0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #220 -: Ноември 02, 2011, 22:09:58 pm »
Ох как да съм в очакване в момента сам в блокаж и по закона на Мърфи всички странични реакции са на лице на 8ми съм на ехо да видим почваме ли стимулацията.
Йоли какви страхове  като си дойда за Коледа ще дойда и ще те напляскам та да видиш  всичко ще е 100% ок вече само радостни мисли .
Коалче Катрин как сте сладурчета риткат ли ?
Красиfile:///
*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #221 -: Ноември 02, 2011, 23:18:21 pm »
Аз съм добре, момичета! Лекувам се с работа от всичко, което ми се случи. Бебето е добре и си рита. Утре съм на последна фетална морфология. Ще докладвам резултата!
Прегръщам ви всички и чакаме нови положителни тестчета!
Йоли, ти как се чувстваш?
Лина, ти до къде си?
Шугъри, стискам ти палци!
И на всички други!
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #222 -: Ноември 03, 2011, 09:42:35 am »
Здравейте и от мен :) Дойде време и аз да се запиша тук.
Накратко: ние сме с неизяснен стерилитет и така след 3 години, които преминаха в изследвания и напразни надежди всеки месец да стане чудото, направихме първа инсеминация на 18.10.2011 г. в клиника "Щерев".
Домашните тестове за бременност показаха поредния "-" тази сутрин и за пореден път се натъжих много :( кръвен също пуснах днес, но резултати ще има чак довечера...
*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #223 -: Ноември 03, 2011, 10:34:22 am »
Здравей Нубки- добре дошла :welcome_1: Надявам се бързо да смениш темата.Разкажи ни повече за инсеминацията ти, ако имаш желание де  :)- колко фоликула имаше, с какво те стимулираха и т.н.Аз също съм в Щерев. Ти при кой лекар си?  :crossfingers: за кръвния тест.
Петя, Шугари  :crossfingers: :crossfingers:
Йоли, Коала , Катрин  :balk_21:
Коалка ти защо ще раждаш със секцио - медицинска препоръка? Както и да е да сте живи и здрави с бебка!
На всички много късмет !!!


Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #224 -: Ноември 03, 2011, 10:55:57 am »
При д-р Андреева съм. Стимулираха ме с клостилбегит 3-7 ден, после една инжекция мерионал, после прегнил и така... в деня на инсето имах един пукнат фоликул и един - не... доколкото разбрах. мъж ми се беше представил добре според ембриоложката.
Да си кажа честно, не съм запомнила точни числа - доста бързо стана всичко в деня на инсето, а и не съм питала подробно, пък и ме беше малко страх, защото не знаех какво да очаквам по време на манипулацията (която въобще не е страшна де! :))
Повечето информация по въпроса за стелилитета съм прочела в този форум и благодарение на споделените проблеми на всички тук. Благодаря от сърце, че ви има!
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #225 -: Ноември 03, 2011, 11:46:37 am »
Нубки,добре дошла  :hug2: дано скоро се получат нещата при теб  :crossfingers: .Вестичка,Коалка,Линаполи,Жоли,благодаря за подкрепата  :bighug: Днес на прегледа преди инсе-то се видя,че единия фоликул се е пукнал,но другия освен че е пораснал до 17.5 не се пукнал.Та сега преди работа ще трябва да правя коремни преси  :presi:,а и лигавицата се е удебелила :wink: Този месец ще продължа с Утрогестан вагинално 3х2,а не както досега с Дуфастон.Ох,дано да се получат нещата този път
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #226 -: Ноември 03, 2011, 16:18:54 pm »
да се отчета: кръвния тест показа 1,850 mU/ml. ех, това е.
ще звъня да питам какво ще правим следващия месец.

Стискам палци на всички и ви прегръщам!
Izvinqvam se latinicata,no sym v bolnica i pi6a prez telefona. prieha me vav vtornik za zadyrjane. za sega sme dobre i moje bi utre 6te ni izpi6at. celuvam vi i do skoro
*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #228 -: Ноември 03, 2011, 18:17:28 pm »
Катрин миличка..радвам се ,че сте добре.Направо настръхнах като прочетох първите думи! Целувки миличка!

Коалка,добре съм,но тези болки ниско долу не спират..много са неприятни и се надявам да започнат да отшумяват.Утре или в понеделник съм на преглед,дано всичко е наред с моята мушмулка.

Нубки - съжалявам миличка,ще чакаме новини след обаждането на док :)
Шугъри -  :bighug: :goodluck: :goodluck:

Вестичка - и аз те целувам
Лина - май те позагубих... :D
К.С Стоянова - пожелавам ти целия късмет на света миличка,заслужаваш го!


