по принцип всеобщата нагласа е, че в Малинов са по-ефикасни от гл.т. краен резултат. докато си чаках часа там-година и половина време, започнах прегледи в Щерев.Там направих и първата инсеминация-според мен в това ги бива, имат добри ембриолози и познавам момичета забременели от инсеминация там. точно по време на първата ми инсеминация, дойде часът ми за Стаменов. за това реших, че първото инсе ще си го довърша в Щерев, а второто в Малинов. Сега, като гледам, от средата на декември, Малинов излизат почивка, което в моя случай означава да изпусна два цикъла, защото в единия случай няма да е дошло времето за овулация, а в другия няма да са ме следили достатъчно за ин-витро на ЕЦ, защото ако правя трета инсеминация, тя ще е и последна.
за това обмислям варианта третото инсе да е пак в Щерев, януари почивка (нямам избор), февруари инвитро на ЕЦ и ако не стане-март, април си ползвам заповедта за инвитро. аз също имам подготвени документи за опит в Щерев, но мисля да ги занеса в Малинов на 23.11, тогава си взимам заповедта. да видим какво ще кажат, не вярвам да ме задължат да си правя опита в една конкретна клиника, все пак от подаването на документите до самия опит има година време, за този период може да съм се разочаровала от клиниката, която ми е подала документите.