. Това си е сериозно закъснение и ако няма бременност трябва да се установи защо не идва цикъл и да се оправи проблемът! Успех миличка!

« Отговор #1036 -: Юли 31, 2012, 13:48:44 pm »
Да разбирам ли,че цикъла ми се регулира и променя от това кога съм била в овулация?Всеки ден си попълвам овулационния календар тук в Зачатие и ми излиза,според предния ми цикъл,че трябваше да ми дойде вчера.
« Отговор #1037 -: Юли 31, 2012, 14:36:54 pm »
Защото аз до колкото знам овулацията се променя от цикъла,а не обратното или нещо не съм те разбрала:)))
« Отговор #1038 -: Юли 31, 2012, 14:39:13 pm »
Не мила, цикълът се определя от овулацията. Овулацията не е константа величина и се променя всеки месец. При повечето жени е около 13-14 ден от цикъла, затова се приема за нормално цикълът да е около 28 дни. Но не е задължително да е така всеки месец. Можеби този месец си имала по-късна Овулация. Кога ти е първия ден на последния цикъл? След като ти е идвало от 5 до 7 дена по-рано това означава, че по принцип имаш по-ранна овулация и цикълът ни е на 28 дни, а на 23 например. Затова са и ОВУ тестовете. Можеби преди просто не си хващала овулация, защото си започвала да я мериш много късно и тя вече е била минала. И след като правите опити за бебе от 2 години и то не става не мислиш ли че е редно всички тия неща да си изкоментирала вече с лекар?

« Отговор #1039 -: Юли 31, 2012, 14:55:10 pm »
По принцип на цикъл от 28 дни,овулацията се пада на 14 ден!
Ако ти идва на 21,22,23,24 дни,значи овулацията се пада от 8 до 9 ден!
Ако имаш цикул на 30 дни,овулацията на 15 ден
ако ти е по дулъг 19,21 ден!
Така се пада горе долу!След като на теб ти идва до 10 дни по рано,значи цикула не ти е на колкото си мислиш дни!та на колко дни ти е цикула,или я кажи миналия месец кога ти дойде!