*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #229 -: Ноември 04, 2011, 09:04:56 am »
Нубки, не се притеснявай! Както всички знаем, шанса при първо инсе не е кой знае колко голям. И при мен първото беше неуспешно. Стана от втория път. Но и втория път да не стане, пак не се отчайвай! Не трябва! Аз също съм при д-р Андреева. Просто й повярвай и ще се случат нещата.
Вестичка, аз го реших това със секциото. Терминът ми по документи е в началото на януари. Инсето ми беше на 12-ти ден от цикъла (последните няколко цикъла преди да забременея бяха доста кратки) и бебка си върви с около седмица-две напред. Което означава, че раждането като нищо може да се случи точно по Нова година. Решила съм да раждам в болница Щерев. Това означава като започне раждането да тръгваме към София, което не ми харесва много като идея, особено за този период от годината. Освен това съм на 36г и това ми е първо дете. Обсъдих с д-р Андреева, и тя ми каза аз да избера какво искам. Иначе, за сега, медицински причини други нямам. Не знам дали е правилен избора ми, имам още време и пак ще го обсъждаме, но.... такива мисли ми се въртят в главата :) Иначе след вчерашния преглед се оказа, че бебка е големичка и има голееееми бузи :) ОК й е всичко, де :)
Шугъри, резултат чакаме от теб :) Положителен разбира се!
Йоли, ще трябва да спрат тези болки вече. Какво казва доки?
Катрин, надявам се скоро да се прибереш вкъщи. Ние всички сме с теб!
Лина, не казваш какво става с теб?
*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #230 -: Ноември 04, 2011, 09:09:35 am »
Коалка,то почти дошло времето :)
ПОследният път Димитрова каза,че болките са нормални,да не се притеснявам,да си пия нош-па и да почивам...това е.Надявам се скоро да започнат да отшумяват!


Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #231 -: Ноември 04, 2011, 11:34:03 am »
Извинявам се за отсъствието  :oops:
След инсеминацията на 18.10 така и не пукнах фоликулите. Предписаха ми дуфастон 2х1 за 14 дни. На 6тия ден след инсеминацията фоликулът в левия яйчник се беше стопил, а в десния беше 55мм. Подадох документи за фонда с диагноза Луф синдром. И сега следва чакане - около година. Мисля да се пробваме с инсеминации до тогава. Но решихме да починем месец или два и тогава да опитваме пак...
Nubki, страхотен резултат от теста :) Ще чакаме да пишеш как е минало при лекаря!
katrin_sl, Притесних се миличка... Добре, че вече всичко е наред! Желая ти по-бързо изписване!
sugari75, ще го пукнеш и втория фоликул  :crossfingers:
jolie16, почивай миличка... Сигурна съм че всичко е наред с мушмулката :)
k.s.stoyanova, Успех  :crossfingers:
koala, То наистина не е останало време. А далече ли сте от София? Важно е да си в добри ръце в най-важният момент в живота ти, но все пак да не е много рисково?



Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #232 -: Ноември 04, 2011, 16:31:17 pm »
Изписаха ни преди малко и сега ще си почиваме в къщи. За съжаление нямам нет и няма да мога да ви чета, докато си прекарам. Добре сме. Др Атанасова каза да се подготвям за следващо посещение, понеже едната плацента е паднала много близо до цервикалния канал и от там прокървявам. Трябва да лежа и да се пазя.
Целувам ви всички
*
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #233 -: Ноември 05, 2011, 08:04:23 am »
Лина, в СтЗ съм. Не е далеч и има магистрала все пак;), но ми се иска всичко да съм си организирала. Сега така като ме питате защо съм го избрала и аз започвам да си задавам същия въпрос. Но ще помисля още.
Има ли някой, който тези дни трябва да прави тест, че нещо изгубих хронологията на нещата?
Трябва вече нещо хубаво да се случва и в тази темичка! Губите се, момичета, не сте много активни. Питайте, ако нещо ви интересува, да помагаме с каквото можем.
Прегръщам ви всички!
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #234 -: Ноември 05, 2011, 09:02:35 am »
Здравейте момичета!Позволете и аз да се присъединя към вашата групичка.
Аз съм от Бургас.Пациентка съм на клиника Малинов.Имам поликистоза и лека инсулинова резистентност,а относно мъжкия фактор-намалена подвижност и морфология по Крюгер от 1 до 3%.Подали сме документи във Фонда през януари 2011 с диагноза-мъжки фактор,но докато чакаме решихме с докторите от клиниката да пробваме с няколко инсеминации.Първата беше през януари 2011г.Тъй като нямам спонтанна овулация ме стимулираха с Менопур.За да не губим месеца започнахме в цикъла веднага
след цветната снимка,т.е.снимката беше на 9-ти ден от цикъла,а стимулацията от 11-ти ден-пет дни по 2 Менопура.Образувах един доминантен фоликул.Сложиха ми Прегнила
при размер на фоликула-18мм.При инсеминацията не се беше пукнал,но на реинсеминацията на следващия ден се беше пукнал.Материалът след обработка при
инсеминацията беше 5 милиона,а при реинсеминацията 13 милиона.Направих пет кръвни теста.На 10-ти ден резултатът беше 24.77,на 12-ти-77,на 15-ти-365,на 19-ти-1480 и на 23-ти-4800.Реших,че всичко е наред.На първия преглед в клиниката установиха,че всичко е наред,но на следващия за съдечна дейност установиха,че няма такава.Тъй като бях в края на 8 г.с.нямаше смисъл да чакаме и още на следващия ден беше абразиото. С д-р Стаменов решихме да пробваме с още една инсеминация,но преди това да направим доста изследвания.
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #235 -: Ноември 05, 2011, 10:10:15 am »
Направихме имунологични изследвания,генетични-на нас и на ембриона,хормонални,хла-
мидии.Аз предварително по време на бременността си бях правила изследвания за токсоплазмоза,рубеола и цитомегаловирус.Като причина за миседа се установиха
НК клетки,които не бяха завишени,но бяха в горна граница и лош SDI тест.При SDI теста показателят,показващ оплодителната способност на сперматозоидите беше в граници,но този,показващ прогностичната вероятност за спонтанни аборти бе двойно
завишен.Ходихме на преглед при д-р Кацаров,но така и не се откри причината за влошената спермограма.Последва дълго лечение с добавки и витамини,подобрихме подвижността,но морфологията и SDI теста не.Така или иначе решихме, заедно с лекарите от клиниката естествено ,да пробваме още една инсеминация,надявайки си,че миседа може да е случайна грешка при оплождането,а и имайки предвид,че това е много по-лека процедура.На 08.10.започнахме втората инсеминация-този път от пети ден на цикъла шест последователни дни с по два меногона.Образувах 5 доминантни фоликула.В деня на поставянето на прегнила вляво бяха 3 бр.с размери 20,21,22мм,а
вдясно 2бр.-18 и 16 мм.На следващия ден след поставянето на прегнила беше инсеминацията и нямаше спукани фоликули.При реинсеминацията имаше спукан 1 фоликул и то от по-малките в дясно.Материалът след обработка при инсеминацията беше 12
милиона,а при реинсеминацията 7 милиона.
« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 10:14:25 am от iva_77 »
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #236 -: Ноември 05, 2011, 10:32:32 am »
На 26.10.-на 10-ти ден от реинсеминацията направих кръвен тест.Резултат-ЧХГ 32.22
На 15-ти ден ЧХГ 488.50.На 09.11.съм на първи преглед в клиниката.Силно се надявам
този път всичко да е наред,че още не смея да се зарадвам.
След като видях резултата от 15-ти ден изпратих кръв в клиниката за контрола на имунологични изследвания.Доц.Балтаджиева ми съобщи резултатите по телефона-този път имам завишени НК клетки и след прегледа,ако всичко е наред ще правим вливане
на 10г киовиг.В момента съм на терапия и с клексан 0.4.
Извинявам се за дългите постове,но се постарах да бъда максимално изчерпателна и да вдъхна надежда на момичетата,чакащи своите бебчета,че инсеминацията може да е
тяхната процедура.Аз още до никъде не съм я докарала,тъй като явно освен със
забременяването имам проблем и с износването,но пък от гледна точка на инсеминацията само като процедура-и двете ми инсеминации са успешни.
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #237 -: Ноември 05, 2011, 10:33:41 am »
Добре дошла Ивенце :hug2: и дано всичко да се подреди в добра насока и да ни зарадваш.След реинсеминацията като си имала само 1 спукан фоликул не те ли прегледаха после да видят какво е станало с останалите .Пиеш ли нещо сега....Катрин много се радвам,че всичко е ОК .Да си почиваш :bighug:
« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 10:37:51 am от sugari75 »
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011 година
« Отговор #238 -: Ноември 05, 2011, 11:15:11 am »
Благодаря за топлото посрещане Шугъри!
След реинсеминацията нямах назначен допълнително преглед и веднага пътувахме за Бургас.Назночени са ми Дуфастон,Неофолик мета,тъй като имам 35% неусвояемост
на фолиевата киселина,установена при генетичните изследвания и инжекции Клексан 0.4
Re: Инсеминации - октомври, ноември, декември 2011
« Отговор #239 -: Ноември 05, 2011, 11:54:54 am »
Ива 77 късмет  момиче  този  път ще видиш сърчице пожелавам ти най леката бременност
Катрин много лежане миличка нека мъжът ти да върши всичко ти само по гръб на леглото заслужава си тази саможертва ти си силна и ще се справиш
Йоли графиката ти е много по хубава така
Веста на финала двете  фоликулчета ще станат две хубави бебчета стискам силно палчета   
« Последна редакция: Ноември 05, 2011, 12:20:16 pm от k.s.stoyanova »
Красиfile:///